Porsche Taycan weer de snelste op de Nürburgring

woensdag, 10 augustus 2022 20:36
Porsche Taycan weer de snelste op de Nürburgring

De Porsche Taycan is de snelste elektrische straatauto op de Nürburgring, volgens de jongste homologatie van het record. Het duurt twee seconden vanaf de Tesla Model S Plaid.

7 min 33.350 s. Meer had Porsche Development-rijder Lars Kern niet nodig om de Nordschleifesectie van de Nürburgring van 20,8 km af te klokken in een Porsche Taycan Turbo S. Als extra uitrusting droeg de straatlegale auto de Performance Kit van Porsche Tequipment met ook een software-update van het Porsche 4D-chassiscontrolesysteem.

Daarnaast stond de Taycan ook op Pirelli P Zero-banden met een diameter van 21 duim. Een notaris valideerde de rondetijd en TÜV Rheinland bevestigde dat het om een productiemodel in standaarduitvoering ging: een Taycan met 625 pk vermogen (met een boost op 761 pk bij het starten met Launch Control).

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
porsche

Gerelateerde items (op tag)

Porsche 99X Electric race cars on the most spectacular city circuit in Formula E

Stuttgart. ​ The most prestigious race of the year for the ABB FIA Formula E World Championship is through the streets of Monaco, this Saturday 30 April. Set against the picturesque backdrop of the Principality on the Cote d’Azur with its world-famous Grand Prix circuit, the TAG Heuer Porsche Formula E Team competes with two Porsche 99X Electric race cars. The drivers are Pascal Wehrlein (GER/#94), who this year in Mexico clinched the first victory for Porsche in the innovative electric racing series, and André Lotterer (GER/#36).

Porsche: e-fuels produceren met windenergie

Porsche ondersteunt een groep investeerders die 260 miljoen dollar hebben uitgetrokken om een bedrijf te steunen dat windenergie gebruikt voor de productie van alternatieve brandstoffen.