Hyundai i10: er komt een elektrische vervanger

maandag, 15 augustus 2022 16:20
Hyundai i10: er komt een elektrische vervanger

Kleine benzineauto's verdwijnen uit het autolandschap. Hyundai volgt de trend door de i10 te vervangen door een volledig elektrisch model. Dit model zou er al in 2024 moeten zijn.

De huidige Hyundai i10 zal waarschijnlijk de laatste stadsauto van het merk zijn die op benzine rijdt. Zijn opvolger wordt naar verwachting volledig elektrisch. Het huidige probleem met elektrische stadsauto's is de actieradius. Hij is goedkoper in aanschaf dan een grotere EV, maar verliest aan flexibiliteit ten opzichte van een auto met verbrandingsmotor door zijn beperkte actieradius. Geen spontane tripjes van 300 km met vrienden meer. Bovendien is het in de stad minder gemakkelijk om thuis op te laden. Maar de kleine auto's met verbrandingsmotor bieden weinig marge voor de constructeurs en worden ook steeds duurder om te ontwikkelen, waardoor ze uit de catalogus verdwijnen. De Hyundai-groep is niet de enige die ze opgeeft. De Volkswagen-groep volgt dezelfde weg, terwijl Stellantis ze, althans voorlopig, helemaal heeft laten vallen, met uitzondering van de Fiat 500.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
hyundai

Gerelateerde items (op tag)

Europa's favoriet krijgt facelift

27 maart 2024 - Sinds zijn debuut in 2004 heeft de Hyundai Tucson de harten van Europese automobilisten veroverd en is hij uitgegroeid tot een bestseller en een fanfavoriet op het hele continent. Alleen al in 2023 werden er 158.056 exemplaren van de compacte SUV geregistreerd in Europa, wat een opmerkelijke verkoopstijging betekent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ontdek de Hyundai Stockdeals bij De Laet Boom!

Op zoek naar de perfecte rit? Zoek niet verder! Hyundai biedt nu onmiddellijk beschikbare stockdeals met onweerstaanbare kortingen. Maak je klaar om in stijl te rijden met de nieuwste modellen die klaar staan om de weg op te gaan!

Hyundai IONIQ 5 met verbeterde functies en nieuw N Line-model

SEOUL, 4 maart 2024 - Hyundai Motor Company kondigde vandaag de aanstaande release aan van een verbeterde IONIQ 5 en nieuwe IONIQ 5 N Line voor zijn bekroond gamma elektrische voertuigen (EV) die productverbeteringen, innovatieve functies en designupgrades bieden.