Renault Group en Phoenix Mobility lanceren elektrische retrofitkit voor bedrijfsvoertuigen in de Re-Factory van Flins

woensdag, 20 juli 2022 17:52
Renault Group en Phoenix Mobility lanceren elektrische retrofitkit voor bedrijfsvoertuigen in de Re-Factory van Flins
  • Strategisch partnerschap om samen een retrofitkit te ontwikkelen en te commercialiseren om lichte bedrijfsvoertuigen met verbrandingsmotor om te bouwen tot elektrische voertuigen.
  • Een gezamenlijke ontwikkeling gebaseerd op de expertise van Renault Group op het vlak van elektrische voertuigen en de industriële knowhow van de Re-Factory van Flins, alsook op de ervaring van Phoenix Mobility, de Franse pionier in retrofitsystemen voor bedrijfsvoertuigen.
  • Eerste samenwerking tussen een massaconstructeur en een veelbelovende start-up om een onuitgegeven commercieel aanbod op de retrofitmarkt te lanceren.

Renault Group en de onderneming Phoenix Mobility uit Grenoble, gespecialiseerd in de ombouw van bedrijfsvoertuigen naar elektrische voertuigen, ondertekenden een intentieverklaring om een strategisch partnerschap aan te gaan voor de ontwikkeling en commercialisering van een retrofitkit, een ongezien systeem op de Franse bedrijfsvoertuigenmarkt. Deze innovatieve oplossing maakt het mogelijk om een bedrijfsvoertuig met verbrandingsmotor ouder dan 5 jaar om te bouwen tot een elektrisch voertuig.

De eerste fase van het partnerschap zal als ‘Proof of Concept’ fungeren en omvat de gezamenlijke ontwikkeling met als doel om vanaf 2023 een eerste retrofitkit op de markt te brengen voor Renault Master. In een eerste fase willen beide partners ongeveer duizend retrofitkits commercialiseren en installeren, en zakelijke klanten overtuigen van de voordelen van deze retrofitkits (elektrisch rijcomfort, milieuvriendelijkheid, economische winst, enz.). Op termijn zal deze innovatieve oplossing worden uitgebreid naar andere modellen.

Renault Group steunt hiervoor op de industriële knowhow van de Re-Factory in Flins. Op deze site, gewijd aan de circulaire economie, zal Renault Group de kits assembleren. Phoenix Mobility zal van zijn kant instaan voor de commercialisering en kan daarvoor rekenen op zijn erkende expertise op de B2B-retrofitmarkt.                                                                                                                                        

Renault Group, een belangrijke speler op de markt van de elektrische voertuigen, positioneert zich opnieuw als pionier om een innovatieve retrofitoplossing te ontwikkelen op een nog opkomende markt met groot potentieel. Dit partnerschap met Phoenix Mobility is de eerste associatie tussen een autoconstructeur en een veelbelovende start-up om een onuitgegeven commercieel aanbod te lanceren op de aftersalesmarkt en zo in te spelen op de verwachtingen van onze zakelijke klanten die op zoek zijn naar duurzamere en zuinigere mobiliteitsoplossingen. Dit project sluit perfect aan bij de strategie van Renault Group om van de Re-Factory in Flins de eerste site voor circulaire mobiliteitseconomie te maken,” verklaarde François Delion, Directeur Naverkoop van Renault Group.

 Phoenix Mobility, al drie jaar marktleider op het gebied van retrofitkits voor publieke en zakelijke bedrijfsvoertuigenparken, zet zijn industriële strategie voort dankzij dit partnerschap met Renault Group. Deze nieuwe fase in onze ontwikkeling zal ons in staat stellen om snel te voldoen aan de groeiende marktvraag,” voegde Wadie Maaninou, oprichter en CEO van Phoenix Mobility, toe 

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Scenic E-Tech electric – Vijf generaties geboren in Douai

De vijfde generatie van Scenic E-Tech electric, die binnenkort wordt gecommercialiseerd, loopt van de band in Douai, de vestiging waar het model in 1996 het levenslicht zag. Niemand kan ons meer vertellen over de evolutie van dit iconische model en van de fabriek waar het wordt gebouwd, dan afdelingshoofd Franck Lucas, die dit jaar 41 jaar dienst heeft in de vestiging. Franck heeft van bij zijn debuut deelgenomen aan de productie van elke Scenic-generatie en was getuige van de technologische vooruitgang van de opeenvolgende generaties, maar ook van de verbeteringen die werden aangebracht aan de werkposten en productiemethoden in de fabriek. We praten met Franck over de evolutie van deze Franse industriële parel van Renault, die nog steeds dezelfde teamgeest weet te genereren als in zijn beginjaren.

Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

Iedereen herinnert zich nog de Renault Espace. Toen de eerste generatie in 1984 gelanceerd werd, was dit – samen met de ter ziele gegane Chrysler Voyager – de pionier onder de monovolumes, oftewel de MPV voor multi-purpose vehicle. Met vijf- of zeven plaatsen die op allerlei manieren moduleerbaar waren. Ondertussen zijn wij aan de zesde generatie van die Espace toe. Wij gaan na of hij zijn oorsprong als monovolume kan waarmaken.