Renault Group overtreft zijn decarbonisatiedoelstelling voor zijn activiteiten inzake goederenvervoer

woensdag, 27 juli 2022 11:27
Renault Group overtreft zijn decarbonisatiedoelstelling voor zijn activiteiten inzake goederenvervoer
  • Renault Group heeft de koolstofuitstoot van zijn goederenvervoer in Europa tussen 2018 en 2021 met bijna 7% verminderd in het kader van FRET 21.
  • FRET 21, een initiatief van ADEME en de Vereniging van Gebruikers van Vrachtvervoer (AUTF), verenigt transporteurs en logistieke bedrijven om de milieu-impact van vervoer te beperken.
  • Sinds zijn toetreding tot dit initiatief in 2015 heeft Renault Group zijn CO2-uitstoot als gevolg van zijn logistieke activiteiten in Europa met 15% verminderd.
  • Dit engagement kadert in het streven van Renault Group om koolstofneutraal te zijn in Europa tegen 2040 en wereldwijd tegen 2050.

Tussen 2018 en 2021 heeft Renault Group de koolstofvoetafdruk van zijn goederenvervoer in Europa met 6,9% verminderd, waardoor het zijn doelstelling van 5,3% overtrof. Deze resultaten werden gevalideerd in het kader van FRET 21, een initiatief van het Agentschap voor Milieu- en Energiebeheer (ADEME) en de Vereniging van Gebruikers van Vrachtvervoer (AUTF), dat transporteurs en logistieke bedrijven verenigt. Het moedigt laders van onderdelen en voertuigen aan om de milieu-impact van transport te beperken.

Sinds zijn toetreding tot dit initiatief in 2015 heeft Renault Group in totaal 15% minder CO2 uitgestoten bij zijn logistieke activiteiten in Europa, dankzij innovatieve oplossingen van de directie Supply Chain, zoals ecodesign van verpakkingen of vermindering van het aantal afgelegde kilometers.

De directie Supply Chain van Renault Group wil zijn decarbonisatie-inspanningen voortzetten en heeft zich ertoe verbonden om wereldwijd zijn koolstofvoetafdruk per voertuig tegen 2030 te verminderen met 30%.

Florence Ughetto, Expert in Duurzame Ontwikkeling en Logistiek bij Supply Chain van Renault Group: “We werken al meer dan tien jaar aan oplossingen om de ecologische voetafdruk van onze bevoorradingsstromen te verkleinen. We maken steeds meer gebruik van multimodaal vervoer en verbeteren de vullingsgraad van containers en vrachtwagens, naast het ecodesign van onze verpakkingen en minder afgelegde kilometers. Dankzij deze regelmatige inspanningen door tal van vakgebieden van de Groep en onze leveranciers, zo dicht mogelijk bij ons industriële systeem, konden we voor de tweede keer op rij onze doelstellingen om onze CO2-uitstoot terug te dringen bereiken en zelfs overtreffen.”

Pierre Lupoglazoff, Projectleider EVE bij ADEME, voegt hieraan toe: “Als belangrijke speler in de supply chain op een wereldwijd speelveld, is Renault vastberaden en steevast betrokken bij ons Fret 21-programma. Zijn acties zijn concreet en zeer operationeel, wat een garantie is voor succes. Ze worden samen met de transporteurs uitgewerkt volgens een partnerschapslogica.

De 3 belangrijkste hefbomen om koolstofvrij te worden:

  1. Multimodaal vervoer ontwikkelen:

De directie Supply Chain werkt samen met de transporteurs om het aandeel van de spoorstromen ten opzichte van het vrachtvervoer te verhogen. Zo kon 2.600 ton CO2 worden vermeden door de trein te gebruiken van Oost-Europa naar Frankrijk. 

  1. Het aantal afgelegde kilometers per kubieke meter verminderen:

- Door de vullingsgraad van vrachtwagens en het vullen van verpakkingen te optimaliseren: de directie Supply Chain heeft digitale tools ontwikkeld om de vrachtwagens in 3D te visualiseren en de vullingsgraad te verhogen. Dit hielp de uitstoot van 12.200 ton CO2 te vermijden. Daarnaast wisten de ingenieursteams de hoeveelheid gebruikte verpakkingen te verminderen en de packaging te verdichten om het aantal stuks per verpakking te optimaliseren. Resultaat: 8.800 ton CO2 werd vermeden.

- Door de afgelegde afstanden te verminderen: het doel is de leveranciers dichter bij de productiesites te brengen en zo het aantal afgelegde kilometers per kubieke meter te verminderen. Dat is bijvoorbeeld het geval in Frankrijk dankzij de ontwikkeling van ElectriCity, dat een ecosysteem van leveranciers verenigt in de buurt van de drie productiesites van deze industriepool, gewijd aan elektriciteit. Zo werd 6.120 ton CO2 vermeden.

  1. De energiemix en de energieprestaties van de transporteurs verbeteren:

De directie Supply Chain stimuleert het netwerk van transporteurs aan de hand van de ECO2-vragenlijst waarmee ze informatie kunnen verzamelen over hun milieuprestaties, met name het gemiddelde verbruik, en om hun reductieverbintenissen voor de komende jaren te integreren. Balans: een vermindering van de uitstoot met 5.700 ton CO2.

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Scenic E-Tech electric – Vijf generaties geboren in Douai

De vijfde generatie van Scenic E-Tech electric, die binnenkort wordt gecommercialiseerd, loopt van de band in Douai, de vestiging waar het model in 1996 het levenslicht zag. Niemand kan ons meer vertellen over de evolutie van dit iconische model en van de fabriek waar het wordt gebouwd, dan afdelingshoofd Franck Lucas, die dit jaar 41 jaar dienst heeft in de vestiging. Franck heeft van bij zijn debuut deelgenomen aan de productie van elke Scenic-generatie en was getuige van de technologische vooruitgang van de opeenvolgende generaties, maar ook van de verbeteringen die werden aangebracht aan de werkposten en productiemethoden in de fabriek. We praten met Franck over de evolutie van deze Franse industriële parel van Renault, die nog steeds dezelfde teamgeest weet te genereren als in zijn beginjaren.

Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

Iedereen herinnert zich nog de Renault Espace. Toen de eerste generatie in 1984 gelanceerd werd, was dit – samen met de ter ziele gegane Chrysler Voyager – de pionier onder de monovolumes, oftewel de MPV voor multi-purpose vehicle. Met vijf- of zeven plaatsen die op allerlei manieren moduleerbaar waren. Ondertussen zijn wij aan de zesde generatie van die Espace toe. Wij gaan na of hij zijn oorsprong als monovolume kan waarmaken.