CANYON BICYCLES TREKT STRATEGISCHE INVESTERING AAN VAN LRMR VENTURES EN SC HOLDINGS

zondag, 31 juli 2022 22:10
CANYON BICYCLES TREKT STRATEGISCHE INVESTERING AAN VAN LRMR VENTURES EN SC HOLDINGS

De strategische investeringen van LRMR Ventures en SC Holdings, evenals de benoeming van Robert Kyncl tot bestuurder, zullen de aanwezigheid van Canyon in de VS helpen uitbreiden

KOBLENZ, GERMANY | EMBARGO: 29 JULI 2022. llu — Canyon Bicycles GmbH ("Canyon"), wereldwijd marktleider op het gebied van direct-to-consumer fietsen in Koblenz, Duitsland, kondigt een strategische investering aan onder leiding van LRMR Ventures, het familiekantoor van wereldicoon LeBron James en Maverick Carter, en SC Holdings, een Amerikaanse private equity firma die zich richt op marktleidende merken. 

Als fietsliefhebbers en fans van het merk Canyon, zullen de nieuwe investeerders zich aansluiten bij de bestaande aandeelhouders van de onderneming, waaronder meerderheidsaandeelhouder Groupe Bruxelles Lambert ("GBL") en de oprichter van de onderneming, Roman Arnold, om de ambitieuze groeiplannen van Canyon in de VS te ondersteunen. 

Roman Arnold zei: "Hoewel we niet actief op zoek waren naar nieuwe investeerders, begrepen LRMR en het SC-team onmiddellijk onze missie om 's werelds meest inspirerende en innovatieve fietsbedrijf uit te bouwen. Hun passie voor wat we aan het bouwen zijn, maakt van hen belangrijke leden van ons team." 

Canyon zal samenwerken met LRMR en SC om de betrokkenheid in de VS en in de e-bike categorie te verhogen, de wereldwijde merkbekendheid te vergroten en de beste online winkelervaring te bieden. 

"Als fervent fietser en verhalenverteller ben ik enthousiast over de samenwerking met Canyon," zegt Maverick Carter. "De kwaliteit van de producten, de kracht van het Canyon merk en het unieke distributiemodel creëren veel aantrekkelijke mogelijkheden waar wij deel van uit willen maken." 

Canyon bevindt zich op het kruispunt van vele maatschappelijke rugwinden, waaronder gezondheid en wellness, duurzame mobiliteit en online distributie. Het bedrijf blijft zijn internationale aanwezigheid en traject als leider op het gebied van innovatie, technologie en prestaties in de fietsindustrie uitbreiden. De onderneming is marktleider in alle competitieve en recreatieve weg-, gravel-, berg- en stadsfiets disciplines. Tegelijkertijd richt Canyon zich op nieuwe groeigebieden door de uitbreiding van haar service aanbod en verdere ontwikkelingen op het gebied van e-bikes, urban bikes en connectivity. 

SC Holdings oprichter/Managing Partner Jason Stein voegt hieraan toe: "Canyon is al meer dan 20 jaar toonaangevend in de wielersport en een pionier op het gebied van direct-to-consumer e-commerce. Van professionals in de tour tot alledaagse renners op straten en trails over de hele wereld, de impact van Canyon op sport en cultuur is overal zichtbaar. We zijn vereerd om samen te werken met Canyon, GBL en LRMR, en enthousiast om te helpen bij het benutten van de groeimogelijkheden in de VS." 

In samenwerking met professionele teams en superstars zoals Mathieu van der Poel, Jan Frodeno en Fabio Wibmer, ontwikkelt Canyon de nieuwste technologieën voor de top van de sport en integreert deze in fietsen voor de consumenten. De onderneming zet zich in voor de ondersteuning van atleten aan de basis en voor het stimuleren van nieuwe rijgemeenschappen. 

Tegelijkertijd versterkt Canyon zijn digitale capaciteiten door Robert Kyncl, Chief Business Officer bij YouTube, te benoemen tot lid van de raad van bestuur. 

Baird trad op als financieel adviseur bij deze transactie.