Porsche ziet mogelijkheden in waterstofverbrandingsmotor

zaterdag, 20 augustus 2022 17:46
Porsche ziet mogelijkheden in waterstofverbrandingsmotor

Porsche heeft een volledig virtuele studie gedaan van waterstofverbrandingsmotoren, met als doel een motor te ontwikkelen die even krachtig, schoon en duur is als een traditionele benzinemotor. En dat is ze gelukt.

Porsche zet duidelijk niet in op één paard wat betreft de toekomst van de automobiele aandrijflijn. Naast de elektrische modellen zoals de Taycan en de toekomstige Macan en 718 Boxster/Cayman, is het merk ook bezig met synthetische e-fuels om verbrandingsmotoren in leven te houden. Maar er is nog een mogelijkheid om datzelfde doel te bereiken: de waterstofverbrandingsmotor, waar Toyota ook mee bezig is. Om de haalbaarheid van zo'n concept te bestuderen voor sportieve straatmodellen, besloot Porsche een H2-motor te ontwikkelen die even krachtig is als een gewone verbrandingsmotor op benzine, maar die geen schadelijke uitstoot heeft en niet verschrikkelijk duur hoeft te zijn.

Lees verder op. autogids.be

Getagged onder:
porsche

Gerelateerde items (op tag)

Porsche 99X Electric race cars on the most spectacular city circuit in Formula E

Stuttgart. ​ The most prestigious race of the year for the ABB FIA Formula E World Championship is through the streets of Monaco, this Saturday 30 April. Set against the picturesque backdrop of the Principality on the Cote d’Azur with its world-famous Grand Prix circuit, the TAG Heuer Porsche Formula E Team competes with two Porsche 99X Electric race cars. The drivers are Pascal Wehrlein (GER/#94), who this year in Mexico clinched the first victory for Porsche in the innovative electric racing series, and André Lotterer (GER/#36).