Eindelijk! Tesla lanceert Plaid in Europa

woensdag, 03 augustus 2022 17:42
Eindelijk! Tesla lanceert Plaid in Europa

De Tesla Model S en Model X Plaid arriveren in Europa. Deze elektrische topmodellen halen 1.020 pk uit drie motoren en kunnen bogen op de nieuwste technologie van de S en X, waaronder ook het befaamde Yoke-stuurwiel.

Zet november en december 2022 maar in de agenda. Dan begint Tesla met de levering van de Model S Plaid en Model X Plaid aan Europese klanten. Deze versies zijn de meest geavanceerde in het gamma. Ze pakken uit met de nieuwste ontwikkelingen inzake interieur – waaronder het Formule 1-achtige Yoke-stuur – aandrijflijn, klimaatbeheer en elektronica. Vierwielaandrijving is standaard.

Verder wegen de Plaids wat minder en ziet het koetswerk er net iets anders uit. Het moet duidelijk maken dat deze elektrische auto's 1.020 pk halen, een vermogen dat ze putten uit drie krachtige e-motoren met rotors met een carboncoating.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
tesla

Gerelateerde items (op tag)

Test: Tesla Model X Plaid

Space X

Het topmodel bij Tesla luistert naar de naam Model X en is er al sinds 2015. Deze krijgt nu een update en komt met een topmodel met prestaties om duizelig van te worden. Wij gingen op pad met de Tesla Model X Plaid.

Tesla moet alle FSD-wagens terugroepen in de VS

Maar liefst 363.000 Tesla's krijgen te maken met een recall omdat het Full Self Driving-systeem als onveilig is bevonden door de Amerikaanse NHTSA. Een troost voor de klanten: het probleem kan verholpen worden met een update.