Škoda versnelt elektrificatiestrategie en lanceert nieuwe merkidentiteit

zaterdag, 17 september 2022 17:15
Škoda versnelt elektrificatiestrategie en lanceert nieuwe merkidentiteit
  • Nieuw design, nieuw logo en nieuwe corporate identity (CI)
  • ŠKODA VISION 7S concept car: voorzet voor een nieuw elektrisch topmodel
  • Versnelde elektrificatie-aanpak: drie volledig nieuwe EV’s tot 2026
  • ŠKODA AUTO investeert € 5,6 miljard in e-mobility en € 700 miljoen in digitalisatie

Mladá Boleslav/Kortenberg, 31 août 2022 – ŠKODA lanceert een nieuwe merkidentiteit, als onderdeel van de NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030. Hierbij ligt de focus op een nieuwe designtaal, een nieuw logo en de meest ingrijpende corporate identity (CI) update in dertig jaar. Bovendien zet het Tsjechische merk de elektrificatiestrategie in een hogere versnelling: tussen nu en 2026 worden drie nieuwe, volledig elektrische modellen geïntroduceerd.

Het VISION 7S studiemodel is de voorbode van een nieuw topmodel van ŠKODA. In 2030 moet meer dan 70 procent van alle in Europa verkochte ŠKODA’s elektrisch aangedreven zijn. Om dit doel te realiseren wordt de komende vijf jaar nog eens € 5,6 miljard extra in elektrische mobiliteit geïnvesteerd en € 700 miljoen in digitalisatie.

Klaus Zellmer, CEO van ŠKODA AUTO, benadrukt: “Vandaag is een zeer bijzondere dag in de geschiedenis van ŠKODA AUTO: we onthullen onze nieuwe merkidentiteit, inclusief een nieuw logo, alsook een nieuwe corporate identity (CI).
Met de VISION 7S conceptstudie geven we een preview van een geheel nieuw ŠKODA-model dat ons productportfolio en klantenbestand zal vervolledigen. We versnellen ook onze ecampagne en zullen tegen 2026 al drie extra volledig elektrische modellen lanceren, met nog meer in de pijplijn. Dit zal ons in een nog sterkere positie plaatsen voor het decennium van transformatie.
Daarnaast investeren we de komende vijf jaar in totaal € 5,6 miljard in e-mobiliteit en nog eens € 700 miljoen in digitalisering, waarmee we de toekomstige levensvatbaarheid van het bedrijf en de werkgelegenheid veiligstellen.” “Met de nieuwe merkidentiteit onderscheidt ŠKODA zich niet enkel nóg meer van de concurrentie, maar ook van de merken binnen de Volkswagen Groep”, verklaart Martin Jahn, lid van de Raad van Bestuur voor Sales en Marketing bij ŠKODA AUTO.

“De VISION 7S laat onze nieuwe designkoers zien, die bepalend is voor alle toekomstige modellen. Maar het is niet alleen de nieuwe vormtaal die ŠKODA voor de klant nog aantrekkelijker maakt. Ook op het gebied van User Experience (UX) en connectiviteit maken we grote sprongen.” Het Tsjechische merk versnelt zijn elektrificatiestrategie en introduceert tussen nu en 2026 drie volledig nieuwe elektrische modellen. Naast een kleine auto worden een compacte SUV en een 7-persoons gezinsauto ontwikkeld.
De VISION 7S concept car - met een elektrisch bereik van meer dan 600 kilometer en een maximum laadvermogen van 200 kW - licht alvast een tipje van de sluier op van de nieuwe 7-zits SUV. In de transitiefase richting volledig elektrische mobiliteit in 2030 versterkt ŠKODA zijn modellenaanbod met meer efficiënte verbrandingsmotoren en de geheel nieuwe SUPERB en KODIAQ, die in de tweede helft van volgend jaar worden onthuld.

In 2024 krijgt de OCTAVIA een update. Versnelde elektrische strategie: drie nieuwe modellen tot 2026 zijn pas het begin VISION 7S: 7-persoons SUV op MEB-platform met meer dan 600 kilometer rijbereik De VISION 7S concept car is een volledig elektrische SUV met volop ruimte voor zeven inzittenden. De auto heeft tal van Simply Clever vondsten. Het studiemodel is gebaseerd op het modulaire elektrische platform (MEB) van de Volkswagen Groep. Een accupakket van 89 kWh geeft de VISION 7S een rijbereik van meer dan 600 kilometer.
Vanaf volgend jaar slaat ŠKODA AUTO een nieuwe, op een elektrische en digitale toekomst gerichte designkoers in. Deze nieuwe designtaal kenmerkt zich door een helder, gereduceerd lijnenspel dat de eenvoud en waarde van de nieuwe ŠKODA modellen onderstreept. Opvallende elementen zijn het nieuwe front met het zogenaamde ‘Tech-Deck’ en de kwalitatief hoogstaande materialen van het interieur. Het nieuwe merklogo heeft niet langer een 3D-ontwerp. De merknaam krijgt een nieuwe typografie, waarin symmetrische vormen worden gecombineerd met rondingen en hoeken. Voor een betere herkenbaarheid wordt de vleugelvormige ‘haček’ in de letter S geïntegreerd.

Ook de CI wordt ingrijpend vernieuwd.
ŠKODA hanteert voortaan twee kleuren groen, Emerald en Electric Green. Deze kleuren worden geassocieerd met ecologie, duurzaamheid en elektromobiliteit. In eerste instantie wordt de nieuwe CI toegepast in het communicatiemateriaal van ŠKODA, vanaf 2024 verschijnt de nieuwe merkidentiteit ook op de nieuwe modellen van het merk, in de infotainmentsystemen en op andere elementen van de auto’s.

Nieuwe designtaal, nieuw logo en CI-update
Ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid.
Over de gehele waardeketen bekeken heeft ŠKODA duurzaamheid bovenaan de agenda staan. Zo gebruikt het merk bijvoorbeeld elektriciteit van hernieuwbare energiebronnen. Door in Mladá Boleslav ook accupakketten te gaan produceren, blijft de afstand van transporten kort; hiervoor gebruikt het merk twee elektrisch aangedreven vrachtwagens. Vanaf 2030 worden in de fabrieken in Tsjechië en India auto’s geproduceerd die geheel CO2-neutraal gebouwd zijn. ŠKODA’s productiefaciliteit in Vrchlabí neemt hierin een leidende rol; deze fabriek is sinds 2020 al CO2-neutraal.
ŠKODA AUTO maakt ook zijn producten zo duurzaam mogelijk: in de ENYAQ iV bijvoorbeeld wordt 13 kilogram gerecycled plastic toegepast dat is gemaakt van afgedankte accubakken en bumpers. In de carrosserie wordt 40 procent gerecycled staal toegepast, het aandeel gerecycled aluminium bedraagt 60 procent. De zijruiten zijn gemaakt van 20 procent gerecycled glas, terwijl in de ENYAQ iV bekleding wordt gebruikt die voor 40 procent van onbewerkte wol en voor 60 procent van gerecyclede PETflessen is gemaakt.

Getagged onder:
skoda
Laatst aangepast op zaterdag, 17 september 2022 17:27

Gerelateerde items (op tag)

2028: The future remains green with Skoda

It is worth a look in the rearview mirror! Skoda became involved in the Tour de France in 2004. It was then that the red Škoda Superb appeared in the peloton and the name of the manufacturer became associated with the prize for the best young rider, the white jersey. In 2015, Škoda changed its colour to the green jersey for the points classification. This collaboration built on loyalty has constantly been nurtured by new perspectives and the next five seasons, for which Skoda has signed up will again, see it continue this culture of challenge. The partnership involves sponsoring the Green Jersey on the Tour de France and the Tour de France Femmes avec Zwift, but also La Vuelta, La Vuelta Femenina by Carrefour.es, and provides overall support for all women’s races, namely Paris-Roubaix Femmes avec Zwift, La Flèche Wallonne Femmes and Liège-Bastogne-Liège Femmes.

Škoda Scala en Kamiq: uitgebreide update voor de succesvolle compacte modellen

Mladá Boleslav/Kortenberg, 1 augustus 2023 – Škoda Auto vernieuwt zijn compacte Škoda Scala en zijn stads-SUV Škoda Kamiq ingrijpend. Beide modellen bieden een zeer hoog niveau van actieve en passieve veiligheid, dankzij hun stijve koetswerken en een nu nog meer geavanceerde reeks rijhulpsystemen. De Scala en Kamiq, die zijn gebaseerd op hetzelfde MQB-A0-platform, kunnen rekenen op efficiënte, moderne TSI-motoren van de evo2-generatie, met vermogens die variëren van 70 kW (95 pk) tot 110 kW (150 pk). Met zijn verfijnde, scherp getekende lijnen oogt de Scala nog dynamischer, terwijl de aanpassingen aan het design van de Kamiq hem een robuustere SUV-uitstraling geven. Beide modellen zijn nu optioneel bestelbaar met ledmatrixkoplampen – een primeur voor deze modellen. Een groter aandeel gerecycleerde en natuurlijke materialen voor het exterieur en interieur staat garant voor meer duurzaamheid. Het gereorganiseerde productgamma voor beide modellen bestaat nu uit drie uitvoeringsniveaus met zes interieurvarianten naast optionele uitrustingspacks. Een Digital Display met een schermdiagonaal van 8 duim en een Škoda Infotainment-scherm van 8,25 duim zijn al standaard in alle modellen. Nieuwe Simply Clever-details ronden de opfrissingsoperatie af.