JAGUAR LAND ROVER BEREIDT ZICH VOOR OP GEAVANCEERDE GEËLEKTRIFICEERDE EN GECONNECTEERDE TOEKOMST MET NIEUW TESTCENTRUM

dinsdag, 02 augustus 2022 18:58
JAGUAR LAND ROVER BEREIDT ZICH VOOR OP GEAVANCEERDE GEËLEKTRIFICEERDE  EN GECONNECTEERDE TOEKOMST MET NIEUW TESTCENTRUM

• Jaguar Land Rover investeert in de toekomst van geëlektrificeerde en geconnecteerde wagens
• Laboratorium in Gaydon, Verenigd Koninkrijk, zal helpen voldoen aan de huidige en toekomstige wetgeving en kwaliteitsnormen
• De nieuwe Range Rover Sport was de eerste wagen die een specifiek testprogramma onderging
• Elektromagnetische compatibiliteitstests worden steeds belangrijker bij de ontwikkeling van voertuigen door meer elektrificering en nieuwe connectiviteitstechnologieën

Antwerpen, dinsdag 2 augustus 2022: Jaguar Land Rover heeft opnieuw een stap gezet in de richting van een nieuw tijdperk van elektrificering en connectiviteit door een laboratorium te openen om de volgende generatie voertuigen te testen op elektrische en radiostoringen.
Het laboratorium voor elektromagnetische compatibiliteit (EMC) in het Britse Gaydon zal ervoor zorgen dat toekomstige voertuigen voldoen aan de huidige en toekomstige wetgeving en kwaliteitsnormen voor connectiviteit en elektronica. De nieuwe Range Rover Sport, die in mei werd gelanceerd, onderging als eerste wagen een specifiek testprogramma in de fabriek.

EMC is een cruciaal aspect van de prestaties van voertuigen. Het zorgt ervoor dat elektrische apparatuur en systemen correct kunnen functioneren in hun elektromagnetische omgeving. Het beperkt de onbedoelde opwekking, verspreiding en ontvangst van elektromagnetische energie om het risico op ongewenste effecten zoals elektromagnetische storingen te verminderen.
Het nieuwe voertuiglaboratorium van Jaguar Land Rover beschikt over twee anechoïsche kamers: een elektrische ‘stille’ rollenbank waarmee ingenieurs voertuigen kunnen testen bij hoge snelheden, naast uitrusting om de prestaties van individuele componenten zoals batterijen of elektromotoren te beoordelen. Bluetooth, gps, wifi, 4G, 5G, adaptieve cruisecontrol, draadloos opladen en dodehoekbewaking zijn allemaal voorbeelden van voertuigdiensten en -functies die de vestiging zal testen op EMC.

Persbericht Peter Phillips, Senior Manager, Electromagnetics & Compliance bij Jaguar Land Rover: “Het belang van het testen van onze voertuigen op elektromagnetische compatibiliteit kan niet worden onderschat. De opening van dit nieuwe testcentrum is een belangrijke stap voorwaarts voor het bedrijf en zal een cruciale rol spelen bij het bieden van kwaliteit, juridische zekerheid en klantentevredenheid.”
Door de ontwikkelingen in de sector zal het aantal elektrische aandrijflijnen en het aanbod van digitale en cloudgebaseerde diensten voor voertuigen, van software-over-the-air-updates tot autonome technologie, toenemen. Testen op EMC is dan ook van cruciaal belang om kwaliteit, juridische zekerheid en klantentevredenheid te bieden. Deze nieuwe vestiging bewijst het engagement van Jaguar Land Rover om klanten de meest geavanceerde connectiviteit in hun wagen te bieden terwijl het bedrijf de elektrificering versnelt met zijn ‘Reimagine’-strategie.

Getagged onder:
jaguar landrover

Gerelateerde items (op tag)