« MY AMI PLAY » : EEN SLIMME INNOVATIE OM DE CONNECTIVITEIT AAN BOORD VAN AMI TE VEREENVOUDIGEN

maandag, 12 september 2022 11:11
« MY AMI PLAY » : EEN SLIMME INNOVATIE OM DE CONNECTIVITEIT AAN BOORD VAN AMI TE VEREENVOUDIGEN
  • Citroën vereenvoudigt het leven aan boord met de introductie van "My Ami Play", een innovatieve tool die vanaf nu beschikbaar is via de applicatie My Citroën. Het bestaat uit een nieuw menu met nuttige en essentiële functies, eenvoudig en intuïtief te gebruiken, speciaal gewijd aan de smartphone en een slimme bedieningsknop, "Citroën Switch" genaamd, die zowel vanaf de linker- als de rechterkant van het stuur kan worden geactiveerd.
  • De door Ami ingevoerde "My Ami Play" toont op één pagina verschillende functies die klanten gewoonlijk op hun smartphone gebruiken, zoals navigatie, muziek, radio en telefoongesprekken. De Citroën Switch, die via Bluetooth met de smartphone is verbonden, biedt rechtstreeks toegang tot deze functies zonder de blik van de weg te halen, en kan vervolgens worden bediend met een aanraking of via spraakherkenning.
  • Deze tool optimaliseert de connectiviteitservaring aan boord voor nog meer praktisch nut, ergonomie, veiligheid en welzijn. Deze slimme oplossing, die kan worden geüpgraded naarmate de smartphone wordt geüpdatet, past perfect in de geest van de Ami en is standaard op de meeste versies (behalve de Ami Ami en My Ami Cargo). Hij is vanaf 6 september ook verkrijgbaar als accessoire op misterauto.be of kan worden besteld bij het deelnemende Citroën-netwerk.

De Citroën Ami is de eerste auto uit het Citroën-gamma die is uitgerust met "My Ami Play", een nieuw apparaat dat een "connected on-board"-ervaring biedt en gemakkelijk toegang biedt tot alle essentiële infotainmentfuncties om een gebruiksvriendelijke sfeer in het interieur te garanderen.

 

Het principe is eenvoudig: een knop, de "Citroën Switch", die op de stuurbogen wordt geplaatst, maakt via Bluetooth verbinding met de smartphone en activeert de applicatie Mijn Citroën en zijn nieuwe pagina "Mijn Ami Play", waarin de functies zijn samengebracht die de klanten gewend zijn te gebruiken. Dit maakt het voor hen gemakkelijker om hun smartphone te bedienen, hetzij via aanraking, hetzij via spraakherkenning. 

 

"Klanten hebben graag hun favoriete navigatie- en mediatoepassingen aaan het stuur van hun auto.  My Ami Play is een belangrijke innovatie die het mogelijk maakt om in alle veiligheid aan deze behoefte te voldoen. Citroën is nog verder gegaan door een aanvullend toestel aan te bieden waarmee ze naar streaming radio kunnen luisteren, met als doel de rijervaring te verbeteren en vloeiender te maken", zegt Gilles Scafarto, Head of Citroën's Connected Services Strategy.

 

« CITROËN SWITCH » : INGENIEUZE OPLOSSING OM DE TOEGANG TOT ESSENTIËLE FUNCTIES TE VERGEMAKKELIJKEN

 

De binnenruimte van de Ami is geoptimaliseerd om zowel de bestuurder als de passagier een hoog niveau van praktische bruikbaarheid te bieden. Een van de doelstellingen van het interieurontwerp was opbergruimte in de cabine te creëren voor de voorwerpen die mensen voor hun dagelijkse behoeften bij zich dragen. Zo zijn een console en een clip speciaal ontworpen om plaats te bieden aan de smartphone, die het aanraakscherm van de Ami wordt, zodat de bestuurder zijn of haar favoriete toepassingen kan gebruiken die compatibel zijn met het rijden (navigatie, muziek, enz.). 

 

Om de ervaring aan boord van de Ami nog te verbeteren, heeft Citroën een gloednieuw zichtbaar en nuttig accessoire ontworpen: de "Citroën Switch". Net als alle functies in de Ami-cabine is ook deze stuurwielbediening intuïtief en opvallend in zijn kenmerkende oranje kleur. Met een druk op de knop kan de bestuurder nu het menu "My Ami Play" en de bijbehorende functies oproepen. Voor meer veiligheid hoeft de aandacht niet van de weg te worden afgeleid, en er zijn geen rondslingerende draden: de Citroën Switch wordt automatisch via Bluetooth met de smartphone verbonden. 

 

De bestuurder kan ervoor kiezen de Citroën-schakelaar op het stuurwiel aan de linker- of rechterkant van de auto te plaatsen, zodat hij of zij zo comfortabel mogelijk op de knop kan drukken. Een gedachte voor linkshandigen die zich soms ergeren aan de bedieningselementen die traditioneel aan de rechterkant zijn geplaatst: met de "Citroën Switch" zullen ze eindelijk de juiste positie kunnen kiezen binnen het bereik van hun linkerhand.

 

Dit kleine, ronde accessoire, dat door geselecteerde klanten is getest en goedgekeurd, wordt omschreven als "een nuttige innovatie die zeer gemakkelijk te gebruiken is voor veilig en sereen rijden". "Deze intuïtieve en ergonomische home-knop is een echt pluspunt voor een soepelere ervaring", waardoor snel en veilig toegang kan worden verkregen tot zowel praktische als entertainmentfuncties.

 

« MY AMI PLAY » : EEN UNIEKE TOOL OM GEMAKKELIJK EN MET EEN GERUST HART TE NAVIGEREN, TE COMMUNICEREN EN NAAR UW FAVORIETE MUZIEK TE LUISTEREN

 

Zodra de bediening is geactiveerd, vindt er Bluetooth-communicatie plaats tussen de Citroën Switch en de applicatie "My Citroën", die op het scherm van de smartphone "My Ami Play" weergeeft, een menu dat bestaat uit vier delen met de applicaties die eerder door de bestuurder zijn geregistreerd en de geïntegreerde radio:

 

  • Met het menu "Nav" heeft de bestuurder rechtstreeks op het scherm toegang tot de functies van de geselecteerde navigatietoepassing, zoals Waze, Google Maps, Apple Map, enz. 
  • Het is mogelijk om oproepen te doen en te ontvangen dankzij de "Call"-functie, waarbij u gemakkelijk toegang krijgt tot de lijst met favoriete contacten of het telefoonboek.
  • In de rubriek "Media" kunt u een muziektoepassing kiezen uit het aanbod, zoals Deezer of Apple Music, om het tempo van uw ritten in de Ami te bepalen. Dit toestel in combinatie met de Ami nomadische Bluetooth-luidspreker, die zijn plaats zal vinden in de daarvoor bestemde ruimte op het dashboard, zal muziekliefhebbers tevreden stellen dankzij het krachtige en meeslepende geluid dat over 360° in het passagierscompartiment wordt verspreid.
  • Nu de "Radio" in de My Ami Play applicatie is geïntegreerd, is het veel gemakkelijker om van de ene zender naar de andere over te schakelen.

 

De spraakgestuurde functies van de smartphone blijven beschikbaar om de handelingen tot een minimum te beperken.

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".