IVECO en Nikola lanceren op de IAA 2022 de Nikola Tre BEV batterij-elektrische heavy-duty truck met best-in-class range op de Europese markten

woensdag, 21 september 2022 19:30
IVECO en Nikola lanceren op de IAA 2022 de Nikola Tre BEV batterij-elektrische heavy-duty truck met best-in-class range op de Europese markten

De Europese 4x2 Trekker-versie van de Nikola Tre battery-electric vehicle (BEV) is een emissievrije batterij elektrische heavy-duty truck met de beste actieradius in zijn klasse van +/-500 km en de prestaties om een  breed scala aan regionale missies te voltooien. 

Het Nikola Tre fuel Cell electric vehicle (FCEV) in beta-versie maakt zijn debuut op de IVECO-stand en biedt  een glimp van het binnenkort te verschijnen elektrisch voertuig voor de lange afstand en een belangrijke  mijlpaal in IVECO's vooruitgang in de richting van zijn doelstelling om koolstofvrij te zijn tegen 2040.

IVECO, het bedrijfswagenmerk van de Iveco Group, en Nikola Corporation openen een nieuw tijdperk in emissievrij  transport op de IAA Transportation 2022 met de commerciële lancering van de Nikola Tre battery-electric  vehicle (BEV) en de onthulling van de Nikola Tre fuel cell electric vehicle beta-versie. De twee voertuigen  werden aan de pers gepresenteerd tijdens de conferentie die vandaag werd gehouden op de IVECO-stand, waar  ze te zien zijn. Bezoekers van de beurs kunnen ook demonstraties bekijken in de Outdoor Area en een proefrit  maken met de Nikola Tre BEV om de prestaties en het comfort te ervaren en geavanceerde intuïtieve functies. 

"De Nikola Tre batterij-elektrische en brandstofcel elektrische zero-emissie trucks zijn echte game changers in in  het commerciële transport," zei Michael Lohscheller, President, Nikola Corporation. "Speciaal ontwikkeld als  elektrische voertuigen, leveren ze de prestaties en rijervaring die kunnen concurreren met hun diesel-aangedreven  collega's in de zware missies. Ze bieden operationeel en financieel haalbare emissievrije oplossingen voor  regionale toepassingen en langeafstandstransporten die klanten een echt concurrentievoordeel bieden." 

"Vandaag introduceren we de eerste producten voor de Europese markt van IVECO's krachtige partnerschap met  Nikola Corporation," zei Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group. "Samen hebben onze teams een  modulair platform ontworpen dat zowel brandstofcel- als batterijaandrijvingstechnologieën kan herbergen, te  beginnen met de Europese 4x2 Trekker-versie van de Nikola Tre BEV zware vrachtwagen die hier vandaag zijn  debuut maakt. Het is het allereerste modulaire platform voor zware trekkers op elektrische basis dat beide  energiebronnen gebruikt: batterij-elektrisch voor missies van ongeveer 500 km en brandstofcelelektrische aandrijving voor transporten tot 800 km in de eerste generatie. Een ware revolutie die een tastbare stap in de richting  van ons ambitieuze doel van vervoer zonder uitstoot betekent." 

De Europese Nikola Tre BEV wordt geproduceerd door de Nikola IVECO Europe joint venture in haar speciale fabriek  in Ulm, Duitsland. De faciliteit, die in 2021 werd ingehuldigd, beschikt over een eindassemblageproces dat speciaal is  ontworpen voor 'elektrisch geboren' voertuigen en werkt volgens en werkt volgens de productienormen “World Class  Manufacturing (WCM)”. 

Nikola Tre: een uniek modulair platform met batterij- en brandstofcel-energiebronnen Het Nikola Tre platform is gebaseerd op de succesvolle IVECO S-WAY truck en beschikt over een elektrische as die  mede is ontworpen en geproduceerd door FPT Industrial, en Nikola's geavanceerde elektrische technologie. De teams  van IVECO en Nikola hebben gekozen voor een modulaire aanpak van dit platform, zodat het geschikt is voor zowel  batterij- als brandstofcelaandrijvingstechnologieën: een primeur in de sector die de weg vrijmaakt voor de ontwikkeling  van het elektrische aanbod van IVECO en Nikola voor de Europese markt. 

Nikola Tre BEV: zero-emissie regionaal vervoer is een realiteit 

IVECO en Nikola kondigden vandaag de officiële opening aan van de orders voor de Nikola Tre BEV Trekker 4x2 in  Europa. Het voertuig, dat een wielbasis van 4.021 mm heeft, beschikt over 9 batterijen met een totale energieopslag  tot 738 kWh, wat een bereik tot +/-500 km levert. Opladen (10-90% SOC) duurt slechts 200 minuten bij 175 kW of 100  minuten bij 350 kW. Met een totaal vermogen van 738 kWh en het continue vermogen van 480 kW van de FPT Industrial  e-Axle heeft hij het vermogen, het koppel en het bereik om toepassingen zoals hub-to-hub-leveringen en regionaal  transport uit te voeren - en de kilometerstand kan worden uitgebreid met opportunity charging. Deze prestaties komen  met lage totale bedrijfskosten, waardoor het een operationeel en financieel haalbare emissievrije oplossing is. 

In lijn met IVECO's op de chauffeur gerichte aanpak, is elk detail in de cabine van de Nikola Tre BEV ontworpen om  het leven aan boord te verbeteren met een ruime en goed ingedeelde omgeving die rijk is aan comfortfuncties en  geavanceerde functionaliteiten. Het infotainmentsysteem is gebaseerd op Nikola's eigen bedieningstechnologie van de  nieuwe generatie die infotainment- en navigatiefuncties integreert, evenals bedieningselementen voor de meeste  functionaliteiten van het voertuig. De uitzonderlijk soepele rit en een rustige omgeving dragen bij aan de superieure  chauffeurservaring, waardoor de Nikola Tre een echte favoriet van chauffeurs in heel Europa wordt. 

Nikola Tre fuel cell electric vehicle (FCEV): een kijkje in elektrische voortstuwing voor langeafstandstransport

De Nikola Tre FCEV Artic 6x2 in bètaversie die op de beurs werd onthuld, is voorzien van een gestuurde naloopas en  een nieuwe cabine met verbeterde aerodynamische prestaties. Met een wielbasis van 3.932 mm, is het geschikt voor  ongeveer 70 bruikbare kilogram waterstof bij een druk van 700 bar. Deze capaciteit, samen met de snelle tanktijd van  iets minder dan 20 minuten, maakt een bereik tot 800 km mogelijk. Wanneer Nikola Tre FCEV in 2024 de Europese  markt betreedt, zal emissievrije elektrische voortstuwing voor langeafstandsmissies een realiteit worden - een  belangrijke mijlpaal in IVECO's vooruitgang in de richting van zijn doelstelling om koolstofvrij te zijn tegen 2040. 

Disclaimer  

De informatie in dit persbericht is gebaseerd op de beste gegevens waarover Iveco Group beschikt na zijn interne  tests en simulaties, in afwachting van de homologatie van het voertuig; daarom kan de informatie over  beschikbaarheid en mogelijkheden onderhevig zijn aan wijzigingen. Het officieel gehomologeerde rijbereik zal dichter  bij de verkoopdatum van het voertuig worden gepubliceerd. In elk geval kunnen de gegevens variëren als gevolg van  verschillende factoren (bv. uitrusting van het voertuig, rijstijl, weersomstandigheden, route, toestand van het voertuig,  leeftijd en toestand van de lithium-ionbatterij). 

Iveco 

IVECO is een merk van Iveco Group N.V. (MI:IVG). IVECO ontwerpt, fabriceert en commercialiseert een breed gamma  van lichte, medium en zware commerciële voertuigen, off-road voertuigen en voertuigen voor toepassingen zoals off road missies.  

Het uitgebreide gamma van het merk omvat de Daily, een voertuig in het 3,3 tot 7,2 ton segment, de Eurocargo van 6  tot 19 ton en in het zware segment boven 16 ton, het IVECO WAY-gamma met de on-road IVECO S-WAY, de off-road  IVECO T-WAY en de IVECO X-WAY voor lichte off-roadopdrachten. Daarnaast bouwt het IVECO merk Astra off roadtrucks, starre en gelede dumpers en speciale voertuigen. 

IVECO stelt wereldwijd bijna 21.000 personen te werk met productie-eenheden in 7 verschillende landen in Europa,  Azië, Afrika, Oceanië en Latijns-Amerika waar voertuigen gemaakt worden volgens de meest geavanceerde technologie. 4,200 verkoop- en service punten in 160 landen garanderen technische ondersteuning waar voertuigen  aan het werk zijn. 

Getagged onder:
nikola