Renault Group en Phoenix Mobility lanceren elektrische retrofitkit voor bedrijfsvoertuigen in de Re-Factory van Flins

woensdag, 20 juli 2022 17:52
Renault Group en Phoenix Mobility lanceren elektrische retrofitkit voor bedrijfsvoertuigen in de Re-Factory van Flins
 • Strategisch partnerschap om samen een retrofitkit te ontwikkelen en te commercialiseren om lichte bedrijfsvoertuigen met verbrandingsmotor om te bouwen tot elektrische voertuigen.
 • Een gezamenlijke ontwikkeling gebaseerd op de expertise van Renault Group op het vlak van elektrische voertuigen en de industriële knowhow van de Re-Factory van Flins, alsook op de ervaring van Phoenix Mobility, de Franse pionier in retrofitsystemen voor bedrijfsvoertuigen.
 • Eerste samenwerking tussen een massaconstructeur en een veelbelovende start-up om een onuitgegeven commercieel aanbod op de retrofitmarkt te lanceren.

Renault Group en de onderneming Phoenix Mobility uit Grenoble, gespecialiseerd in de ombouw van bedrijfsvoertuigen naar elektrische voertuigen, ondertekenden een intentieverklaring om een strategisch partnerschap aan te gaan voor de ontwikkeling en commercialisering van een retrofitkit, een ongezien systeem op de Franse bedrijfsvoertuigenmarkt. Deze innovatieve oplossing maakt het mogelijk om een bedrijfsvoertuig met verbrandingsmotor ouder dan 5 jaar om te bouwen tot een elektrisch voertuig.

De eerste fase van het partnerschap zal als ‘Proof of Concept’ fungeren en omvat de gezamenlijke ontwikkeling met als doel om vanaf 2023 een eerste retrofitkit op de markt te brengen voor Renault Master. In een eerste fase willen beide partners ongeveer duizend retrofitkits commercialiseren en installeren, en zakelijke klanten overtuigen van de voordelen van deze retrofitkits (elektrisch rijcomfort, milieuvriendelijkheid, economische winst, enz.). Op termijn zal deze innovatieve oplossing worden uitgebreid naar andere modellen.

Renault Group steunt hiervoor op de industriële knowhow van de Re-Factory in Flins. Op deze site, gewijd aan de circulaire economie, zal Renault Group de kits assembleren. Phoenix Mobility zal van zijn kant instaan voor de commercialisering en kan daarvoor rekenen op zijn erkende expertise op de B2B-retrofitmarkt.                                                                                                                                        

Renault Group, een belangrijke speler op de markt van de elektrische voertuigen, positioneert zich opnieuw als pionier om een innovatieve retrofitoplossing te ontwikkelen op een nog opkomende markt met groot potentieel. Dit partnerschap met Phoenix Mobility is de eerste associatie tussen een autoconstructeur en een veelbelovende start-up om een onuitgegeven commercieel aanbod te lanceren op de aftersalesmarkt en zo in te spelen op de verwachtingen van onze zakelijke klanten die op zoek zijn naar duurzamere en zuinigere mobiliteitsoplossingen. Dit project sluit perfect aan bij de strategie van Renault Group om van de Re-Factory in Flins de eerste site voor circulaire mobiliteitseconomie te maken,” verklaarde François Delion, Directeur Naverkoop van Renault Group.

 Phoenix Mobility, al drie jaar marktleider op het gebied van retrofitkits voor publieke en zakelijke bedrijfsvoertuigenparken, zet zijn industriële strategie voort dankzij dit partnerschap met Renault Group. Deze nieuwe fase in onze ontwikkeling zal ons in staat stellen om snel te voldoen aan de groeiende marktvraag,” voegde Wadie Maaninou, oprichter en CEO van Phoenix Mobility, toe 

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

R5 Turbo 3E, geboren drifter

 • Renault viert de vijftigste verjaardag van Renault 5 met een spectaculaire, zuiver elektrische show-car gewijd aan driften, een eerbetoon aan de meest mythische sportversies, Renault 5 Turbo en Turbo 2.
 • Een herinterpretatie van uitgesproken exuberantie en toonaangevende prestaties, gericht op fun en gaming, maar ook op de digitale wereld via NFT.
 • Na Renault 5 Prototype is R5 TURBO 3E een nieuw voorbeeld van de ‘elektrische renaissance’ van een iconisch model uit de merkgeschiedenis. Renault elektrificeert zijn erfgoed om zijn zuiver elektrische toekomst in Europa vanaf 2030 beter voor te bereiden.
 • De show-car R5 TURBO 3E wordt op 25 september in wereldpremière voorgesteld op Chantilly Arts & Elégance 2022 en is vanaf 17 oktober te bewonderen op het Autosalon van Parijs 2022.

Renault elektriseert IAA Transportation-salon in Hannover

 • Renault toont in Hannover al zijn elektrische expertise in het segment van de bedrijfsvoertuigen
 • De constructeur onthult Nieuwe Trafic Van E-Tech Electric als aanvulling op het gamma zuiver elektrische bedrijfsvoertuigen
 • Na Hippie Caviar Hotel opent Renault een nieuw hoofdstuk in zijn visie op reizen met Hippie Caviar Motel op basis van Kangoo E-Tech Electric

Renault is verheugd om vier jaar na de laatste editie opnieuw te kunnen deelnemen aan het IAA Transportation-salon in Hannover.

De stand van de constructeur is een mooi voorbeeld van Renaults uitgebreide expertise op het gebied van zuiver elektrische bedrijfsvoertuigen.

Het merk riep dit segment ruim tien jaar geleden in het leven met de marktlancering van de zuiver elektrische Renault Kangoo, die van bij zijn lancering in 2011 werd bekroond met de titel van ‘International Van Of The Year’, in die tijd een primeur voor een voertuig van dit type.

Nieuwe Renault Austral : opening van de bestellingen in België

 • Een gamma hybridemotoren, waaronder een 200 pk sterke E-TECH Full Hybrid-versie met een verbruik van 4,6 l/100 km en een CO2-uitstoot vanaf 104 g/km, met de beste verhouding tussen verbruik en prestaties op de markt. 
 • De vanafprijs bedraagt € 31.800 voor de equilibre-versie Mild Hybrid advanced 130 pk, terwijl de techno-versie Esprit Alpine E-TECH Full Hybrid 200 pk wordt aangeboden tegen € 40.200. 
 • Renault Austral zal het nieuwe en performante infotainmentsysteem OpenR Link aanbieden, dat werkt met Google Automotive Services. 
 • Een ongeziene afwerking met een sportieve look, voor het eerst verkrijgbaar in het gamma dat Esprit Alpine werd gedoopt. 
 • Opening van de bestellingen in België op 20 september 2022 en eerste leveringen aan klanten gepland voor december 2022.

Renault pakt uit met een elektriserende show car

Het was een belofte, 2022 zou een jaar vol verrassingen worden met de vijftigste verjaardag van Renault 5. Nu het nieuwe schooljaar van start gaat, blijven de festiviteiten rond het iconische model ook doorgaan met de lancering van een nieuwe, leuke show car die veel vermogen onder de motorkap heeft zitten.