Verkoopstart voor de EQS SUV

woensdag, 10 augustus 2022 20:34
Verkoopstart voor de EQS SUV

Comfort en connectiviteit in een avantgardistisch interieur
De EQS SUV is de eerste volledig elektrische luxe SUV van Mercedes-EQ. Bij de tintroductie omvat het modellengamma drie varianten: de EQS 450+ (energieverbruik gecombineerd (WLTP): 22,9-19,5 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km) en EQS 450 4MATIC (energieverbruik gecombineerd (WLTP): 24,3-20,8 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)[1] – beide met een vermogen van 265 kW/360 pk – en de EQS 580 4MATIC (energieverbruik gecombineerd (WLTP): 24,3-20,9 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 met 400 kW/544 pk. De consumentenadviesprijzen beginnen bij 98.700 euro exclusief BTW voor de EQS 450+. De EQS 450 4MATIC en EQS 580 4MATIC beginnen respectievelijk bij 104.500 euro en 140.000 euro exclusief BTW. De EQS 580 4MATIC is uitsluitend met AMG Line leverbaar. De modellen zijn nu te bestellen en worden vanaf december aan de eerste klanten in Europa geleverd. De modelserie wordt CO2-neutraal geproduceerd in de Mercedes-Benz fabriek in Tuscaloosa (VS).

De SUV biedt veel ruimte, comfort en connectiviteit in zijn avantgardistische, luxe interieur. De tweede zitrij is standaard elektrisch verstelbaar. Een derde zitrij met twee extra afzonderlijke stoelen is als optie leverbaar. De stoelen in de EQS SUV worden mechanisch uit de laadvloer opgeklapt. Met de stoelen opgeklapt is de laadvloer vlak. In combinatie met de derde zitrij is een EASY ENTRY-functie standaard op de tweede zitrij.

Naast drie aandrijvingsvarianten zijn er ook drie modeluitvoeringen:

  • Standaard exterieur & Electric Art Line interieur
  • Electric Art exterieur & Electric Art interieur
  • AMG Line exterieur & AMG Line interieur

Mercedes-Benz heeft andere belangrijke uitrustingen in pakketten gebundeld. Deze worden Premium, Premium Plus en Business Class genoemd en vullen elkaar aan. Hun beschikbaarheid is afhankelijk van de modeluitvoering. Bovendien is een aantal opties ook afzonderlijk leverbaar. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste opties:

  • MBUX augmented reality head-up display: toont veel augmented reality-content voor rijassistentiesystemen en navigatie-informatie. De informatie versmelt met het gebied vóór de auto, wat kan helpen om de bestuurder minder af te leiden.
  • Grille met Mercedes-Benz pattern: het driedimensionale sterpatroon grijpt terug op de oorspronkelijke ster van de Daimler-Motorengesellschaft die in 1911 als handelsmerk werd geregistreerd.
  • MBUX interieurassistent: herkent verschillende bedieningswensen met behulp van camera’s in de dakconsole en lerende algoritmen. Het systeem interpreteert de richting van het hoofd, handbewegingen en lichaamstaal en reageert daar met passende voertuigfuncties op.
  • Aanhangwagenassistent: vergemakkelijkt het manoeuvreren met een aanhangwagen door automatisch de stuurhoek te regelen tot een snelheid van 5 km/h en tot een hellingshoek van 15 procent.
  • Sidebags achter: deze vangen het borstgedeelte van de inzittenden op de buitenste zitplaatsen van de tweede zitrij op bij een zware botsing van opzij en vormen een aanvulling op de bescherming die de standaard windowbags bieden.
  • ENERGIZING AIR CONTROL plus: bouwt voort op de pijlers filtratie, sensortechnologie, weergaveconcept en airconditioning. Het systeem omvat ook een HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air), dat de binnenkomende buitenlucht op zeer hoog filtratieniveau reinigt.
Getagged onder:
mercedesbenz

Gerelateerde items (op tag)

Wereldpremière van het nieuwe topmodel Mercedes-AMG GT 63 S E Performance in Shanghai

Mercedes-AMG heeft tijdens de Formule 1™ in Shanghai het nieuwe topmodel van zijn GT-serie gepresenteerd. De uiterst krachtige E PERFORMANCE hybride-aandrijflijn, die bestaat uit een V8-motor en een elektromotor, zorgt voor razendsnelle reacties op rijcommando's en een nadrukkelijke vermogensafgifte. De innovatieve autosporttechnologie, geïnspireerd door het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, vormt de basis voor een unieke rijbeleving vol prestaties en rijdynamiek.

Uitgebreide update: EQS nu met staande ster en nog grotere actieradius

Sinds de introductie heeft Mercedes-Benz de EQS en zijn broers continu doorontwikkeld. Onafhankelijk van modelupdates en sneller dan ooit zijn er innovaties in de seriemodellen van de EQS, EQE, EQS SUV en EQE SUV verwerkt. Met talrijke productupgrades heeft het merk sneller dan ooit op feedback van de markt en klanten gereageerd. De EQS krijgt nu voor het huidige modeljaar 2024 een zeer uitgebreid updatepakket. Het elektrische topmodel wordt geleverd met 82 km meer actieradius, een nieuwe grille met chroomapplicaties, een staande Mercedes-ster op de motorkap en nog meer comfort achterin.

Tomorrow drives Mercedes-Benz: focus op duurzame bedrijfsstrategie gaat veel verder dan alleen producten

Op de derde jaarlijkse ESG-conferentie (Environmental, Social & Governance) laat Mercedes-Benz zien dat het ambitieuze en meetbare doelen wil bereiken. Op weg naar een groene toekomst – en met een duidelijke focus op de gehele waardeketen – verankert de onderneming duurzaamheid in zijn dagelijkse bedrijfsvoering. Een belangrijk aspect is de wereldwijde uitbreiding van het elektrische portfolio, met als doel een xEV-aandeel van 50 procent in nieuw verkochte personenwagens in de tweede helft van het decennium. En tegen het einde van dit decennium is het de bedoeling om de uitstoot van CO2 in de productie met 80 procent te verminderen[1]. De ambitie is om in 2039 de eigen fabrieken op 100 procent hernieuwbare energie te laten draaien. Door een strategische focus te combineren met tactische flexibiliteit blijft de onderneming ecologisch en economisch op koers liggen naar een duurzame toekomst. Ook relevante initiatieven met betrekking tot sociale en bestuurlijke aspecten in de onderneming dragen bij aan een holistische duurzaamheidsaanpak. Dit omvat verschillende maatregelen waarmee Mercedes-Benz bijdraagt aan een ‘Just Transition’, bijvoorbeeld met de duurzame personeelsstrategie en initiatieven die de mensenrechten in de onderneming en in de waardeketen versterken. Door op bestuursniveau een management- en coördinatiefunctie voor duurzaamheid op te zetten, versterkte Mercedes-Benz zijn governance in 2023 om het duurzaamheidsmanagement van de groep in de toekomst nog systematischer en consistenter te kunnen controleren.

VISION EQXX demonstreert opnieuw baanbrekende efficiëntie: energieverbruik van 7,4 kWh/100 km1 tijdens elektrische rit van Riyadh naar Dubai

De technologiedrager VISION EQXX heeft met zijn derde langeafstandsrit van meer dan 1.000 km aangetoond dat zelfs de Arabische woestijn geen obstakel vormt voor energie-efficiëntie. Op een uitdagende route door drukke steden en de open woestijn behaalde het baanbrekende elektrische testvoertuig een energieverbruik van 7,4 kWh/100 km1. Dit komt overeen met circa 0,9 l/100 km voor een benzineauto. Bij buitentemperaturen tot 34 °C (93 °F) versloeg de VISION EQXX zijn eigen record aanzienlijk.