Skoda Vision 7S kondigt nieuw design en versnelde elektrificatie aan

dinsdag, 30 augustus 2022 22:42
Skoda Vision 7S kondigt nieuw design en versnelde elektrificatie aan

Met de Skoda Vision 7S presenteert de Tsjechische constructeur zijn nieuwe designtaal. Bovendien worden tegen 2026 drie nieuwe elektrische modellen verwacht.

Binnen de Volkswagen-groep blijft Skoda maar opklimmen, en de Tsjechen zijn van plan om nog een stap verder te gaan door het design van hun toekomstige modellen te verjongen. Met de conceptcar Vision 7S geeft Skoda ons alvast een glimp van die nieuwe stijl, die kwalitatiever en verfijnder moet zijn. Tegelijk kondigt het ook een elektrische SUV aan met een bereik van meer dan 600 km en een ‘intelligent’ interieurdesign. Skoda zal zijn gamma uiteraard ook versneld elektrificeren, met de lancering van drie nieuwe volledig elektrische modellen tegen 2026.

Nieuw elektrisch, digitaal en duurzaam tijdperk
Vanaf 2023 zal de stijl van nieuwe Skoda’s evolueren, om in de verf te zetten dat de constructeur een nieuw elektrisch en digitaal tijdperk binnentreedt. Deze verandering zal tot uiting komen in vereenvoudigde, vloeiendere lijnen die "de eenvoud en waarde van de nieuwe Skoda-modellen" zullen benadrukken. Net als alle andere constructeurs zal de Tsjechische fabrikant zijn lichtsignatuur uitspelen om zich van de concurrentie te onderscheiden. Na het Opel Vizor krijgen we dus het Skoda Tech-Deck, de naam die gegeven werd aan de stijl van de voorpartij van de Vision 7S en die we in de toekomst op andere modellen zullen aantreffen. Daarbij hoort trouwens ook een nieuw merklogo, met Skoda voluit geschreven in een nieuw lettertype.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
skoda
Laatst aangepast op dinsdag, 30 augustus 2022 22:45

Gerelateerde items (op tag)

2028: The future remains green with Skoda

It is worth a look in the rearview mirror! Skoda became involved in the Tour de France in 2004. It was then that the red Škoda Superb appeared in the peloton and the name of the manufacturer became associated with the prize for the best young rider, the white jersey. In 2015, Škoda changed its colour to the green jersey for the points classification. This collaboration built on loyalty has constantly been nurtured by new perspectives and the next five seasons, for which Skoda has signed up will again, see it continue this culture of challenge. The partnership involves sponsoring the Green Jersey on the Tour de France and the Tour de France Femmes avec Zwift, but also La Vuelta, La Vuelta Femenina by Carrefour.es, and provides overall support for all women’s races, namely Paris-Roubaix Femmes avec Zwift, La Flèche Wallonne Femmes and Liège-Bastogne-Liège Femmes.

Škoda Scala en Kamiq: uitgebreide update voor de succesvolle compacte modellen

Mladá Boleslav/Kortenberg, 1 augustus 2023 – Škoda Auto vernieuwt zijn compacte Škoda Scala en zijn stads-SUV Škoda Kamiq ingrijpend. Beide modellen bieden een zeer hoog niveau van actieve en passieve veiligheid, dankzij hun stijve koetswerken en een nu nog meer geavanceerde reeks rijhulpsystemen. De Scala en Kamiq, die zijn gebaseerd op hetzelfde MQB-A0-platform, kunnen rekenen op efficiënte, moderne TSI-motoren van de evo2-generatie, met vermogens die variëren van 70 kW (95 pk) tot 110 kW (150 pk). Met zijn verfijnde, scherp getekende lijnen oogt de Scala nog dynamischer, terwijl de aanpassingen aan het design van de Kamiq hem een robuustere SUV-uitstraling geven. Beide modellen zijn nu optioneel bestelbaar met ledmatrixkoplampen – een primeur voor deze modellen. Een groter aandeel gerecycleerde en natuurlijke materialen voor het exterieur en interieur staat garant voor meer duurzaamheid. Het gereorganiseerde productgamma voor beide modellen bestaat nu uit drie uitvoeringsniveaus met zes interieurvarianten naast optionele uitrustingspacks. Een Digital Display met een schermdiagonaal van 8 duim en een Škoda Infotainment-scherm van 8,25 duim zijn al standaard in alle modellen. Nieuwe Simply Clever-details ronden de opfrissingsoperatie af.