Opel-merkambassadeur Jürgen Klopp neemt nieuwe Opel Astra Plug-in Hybrid in ontvangst

vrijdag, 09 september 2022 18:41
Opel-merkambassadeur Jürgen Klopp neemt nieuwe Opel Astra Plug-in Hybrid in ontvangst
  • Liverpool-coach en Opel-ambassadeur Klopp kiest voor PHEV-versie Opel Astra
  • Keuze valt op topuitvoering van Astra: de Ultimate
  • Krachtige prestaties en lokaal emissievrij rijden: 133 kW/180 pk systeemvermogen, 360 Nm aan koppel en tot wel 60 kilometer elektrisch rijbereik
  • Bekijk de Video waarin Klopp zijn eerste meters rijdt in Liverpool

Rüsselsheim. Liverpool-coach en Opel-ambassadeur Jürgen Klopp heeft zijn nieuwe Opel Astra Plug-in Hybrid in ontvangst genomen. Klopp keek al sinds de wereldpremière afgelopen herfst uit naar de nieuwe generatie Astra. Maar het wachten is nu voorbij. Klopp heeft inmiddels de eerste meters in zijn nieuwe Opel Astra plug-in hybride kunnen maken in Liverpool, Engeland. En dat is volgens hem uitstekend bevallen.

     

Met de nieuwe Astra Plug-in Hybrid rijdt Klopp een nieuw tijdperk in. “Het is mijn persoonlijke debuut in elektrische mobiliteit. Ik rijd nu elektrisch, spannend!”, roept de tweevoudig ‘Best FIFA Men’s Coach’-winnaar. Met een systeemvermogen van 133 kW/180 pk en een maximumkoppel van 360 Nm biedt zijn nieuwe auto krachtige prestaties, maar wel met beperkte emissies (gecombineerd brandstofverbruik/emissies WLTP: 1,1 l/100 km; CO2-emissie 24-26 g/km). De sprint van 0 naar 100 km/u is in 7,6 seconden afgerond en de Astra kan tot wel 60 kilometer (WLTP) volledig elektrisch en dus lokaal emissievrij rijden. Klopp concludeert: “Ziet er goed uit, voelt goed. Precies zoals een auto moet zijn!”

Klopp is ook erg te spreken over het design van de nieuwe generatie Opel Astra. Hij was zelfs betrokken bij het designproces, want nog tijdens de ontwikkelingsfase bracht hij een bezoek aan het Design Center in Rüsselsheim. Zijn auto is van alle comfort voorzien en heeft uiteraard het stuurwiel aan de rechterkant.

Een absolute highlight – in de letterlijke zin van het woord – van Klopps nieuwe Astra Ultimate plug-in hybride is de nieuwste versie van Intelli-Lux LED® Pixel Light. Dit adaptieve verlichtingssysteem wordt gedeeld met de Grandland SUV en beschikt over 168 individueel regelbare LED-elementen alsook een systeem dat verblinding van tegenliggers voorkomt. De auto heeft verder diverse Intelli-Drive rijhulpsystemen, een Intelli-HUD head-up display en een volledig digitaal Pure Panel. “Alles zit waar het hoort en alles is gemaakt met groot vakmanschap. Goed gedaan Opel”, aldus de 55-jarige Klopp.

Klopps nieuwe Astra is verder voorzien van ergonomische AGR-sportstoelen, afgewerkt met zwart nappaleder (inclusief verwarming-, massage- en ventilatiefunctie). Naast Apple CarPlay en Android Auto-compatibiliteit omvat het infotainmentsysteem ook navigatie en een hifi-geluidssysteem. En dankzij Intelli-Air blijft de binnenlucht van de nieuwe Astra zo schoon mogelijk voor de bestuurder en passagiers.

Jürgen Klopp trad in 2012 aan bij Opel als merkambassadeur. Hij verscheen in meer dan 20 tv-commercials voor de Duitse autofabrikant.

Getagged onder:
opel

Gerelateerde items (op tag)

Eerste blik op verbluffende Opel Experimental Vooruitkijken: Opel Experimental geeft inzicht in de toekomst van het merk

Rüsselsheim. Nadat het Duitse merk vorige week de naam van zijn nieuwe conceptcar, Opel Experimental, onthulde, geeft het nu een paar teaser shots vrij van deze designstudie. De foto's onthullen de extreme precisie en het oog voor detail van de Opel Experimental, die de toekomst van het merk Opel zal tonen met zijn meer technische en extreme interpretatie van de Bold and Pure designfilosofie.

Eerste Test: Opel Astra Electric

Nadruk op zuinigheid 
Opel wordt vanaf 2028 een volledig elektrisch merk en breidt zijn gamma geleidelijk aan uit. Momenteel zijn reeds 15 modellen beschikbaar als plug-in hybride of volledige elektrische versie, met bedrijfsvoertuigen inbegrepen. Ook de populaire hatchback Astra springt mee op de kar en krijgt een volledig elektrische aandrijving onder de naam Astra Electric. Later wordt ook de Sports Tourer leverbaar als Electric. Wij mochten naar Berlijn voor de eerste testritten.

Eerste Test: Opel Astra en Grandland GSe

Wie herinnert zich nog Opel-modellen met GSE als achtervoegsel ? Jawel, de Commodore GSE uit 1970 of Monza GSE uit 1983. GSE stond toen voor Grand Sport Einspritzung oftewel Grand Sport Inspuiting. Zeg maar de GTI onder de Opels.

Nieuwe Opel Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe onthuld

  • Opels sportieve toekomst is elektrisch met de nieuwe Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe
  • Beide nieuwkomers bieden een optimale balans tussen rijcomfort en prestatiegerichte rijkwaliteiten
  • Kenmerkend GSe-design: lichtmetalen 18-inch wielen, geïnspireerd op het befaamde Manta GSe-concept en exclusieve, AGR-gecertificeerde GSe-voorszetels