Verkoopstart voor de EQS SUV

woensdag, 10 augustus 2022 20:34
Verkoopstart voor de EQS SUV

Comfort en connectiviteit in een avantgardistisch interieur
De EQS SUV is de eerste volledig elektrische luxe SUV van Mercedes-EQ. Bij de tintroductie omvat het modellengamma drie varianten: de EQS 450+ (energieverbruik gecombineerd (WLTP): 22,9-19,5 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km) en EQS 450 4MATIC (energieverbruik gecombineerd (WLTP): 24,3-20,8 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)[1] – beide met een vermogen van 265 kW/360 pk – en de EQS 580 4MATIC (energieverbruik gecombineerd (WLTP): 24,3-20,9 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 met 400 kW/544 pk. De consumentenadviesprijzen beginnen bij 98.700 euro exclusief BTW voor de EQS 450+. De EQS 450 4MATIC en EQS 580 4MATIC beginnen respectievelijk bij 104.500 euro en 140.000 euro exclusief BTW. De EQS 580 4MATIC is uitsluitend met AMG Line leverbaar. De modellen zijn nu te bestellen en worden vanaf december aan de eerste klanten in Europa geleverd. De modelserie wordt CO2-neutraal geproduceerd in de Mercedes-Benz fabriek in Tuscaloosa (VS).

De SUV biedt veel ruimte, comfort en connectiviteit in zijn avantgardistische, luxe interieur. De tweede zitrij is standaard elektrisch verstelbaar. Een derde zitrij met twee extra afzonderlijke stoelen is als optie leverbaar. De stoelen in de EQS SUV worden mechanisch uit de laadvloer opgeklapt. Met de stoelen opgeklapt is de laadvloer vlak. In combinatie met de derde zitrij is een EASY ENTRY-functie standaard op de tweede zitrij.

Naast drie aandrijvingsvarianten zijn er ook drie modeluitvoeringen:

 • Standaard exterieur & Electric Art Line interieur
 • Electric Art exterieur & Electric Art interieur
 • AMG Line exterieur & AMG Line interieur

Mercedes-Benz heeft andere belangrijke uitrustingen in pakketten gebundeld. Deze worden Premium, Premium Plus en Business Class genoemd en vullen elkaar aan. Hun beschikbaarheid is afhankelijk van de modeluitvoering. Bovendien is een aantal opties ook afzonderlijk leverbaar. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste opties:

 • MBUX augmented reality head-up display: toont veel augmented reality-content voor rijassistentiesystemen en navigatie-informatie. De informatie versmelt met het gebied vóór de auto, wat kan helpen om de bestuurder minder af te leiden.
 • Grille met Mercedes-Benz pattern: het driedimensionale sterpatroon grijpt terug op de oorspronkelijke ster van de Daimler-Motorengesellschaft die in 1911 als handelsmerk werd geregistreerd.
 • MBUX interieurassistent: herkent verschillende bedieningswensen met behulp van camera’s in de dakconsole en lerende algoritmen. Het systeem interpreteert de richting van het hoofd, handbewegingen en lichaamstaal en reageert daar met passende voertuigfuncties op.
 • Aanhangwagenassistent: vergemakkelijkt het manoeuvreren met een aanhangwagen door automatisch de stuurhoek te regelen tot een snelheid van 5 km/h en tot een hellingshoek van 15 procent.
 • Sidebags achter: deze vangen het borstgedeelte van de inzittenden op de buitenste zitplaatsen van de tweede zitrij op bij een zware botsing van opzij en vormen een aanvulling op de bescherming die de standaard windowbags bieden.
 • ENERGIZING AIR CONTROL plus: bouwt voort op de pijlers filtratie, sensortechnologie, weergaveconcept en airconditioning. Het systeem omvat ook een HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air), dat de binnenkomende buitenlucht op zeer hoog filtratieniveau reinigt.
Getagged onder:
mercedesbenz

Gerelateerde items (op tag)

Plug & Charge nu ook beschikbaar voor de plug-in hybrids van Mercedes-Benz

 • Eenvoudige authenticatie zonder app, laadpas of headunit bij geschikte laadpunten
 • Laadproces start automatisch bij het aansluiten van de laadkabel
 • Nu ook beschikbaar voor de actuele plug-in hybrids van de Mercedes-Benz C-Klasse en S-Klasse en de nieuwe GLC met optioneel gelijkstroomlaadsysteem (DC-laden)
 • Reeds verkochte plug-in hybrids van de actuele C-Klasse en S-Klasse met DC-laden krijgen de functie via een software-update over-the-air (OTA)
 • Plug & Charge werkt in eerste instantie bij meer dan 1.800 IONITY-snellaadpunten in Europa en circa 700 Aral pulse-snellaadpunten in Duitsland

Mercedes-Benz slaat in de Benelux handen ineen met ZonnepanelenDelen

Hoe groener de energie, hoe duurzamer elektrisch rijden wordt. Want groene stroom draagt aanzienlijk bij tot verlaging van de CO2-uitstoot. Met zijn ‘Green Charging’-initiatief garandeert Mercedes-Benz al dat elke bestuurder van een volledig batterij-elektrische auto de eerste 200.000 km op groene stroom rijdt. Nu gaat het merk nog een stap verder en investeert het via ZonnepanelenDelen in Nederlandse zonnedaken en -parken.

Roeselare huldigt Formule E wereldkampioen Stoffel Vandoorne en haalt zijn Formule E-bolide naar de stad

Roeselare, stad der wereldkampioenen, is onlangs een wereldkampioen rijker geworden. Mercedes-EQ Formula E Team-piloot Stoffel Vandoorne kroonde zich in het Zuid-Koreaanse Seoel tot ‘s werelds beste Formule E-rijder. Een bijzondere straffe prestatie die we als stad niet zomaar willen laten passeren. Stoffel Vandoorne, die opgroeide in Rumbeke, wordt op zaterdag 3 september feestelijk gehuldigd door Stad Roeselare. Iedereen kan daarbij zijn én krijgt de unieke kans om zijn Formule E-wagen van dichtbij te bekijken.

Mercedes-Benz tekent memorandum van overeenstemming met Canadese regering: nauwere samenwerking in de hele waardeketen van elektrische voertuigen en ontwikkeling van natuurlijke hulpbronnen

 • Memorandum of Understanding (MoU) om de bijdrage van Canada aan de toeleveringsketen van elektrische voertuigen uit te breiden, inclusief de ontwikkeling van duurzame hulpbronnen
 • Mercedes-Benz en Canada zoeken naar aanvullende mogelijkheden in het upstream, middlestream en downstream mijnbouw- en raffinagesegment en op het gebied van actieve kathodehalffabrikaten, actieve kathodematerialen en accucellenproductie
 • Mercedes-Benz zoekt samenwerking met de sterke mijnbouw- en raffinaderijsector in Canada en kijkt naar mogelijkheden om Canadese ecosystemen voor elektrovoertuigen en auto-onderdelen te benutten en uit te breiden
 • Bevorderen van dialoog en relaties om de samenwerking van Mercedes-Benz Group AG met strategische partners in Canada uit te breiden, onder andere met Rock Tech Lithium Inc. voor levering van lithiumhydroxide
 • Het Canadees-Duitse Rock Tech Lithium en Mercedes-Benz zijn van plan een overeenkomst te ondertekenen voor jaarlijkse levering van maximaal 10.000 ton lithiumhydroxide
 • Verantwoorde inkoop: lithium zal alleen afkomstig zijn uit mijnen die zijn gecontroleerd volgens de mijnbouwnorm van Initiative for Responsible Mining Assurances (IRMA), teneinde hoge milieu- en mensenrechtennormen garanderen