IVECO gaat elektrisch met de nieuwe eDAILY

woensdag, 21 september 2022 19:39
IVECO gaat elektrisch met de nieuwe eDAILY
  • Geen limieten: emissievrij, geluidloos en beperkingsvrij reizen met verbeterde efficiëntie en comfort. • Geen beperkingen: dezelfde carrosserievarianten, laadcapaciteit en prestaties als de Daily. 
  • Het is niet nodig om processen en gewoonten te veranderen: dezelfde rijeigenschappen en laadvermogen,  autonomie tot 400 km in stedelijk gebruik in de praktijk. 
  • De eDAILY vult alle gaten in de markt voor elektrische lichte bedrijfsvoertuigen en biedt een betrouwbare en  winstgevende emissievrije oplossing voor zowel stadsleveringen als voor beroepsvoertuigen. Met de eDAILY  kunnen ook carrosseriebouwers deelnemen aan de elektrische revolutie. 
  • De productiviteit en het gebruiksgemak van de eDAILY worden verbeterd door een compleet ecosysteem  van digitale en elektrische diensten: van het opzetten van de juiste laadinfrastructuur tot het dagelijkse  energiebeheer, van diagnose op afstand en proactief onderhoud tot het nieuwe, paradigma-veranderende  GATE "pay-per-use" bedrijfsmodel.

IVECO onthulde vandaag de gloednieuwe zero-emission eDAILY op de IAA Transportation 2022 Trade Fair in  Hannover. 

Ontworpen als de "elektrische tweeling" van de iconische Daily, dekt de eDAILY alle LCV-toepassingen - inclusief  zware missies en ombouw. Dit is een unieke voorstel in een markt waar zowel vraag als aanbod nog steeds gericht  zijn op stedelijke leveringen. De eDAILY zorgt voor uitbreiding van het gebied van potentiële interesse voor elektrisch  rijden en zal een fundamentele bijdrage leveren aan het koolstofvrij maken van transport. 

Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group, zei: "Elektrisch betekent toekomst en moet voor iedereen  beschikbaar worden gesteld. De eDAILY is ontworpen met het doel om het hele gamma elektrisch te maken met behoud  van de functies waarvoor ons voertuig wordt geprezen: robuustheid, betrouwbaarheid, veelzijdigheid, laadvermogen  en prestaties. Wie een Daily wil, kan met minder geen genoegen nemen. Met zijn breed gamma, de beste productiviteit  in zijn klasse en "gemoedsrust" -garantie, brengt de nieuwe eDAILY elektrisch rijden naar nieuwe missies en  gebruikers. Dit maakt het een belangrijk element van zowel IVECO's productontwikkelingsstrategie als in de transitie  roadmap. ".

Om de geboorte van de eDAILY te vieren, heeft IVECO ook zijn logo op de motorkap van het voertuig bijgewerkt met een lichtere, wendbaardere en dynamischere belettering. 

De eDAILY is al in heel Europa te bestellen, met leveringen vanaf begin volgend jaar.  

Een speciale website stelt klanten in staat om te navigeren door de vele functies die zijn afgestemd op eDAILY eigenaars, waaronder een eMission Simulator - ook beschikbaar op de IVECO ON mobiele app - waarmee ze de  configuratie kunnen definiëren die het beste bij hun missie past. 

eDAILY: dezelfde Daily die je kent - alleen elektrisch  

De volledige Daily line-up is nu ook beschikbaar in zero-emissie versie, afgestemd op de evolutie van mobiliteit en  voldoet aan de nieuwe toegangsregels van veel grootstedelijke gebieden. De eDAILY is de beste bestelwagen in de  stad: de enige elektrische LCV met een laadvolume tot 20m3, een laadvermogen tot 4,6 ton en een trekvermogen tot  3,5 ton. 

De prestaties zijn in lijn met de ICE-versie: 140 kW (190CV) max vermogen, 400Nm max koppel en tot 120km/h  maximale snelheid. De rijeigenschappen worden verbeterd door de onmiddellijke koppelafgifte van de eMotor. Wanneer  extra vermogen nodig is, kunnen bestuurders profiteren van een extra boost door de kenmerkende Hi-Power-functie van de eDAILY te activeren. Het energieverbruik kan worden geoptimaliseerd dankzij de Driving Mode Selector – die het mogelijk maakt om maximaal vermogen te onttrekken of de vermogensabsorptie te minimaliseren. De eDAILY's One-Pedal Drive-modus maakt het rijden gemakkelijker en zet de kinetische energie van de rem om in elektriciteit,  waardoor het energieverbruik en de slijtage van remblokken worden verminderd.  

Energie voor elke route en tot 50% onderhoudsbesparing  

De eDAILY biedt zoveel bereik als nodig is: de modulaire batterij-installatie stelt klanten in staat om het niveau van  bereikautonomie te kiezen dat het beste bij hun missie past. De configuratie kan gedurende de hele levensduur van  het voertuig worden geüpgraded. 

De eDAILY is volledig verbonden en maakt de optimalisatie van bereik, rijeigenschappen en uptime mogelijk - evenals  afstandsbediening van laadoperaties en binnentemperatuur. Preconditionering brengt het voertuig op de ideale  cabinetemperatuur terwijl het nog steeds is aangesloten op het oplaadpunt. Bewezen betrouwbaarheid en elektrische  specifieke oplossingen maken uiterst competitieve operationele kosten mogelijk, met een aanzienlijke vermindering  van onderhouds- en reparatiekosten ten opzichte van diesel.

De hele line-up, niets ontbreekt 

De eDAILY wordt aangeboden in bestelwagen-, chassis-cabine-, chassis dubbele cabine, minibus en velerlei  carrosserievarianten van 3,5 tot 7,2 GVW, in enkel- en dubbellucht varianten, met een breed gamma aan hoogte- en  wielbasisopties. Alle technologie en comfortfuncties van de standaard Daily zijn beschikbaar op het elektrische model,  inclusief de AIR-PRO intelligente pneumatische ophanging. De eDAILY is de enige elektrische LCV die alternatieve  achterasverhoudingen biedt op de 50C (3.6 of 4.44) en 72C-versies (4.3 of 5.13) om prestaties of efficiëntie te  benadrukken. 

Elke missie die je maar kunt bedenken 

De eDAILY biedt natuurlijke en intuïtieve eMobility en zorgt voor maximale energie-efficiëntie en een perfecte uitvoering  van elke taak. Geen enkele missie ligt buiten het bereik van de eDAILY. Het elektrische systeem werd met succes  getest onder extreme omstandigheden, van -30 °C (-22 °F) tot +50 °C (+122 °F). Bergopwaarts starten is gegarandeerd  op hellingen tot 30%.  

Hetzelfde ultrasterke chassis als gewoonlijk, geen onderdelen die uit het bovenkant van het chassis steken en digitale  en analoge interfaces (zoals de CAN BUS 2.0B) maken de eDAILY de meest veelzijdige en complete EV-basis voor  ombouw. Een reeks ePTOs tot 15 kW is beschikbaar voor het aandrijven van koeling, kranen en andere opbouw, zelfs  de meest veeleisende zoals afvalinzameling en hoogwerker, zoals getoond op de stand. Netenergie kan worden  gebruikt om de apparatuur van stroom te voorzien wanneer het voertuig is aangesloten op een lader of stopcontact.  Voeding van de hoofdaccu's maakt het mogelijk om de ePTOs te gebruiken, zelfs als de eMotor is uitgeschakeld.  

High-end energie met schaalbare batterijen 

De eDAILY kan worden uitgerust met 1, 2 of 3 batterijen. De FPT Industrial / Microvast 37kWh modulaire  accupakketten zorgen voor een energiedichtheid van het hoogste niveau (265 Wh/kg op celniveau) en de best bruikbare  energie in zijn klasse met 95%. Ze worden beschermd door 8 jaar en tot 250.000 km batterijgarantie inclusief  vervanging wanneer de capaciteit onder de 80% daalt. 

De eDAILY laadt op via publieke laders, industriële stopcontacten en huishoudelijke stopcontacten. Laadopties  omvatten snelladen met 80 kW, wat overeenkomt met 100 km bereik in slechts 30 minuten. Opladen kan volledig  worden beheerd via de speciale app. De eDAILY-oplaadpoort aan de voorzijde is gemakkelijk toegankelijk, ongeacht  uit welke richting de kabel komt. Achter de schuifklep die de stekker beschermt tegen water en stof, toont een LED indicator in één oogopslag de status en het laadniveau.

Een duurzaam voertuig voor het digitale tijdperk 

De eDAILY is altijd verbonden om de productiviteit van de klant en het welzijn van de bestuurder te verbeteren: de  connectiviteitsbox maakt real-time gegevensuitwisseling mogelijk en biedt toegang tot alle IVECO-diensten. eDAILY klanten hebben toegang tot de connectiviteitsservices via het IVECO ON-portaal met zijn nieuwe gegevensbeheer- en  

web-API-functies, zonder dat ze hun missieprofiel, werkcyclus of operationele patronen hoeven te wijzigen. De on-board software wordt regelmatig en naadloos bijgewerkt via de ether. Real-time gegevens die door het voertuig  worden gegenereerd, worden op afstand bewaakt door de IVECO Control Room. Proactieve en voorspellende  diagnostiek voorkomt ongeplande stops en maakt het mogelijk om onderhoud tijdig te plannen. De eDAILY Routing-app werkt samen met het voertuig om de actieradius van het voertuig, de vereiste kosten om de  bestemming te bereiken en de exacte aankomsttijd te voorspellen. Range assurance-waarschuwingen informeren de  Fleet Manager proactief wanneer de resterende lading van de batterij in de buurt van de limiet komt, of in geval van  oplaadproblemen. Rij- en regeneratieve modi kunnen vooraf worden ingesteld door de Fleet Manager om het  energieverbruik te optimaliseren. Monitoring van het energieverbruik berekent de stroomabsorptie van moment tot  moment (rekening houdend met ePTOs) en biedt gedetailleerde rapporten over de gebruikte energie versus de  afgelegde afstand. Intelligente laadregeling stelt gebruikers in staat om e-charging te plannen wanneer het gewenst is.  Speciale e-services omvatten de IVECO ON Easy Daily-app met nieuwe functies voor de elektrische voertuigen van  het merk, zoals driving style evaluation for energy, opladen en preconditioning op afstand programmeren, uitgebreid  dashboard met voertuigparameters, naast alle functies die momenteel beschikbaar zijn voor de Daily. De IVECO DRIVER PAL vocal assistant, die rechtstreeks vanuit de IVECO ON Easy Daily-app kan worden geactiveerd,  biedt elektrisch-specifieke informatie, waaronder een controle van de voertuigstatus en het batterijniveau.  Klimaatregeling en navigatie naar het dichtstbijzijnde e-laadstation kunnen ook worden geactiveerd via  spraakopdrachten. 

Een allround model voor duurzaam transport 

De eServices van de eDAILY komen al voor aankoop om de hoek kijken: IVECO kan adviseren over het voertuig en  de laadconfiguratie die het beste past bij de behoeften van de klant. IVECO heeft samenwerkingsverbanden met  toonaangevende Europese energiebedrijven voor het ontwerpen, leveren, installeren en bedienen van laadoplossingen  op maat, waaronder (op aanvraag) ook gunstige energiecontracten. Hierdoor kunnen klanten hun initiële investering  en hun energiekosten tijdens het gebruik minimaliseren. 

IVECO lanceert met de eDAILY een innovatief bedrijfsmodel: Green & Advanced Transport Ecosystem (GATE),"  een all-inclusive langetermijnverhuurmodel voor elektrische voertuigen dat de deuren zal openen naar emissievrije mobiliteit voor een groot aantal nieuwe klanten. De GATE-propositie omvat ook een exclusieve en  innovatieve EV-dedicated "pay-per-use" -formule. 

Special editions Tigrotto en Leoncino 

Op IAA Hannover 2022 presenteert IVECO ook twee speciale versies die geïnspireerd zijn op de Tigrotto en de  Leoncino, legendarische OM-producten uit de jaren '50 en '60: deze show-vans vertegenwoordigen een unieke  combinatie van verleden en toekomst en anticiperen op de special limited editions die binnenkort zullen worden  voorgesteld aan de meest veeleisende klanten. 

De weg naar elektrisch: IVECO's duurzaamheidsrecord 

IVECO heeft de afgelopen jaren aardgas- en biomethaanvoertuigen tot een succes gebracht en zich gevestigd als de  Europese leider in alternatieve brandstoffen. Het is ook een pionier op het gebied van batterij-elektrische  technologie en opende in de jaren negentig een van de eerste expertisecentra die zich toelegden op alternatieve  aandrijving. 

IVECO was het eerste bestelwagen- en vrachtwagenmerk dat elektrische modellen distribueerde via zijn dealernetwerk  en de eerste die ze vanaf 2009 in gebruik had in belangrijke internationale vloten.  

Het multi-power Daily Blue Power-model, een primeur die wordt aangeboden met diesel-, aardgas- en elektrische  aandrijflijnen, won in 2018 de International Van of the Year. 

IVECO heeft ook samen met PETRONAS Lubricants International (PLI) nieuwe vloeistoffen ontwikkeld voor de  nieuwe eDAILY met als gemeenschappelijk doel de prestaties en de levensduur van de batterij te maximaliseren.  PETRONAS Iona Integra Plus is ontwikkeld voor de ePTO's om kolkverliezen te verminderen en tegelijkertijd  duurzaamheid van het systeem te garanderen die vergelijkbaar is met standaardvloeistoffen met een hogere viscositeit,  voldoet aan veiligheidseisen en uitstekende oxidatie-eigenschappen garandeert, zelfs in het geval van hoge  temperaturen. De eDAILY zal ook de PETRONAS Tutela Axle 900 HD gebruiken, een 75-W85 asolie die is ontwikkeld  voor het hele assortiment IVECO-assen, inclusief lichte en zware voertuigen om de efficiëntie te maximaliseren en te  voldoen aan de nieuwste regelgevingseisen. 

eDAILY op de IVECO stand op IAA 2022 

Een breed spectrum van eDAILY-toepassingen benadrukt de veelzijdigheid van het nieuwe model en hoe operators  geen compromissen hoeven te sluiten bij het maken van de stap naar een elektrisch voertuig: de eDAILY kan worden aangepast aan de meest veeleisende missies.  

  • De eDAILY 50C12E, uitgerust met de eMotor ePTO, is door Palfinger aangepast om een hoogwerker te  hebben die zich uitstrekt tot 24,7 m. 
  • Een goed voorbeeld van de IVECO eDAILY op een missie die koeling vereist, is de 42S14E die te zien is  met zijn innovatieve "Urban" Lecapitaine-behuizing in combinatie met de Thermo King E500-koeleenheid,  rechtstreeks gevoed door de hoogspannings ePTO. 
  • De derde IVECO eDAILY die te zien is, richt zich op diegenen die een mobiele werkplaats willen exploiteren,  zoals blijkt uit de 42S14EV van Internal Equipment Bott. 

Iveco 

IVECO is een merk van Iveco Group N.V. (MI:IVG). IVECO ontwerpt, fabriceert en commercialiseert een breed gamma  van lichte, medium en zware commerciële voertuigen, off-road voertuigen en voertuigen voor toepassingen zoals off road missies.  

Het uitgebreide gamma van het merk omvat de Daily, een voertuig in het 3,3 tot 7,2 ton segment, de Eurocargo van 6  tot 19 ton en in het zware segment boven 16 ton, het IVECO WAY-gamma met de on-road IVECO S-WAY, de off-road  IVECO T-WAY en de IVECO X-WAY voor lichte off-roadopdrachten. Daarnaast bouwt het IVECO merk Astra off roadtrucks, starre en gelede dumpers en speciale voertuigen. 

IVECO stelt wereldwijd bijna 21.000 personen te werk met productie-eenheden in 7 verschillende landen in Europa,  Azië, Afrika, Oceanië en Latijns-Amerika waar voertuigen gemaakt worden volgens de meest geavanceerde  technologie. 4,200 verkoop- en service punten in 160 landen garanderen technische ondersteuning waar voertuigen  aan het werk zijn. 

Voor meer informatie over IVECO, bezoek www.iveco.com 

Getagged onder:
iveco