De helft van nieuwe BMW's is een hybride of EV

vrijdag, 02 september 2022 19:46
De helft van nieuwe BMW's is een hybride of EV

BMW België heeft in de maand augustus 2022 voor het eerst een marktaandeel van meer dan 50% bereikt voor zijn plug-in hybride en volledig elektrische modellen. Logisch, gezien de populariteit van het merk op de professionele markt.

BMW is voor het eerst sinds tijden zijn koppositie kwijt op de Belgische markt, maar kan wel een andere mijlpaal vieren qua inschrijvingen in augustus 2022: voor de eerste keer wist het merk meer dan 50% "auto's met een elektromotor als aandrijving" ingeschreven, kortweg PHEV's en BEV's. 32,4% van de inschrijvingen was een plug-in hybride, 16,9% was volledig elektrisch.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
bmw
Laatst aangepast op vrijdag, 02 september 2022 19:48

Gerelateerde items (op tag)

Deze elektrische BMW heeft 4 motoren!

BMW tilt de al niet misse i4 M50 naar nog hogere echelons. Deze versie draagt één motor per wiel met als doel meer vermogen en meer dynamische controle. Tja, je bent lid van de familie of niet.

BMW wil een SUV op waterstof in 2025

Volgens een Japanse zakenkrant wil BMW eind 2025 een SUV op waterstof in massaproductie nemen. Het gaat wellicht om een X5 met een brandstofcel. Ook partner Toyota helpt een handje.

BMW Neue Klasse: ook op waterstof?

BMW overweegt de mogelijkheid om zijn nieuwe Neue Klasse-platform ook uit te rusten met een brandstofcel op waterstof, en dus niet op batterijen alleen.