Renault pakt uit met een elektriserende show car

zondag, 18 september 2022 19:38
Renault pakt uit met een elektriserende show car

Het was een belofte, 2022 zou een jaar vol verrassingen worden met de vijftigste verjaardag van Renault 5. Nu het nieuwe schooljaar van start gaat, blijven de festiviteiten rond het iconische model ook doorgaan met de lancering van een nieuwe, leuke show car die veel vermogen onder de motorkap heeft zitten.

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de R5 onthult Renault binnenkort een nieuwe show car, die een hedendaagse ode brengt aan zijn meest legendarische sportversies.

Deze spectaculaire 100% elektrische herinterpretatie, geïnspireerd op de gamingwereld, combineert uitgesproken uitbundigheid met toonaangevende prestaties.
Op 22 september 2022 onthult Renault zijn nieuwe show car online.

Vervolgens wordt de show car op 24 en 25 september in wereldpremière voorgesteld op Chantilly Arts & Elegance Richard Mille en is hij vanaf 17 oktober te bewonderen op het Autosalon van Parijs 2022.

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Scenic E-Tech electric – Vijf generaties geboren in Douai

De vijfde generatie van Scenic E-Tech electric, die binnenkort wordt gecommercialiseerd, loopt van de band in Douai, de vestiging waar het model in 1996 het levenslicht zag. Niemand kan ons meer vertellen over de evolutie van dit iconische model en van de fabriek waar het wordt gebouwd, dan afdelingshoofd Franck Lucas, die dit jaar 41 jaar dienst heeft in de vestiging. Franck heeft van bij zijn debuut deelgenomen aan de productie van elke Scenic-generatie en was getuige van de technologische vooruitgang van de opeenvolgende generaties, maar ook van de verbeteringen die werden aangebracht aan de werkposten en productiemethoden in de fabriek. We praten met Franck over de evolutie van deze Franse industriële parel van Renault, die nog steeds dezelfde teamgeest weet te genereren als in zijn beginjaren.

Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

Iedereen herinnert zich nog de Renault Espace. Toen de eerste generatie in 1984 gelanceerd werd, was dit – samen met de ter ziele gegane Chrysler Voyager – de pionier onder de monovolumes, oftewel de MPV voor multi-purpose vehicle. Met vijf- of zeven plaatsen die op allerlei manieren moduleerbaar waren. Ondertussen zijn wij aan de zesde generatie van die Espace toe. Wij gaan na of hij zijn oorsprong als monovolume kan waarmaken.