Renault wil aparte EV-divisie, desnoods zonder zijn partners

maandag, 01 augustus 2022 17:21
Renault wil aparte EV-divisie, desnoods zonder zijn partners

Renault wil niet talmen en is vastbesloten om een specifieke arm voor zijn EV-activiteiten te creëren. Alliantiepartners Nissan en Mitsubishi zijn welkom om zich aan te sluiten, maar het Franse merk zal niet op hen wachten om zijn elektrische mobiliteit wat meer meewind te geven.

Het besluit van Renaults CEO Luca de Meo staat vast: de zuil voor elektrische modellen moet zich afsplitsen van die voor verbrandingsmotoren. Dit onderdeel van het "Renaulution"-relanceplan zal desnoods zonder de Japanse partners van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi worden uitgevoerd. Of in zijn eigen woorden: "Ze weten dat we het moeten doen, dat we zullen het doen en we hebben voor elk project de deur voor hen opengezet. [...] Uiteindelijk is het hun beslissing of ze op de boot willen springen, maar de trein verlaat het station."

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Renault Group overtreft zijn decarbonisatiedoelstelling voor zijn activiteiten inzake goederenvervoer

  • Renault Group heeft de koolstofuitstoot van zijn goederenvervoer in Europa tussen 2018 en 2021 met bijna 7% verminderd in het kader van FRET 21.
  • FRET 21, een initiatief van ADEME en de Vereniging van Gebruikers van Vrachtvervoer (AUTF), verenigt transporteurs en logistieke bedrijven om de milieu-impact van vervoer te beperken.
  • Sinds zijn toetreding tot dit initiatief in 2015 heeft Renault Group zijn CO2-uitstoot als gevolg van zijn logistieke activiteiten in Europa met 15% verminderd.
  • Dit engagement kadert in het streven van Renault Group om koolstofneutraal te zijn in Europa tegen 2040 en wereldwijd tegen 2050.

A110 E-TERNITE: EEN 100% ELEKTRISCH PROTOTYPE ALS VOORTREKKER VOOR INNOVATIE BIJ ALPINE

  • Wereldpremière van de 100% elektrische A110 E-ternité tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Frankrijk.
  • Alpine viert de 60e verjaardag van zijn A110 met een prototype, die boordevol innovaties van Alpine zit en waarmee het merk vooruitblikt op de toekomst.
  • De A110 E-ternité, een heus rijdend laboratorium, is een 100% elektrische cabrio die de legendarische wendbaarheid van Alpine weet te behouden met een ongeëvenaarde lichtheid voor een elektrische wagen in dit segment!

Ik wil Alpine elektrificeren om het eeuwig te laten meegaan"

 Een uitspraak, die Luca de Meo kort na zijn komst bij Renault Group deed, was meteen de inspiratiebron voor Laurent Rossi, CEO van Alpine, en de ingenieurs van het merk. In minder dan een jaar tijd heeft een commandoteam deze gedurfde uitdaging geconcretiseerd en zich zelfs de kans geboden om er een cabrio van te maken.

De 100% elektrische A110 E-ternité is het resultaat van dit verkennend werk. Hij viert het 60-jarig bestaan van de berlinette. Als schakel tussen een prestigieus verleden en een 100% elektrische toekomst illustreert hij de inspanningen die Alpine momenteel onderneemt om zijn gamma nieuwe modellen te ontwikkelen.

Nieuwe Mégane E-TECH Electric: kennismaking met de innovaties - Episode 2 - Smart cocoon: een patent voor geluidsisolatie

Al bijna 125 jaar innoveert Renault onophoudelijk. De uitvindingen van het merk hebben de tand des tijds doorstaan en worden nog elke dag gebruikt zonder dat we het zelf beseffen. Versnellingsbak met rechtstreekse verbinding met de aandrijfas (1899), schrapping van de zwengel met automatisch startsysteem (1909), mechanische stuurinrichting met tandheugel (1950), uitvinding van de ‘vijfde deur’ (1961), deurvergrendeling met infraroodafstandsbediening (1983), handenvrije sleutel (2000), enz. Al deze uitvindingen staan op naam van Renault! Ook met Nieuwe Mégane E-TECH Electric, de eerste wagen van zijn ‘Nieuwe Golf’ (Nouvelle Vague), blijft Renault innoveren. Tijdens de ontwikkeling van de wagen en het platform werden meer dan 300 patenten aangevraagd! Uit deze innovaties hebben we er zeven geselecteerd die we u in de loop van deze zomer laten ontdekken. In dit tweede artikel legt Sofiane Amaanan, projectleider ontwikkeling en innovatie bij de Directie Vakontwikkeling en Voertuigprojecten, ons uit hoe hij de geluidsisolatie van Mégane E-TECH Electric heeft verbeterd dankzij een nieuw ‘buffermateriaal’ dat een handige plaats tussen de vloer van de wagen en de batterij kreeg.

Renault Group en Phoenix Mobility lanceren elektrische retrofitkit voor bedrijfsvoertuigen in de Re-Factory van Flins

  • Strategisch partnerschap om samen een retrofitkit te ontwikkelen en te commercialiseren om lichte bedrijfsvoertuigen met verbrandingsmotor om te bouwen tot elektrische voertuigen.
  • Een gezamenlijke ontwikkeling gebaseerd op de expertise van Renault Group op het vlak van elektrische voertuigen en de industriële knowhow van de Re-Factory van Flins, alsook op de ervaring van Phoenix Mobility, de Franse pionier in retrofitsystemen voor bedrijfsvoertuigen.
  • Eerste samenwerking tussen een massaconstructeur en een veelbelovende start-up om een onuitgegeven commercieel aanbod op de retrofitmarkt te lanceren.