Eindelijk! Tesla lanceert Plaid in Europa

woensdag, 03 augustus 2022 17:42
Eindelijk! Tesla lanceert Plaid in Europa

De Tesla Model S en Model X Plaid arriveren in Europa. Deze elektrische topmodellen halen 1.020 pk uit drie motoren en kunnen bogen op de nieuwste technologie van de S en X, waaronder ook het befaamde Yoke-stuurwiel.

Zet november en december 2022 maar in de agenda. Dan begint Tesla met de levering van de Model S Plaid en Model X Plaid aan Europese klanten. Deze versies zijn de meest geavanceerde in het gamma. Ze pakken uit met de nieuwste ontwikkelingen inzake interieur – waaronder het Formule 1-achtige Yoke-stuur – aandrijflijn, klimaatbeheer en elektronica. Vierwielaandrijving is standaard.

Verder wegen de Plaids wat minder en ziet het koetswerk er net iets anders uit. Het moet duidelijk maken dat deze elektrische auto's 1.020 pk halen, een vermogen dat ze putten uit drie krachtige e-motoren met rotors met een carboncoating.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
tesla

Gerelateerde items (op tag)

Elon Musk wordt een last voor Tesla

De fratsen van Elon Musk beginnen het imago van Tesla te schaden. Hangt het overleven van de Amerikaanse constructeur van elektrische auto's af van het vertrek van zijn baas?

Covid houdt Chinese Tesla-fabriek gesloten

De geplande heropening van de Tesla-febriek in Shanghai op maandag 4 april 2022 gaat niet door. Een piek in de Covid-besmettingen noopte de lokale autoriteiten tot het instellen van een lockdown.