HIPPIE CAVIAR MOTEL, HOME WILD HOME

dinsdag, 23 augustus 2022 22:33
HIPPIE CAVIAR MOTEL, HOME WILD HOME
  • Renault start een nieuw hoofdstuk in zijn visie op uitstapjes met Hippie Caviar Motel
  • Deze showcar, gebaseerd op Nieuwe Renault Kangoo E-Tech Electric, is een mobiel toevluchtsoord voor avonturiers en sportievelingen die houden van de buitenlucht
  • 100% elektrisch en ontworpen met gerecycleerde materialen. Hippie Caviar Motel misstaat niet in grote natuurgebieden en zal op 19 september worden voorgesteld op de IAA Transportation in Hannover

Vorig jaar stelde Renault de showcar Hippie Caviar Hotel voor, op basis van Trafic, om tegemoet te komen aan het groeiende verlangen naar uitstapjes en genieten van de natuur in een idyllische omgeving met alle comfort en diensten van een 5-sterrenhotel.

Om in die behoefte te voorzien, werd in juli Nieuwe Renault Trafic SpaceNomad gelanceerd, de eerste ingerichte versie die rechtstreeks beschikbaar is uit de catalogus.

Nu presenteert Renault de tweede akte van zijn productstrategie voor vrijetijdsvoertuigen met zijn nieuwe showcar Hippie Caviar Motel.

Deze ingerichte bestelwagen, op basis van Nieuwe Kangoo L2 E-Tech Electric, is een flexibel en dynamisch toevluchtsoord voor avonturiers en sportievelingen die op zoek zijn naar open ruimtes en sensaties.

Hippie Caviar Motel is opgevat als een basiskamp dat met zijn rijbereik van 285 km1 gemakkelijk van de ene locatie naar de andere geraakt. Hij heeft slechts 30 minuten nodig om weer op te laden tot een rijbereik van 170 km1.

Verscheidene uitgekiende opbergvakken maken het mogelijk om sportuitrusting in en buiten de wagen op te bergen.

De rails op het dak maken het transport van ski's mogelijk, terwijl er voldoende ruimte overblijft voor een groot panoramisch dak om van de sterren te genieten zodra de bank is omgevormd tot een comfortabel eenpersoonsbed.

Deze showcar sluit perfect aan bij de strategie van Renault om zijn koolstofuitstoot over de hele levenscyclus van de wagen te beperken dankzij de rekken en vloer in kurk, gerecycleerde banden en zijn 100% elektrische motor.

Hippie Caviar Motel is op 19 september te zien op IAA Transportation in Hannover.

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Renault Captur : de auto om in te leven uit segment B

Captur is 'de auto om in te leven’ uit het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, hij heeft zowel compacte buitenafmetingen (4,23 m) als een ruim interieur dat moduleerbaar is en zich aanpast aan het gebruik van klanten, zowel in de stad als buiten de platgetreden paden. De klanten stellen vooral de hoge rijhouding op prijs. Deze zorgt voor een vlotte toegang tot de wagen en een goed zicht op de weg. Deze kwaliteiten verklaren het commerciële succes sinds zijn debuut 10 jaar geleden, met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren in 90 landen over de hele wereld.

Renault Captur meet zich op zijn beurt de nieuwe designtaal van het merk aan die werd ingezet door Gilles Vidal, Design Director van het merk Renault. Deze nieuwe stijl, gekenmerkt door strakke lijnen en precieze details, speelt met licht en materialen voor een meer waarderende en dynamische perceptie. Met zijn volledig nieuwe voorkant oogt Nieuwe Captur statusverhogend.

In een markt van de stads-SUV's die vandaag 50% van de verkoop in het B-segment vertegenwoordigen (en zelf 30% van de totale markt), wil Nieuwe Renault Captur een referentiemodel blijven door zijn veelzijdigheid, zijn tweekleurige koetswerkuitvoeringen, zijn onovertroffen plaatsaanbod en zijn technologische en ingenieuze uitrusting te behouden. Naast die kwaliteiten die het DNA van Captur uitmaken, beschikt deze volgende generatie ook over nieuwe troeven. De meer expressieve koetswerk- en interieuraankleding transformeert in een unieke combinatie van elegantie en sportiviteit met de nieuwe Esprit Alpine-uitvoering. Het interieur wordt in de verf gezet door volledig nieuwe zetelbekledingen en nieuwe dashboardschermen. Het multimediasysteem OpenR Link met Google, dat naargelang de versie beschikbaar is, biedt het beste van de technologie aan boord, met Android Automotive 12, een wereldprimeur in het B-segment. Dankzij een volledig nieuwe elektronische architectuur staat de veiligheid centraal met rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, waaronder voorspellend hybride rijden en Active Driver Assist, voor een gedelegeerde rijervaring van niveau 2.

Afhankelijk van het land van commercialisatie zal Nieuwe Renault Captur worden aangeboden met vijf motorversies, waaronder de E-Tech full hybrid-motor met 145 pk, die vandaag in de smaak valt bij meer dan 41% van de Franse klanten. Om meer rijplezier en een dynamischer rijgedrag te verzekeren, werden het onderstel en de afstelling van de stuurbekrachtiging herzien. Het Extended Grip-systeem, dat verkrijgbaar is op bepaalde versies, optimaliseert de tractie, ongeacht de wegomstandigheden.

Nieuwe Renault Captur wordt nog steeds gebouwd in de fabriek van Valladolid en zal vanaf april 2024 in Europa worden gecommercialiseerd.

Scenic E-Tech electric – Vijf generaties geboren in Douai

De vijfde generatie van Scenic E-Tech electric, die binnenkort wordt gecommercialiseerd, loopt van de band in Douai, de vestiging waar het model in 1996 het levenslicht zag. Niemand kan ons meer vertellen over de evolutie van dit iconische model en van de fabriek waar het wordt gebouwd, dan afdelingshoofd Franck Lucas, die dit jaar 41 jaar dienst heeft in de vestiging. Franck heeft van bij zijn debuut deelgenomen aan de productie van elke Scenic-generatie en was getuige van de technologische vooruitgang van de opeenvolgende generaties, maar ook van de verbeteringen die werden aangebracht aan de werkposten en productiemethoden in de fabriek. We praten met Franck over de evolutie van deze Franse industriële parel van Renault, die nog steeds dezelfde teamgeest weet te genereren als in zijn beginjaren.