Deze elektrische BMW heeft 4 motoren!

woensdag, 17 augustus 2022 20:46
Deze elektrische BMW heeft 4 motoren!

BMW tilt de al niet misse i4 M50 naar nog hogere echelons. Deze versie draagt één motor per wiel met als doel meer vermogen en meer dynamische controle. Tja, je bent lid van de familie of niet.

BMW start met de eerste testritten van een sportief prototype uitgerust met vier elektromotoren in combinatie met dynamische rijregeling. De bedoeling is dat deze viervoudige aandrijving het chassis en de transmissie verfijnt en het pad effent voor elektrische "hoogperformante sportwagens".

De testcoupé is een omgebouwde i40 M50 met uitgeklopte wielkasten om plaats te maken voor de aangepaste assen. Onder de voorkant zit een variant op de veerpootophanging van de BMW M3/M4 voor een betere torsiestijfheid. Ook de koeling is geïnspireerd op die van BMW's betere testosterongerief. Na de tests op de weg zal een multidisciplinair team doorwerken aan hardware- en softwareoplossingen.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
bmw

Gerelateerde items (op tag)

De helft van nieuwe BMW's is een hybride of EV

BMW België heeft in de maand augustus 2022 voor het eerst een marktaandeel van meer dan 50% bereikt voor zijn plug-in hybride en volledig elektrische modellen. Logisch, gezien de populariteit van het merk op de professionele markt.

BMW wil een SUV op waterstof in 2025

Volgens een Japanse zakenkrant wil BMW eind 2025 een SUV op waterstof in massaproductie nemen. Het gaat wellicht om een X5 met een brandstofcel. Ook partner Toyota helpt een handje.

BMW Neue Klasse: ook op waterstof?

BMW overweegt de mogelijkheid om zijn nieuwe Neue Klasse-platform ook uit te rusten met een brandstofcel op waterstof, en dus niet op batterijen alleen.