Verfijnde Opel Mokka viert Internationale Koffiedag

vrijdag, 23 september 2022 16:34
Verfijnde Opel Mokka viert Internationale Koffiedag
  • Wat is uw smaak: Keuze uit elektrische aandrijving of zeer efficiënte verbrandingsmotoren
  • Opvallende mix: Eerste Opel met nieuw design en Pure Panel digitale cockpit
  • Keuze van de klant: tweede meest populaire elektrische compacte SUV in Duitsland dit jaar

Rüsselsheim. Op 1 oktober vieren koffieliefhebbers overal ter wereld hun favoriete warme drank op Internationale Koffiedag. Opel biedt met de bekroonde Opel Mokka de perfecte metgezel voor deze gelegenheid. De stijlvolle subcompacte SUV van Opel is verkrijgbaar als batterij-elektrische auto, die lokaal emissievrije mobiliteit biedt, of met verfijnde benzine- en dieselmotoren, zodat klanten hun favoriete aandrijving kunnen kiezen - net zoals ze hun favoriete koffie zouden kiezen.

 

Sinds zijn lancering in 2020 heeft de Opel Mokka de aandacht getrokken. De Opel Mokka is ontworpen om emoties op te wekken en de weg vooruit voor het merk te tonen. Hij was dan ook de eerste auto die het nieuwe merkgezicht, de Opel Vizor, droeg. Het was ook de eerste Opel met het Pure Panel en een volledig gedigitaliseerde cockpit. Bovendien was het de eerste Opel die aan het begin van de verkoop beschikbaar was met zowel elektrische aandrijving als zeer efficiënte verbrandingsmotoren.

 

De batterij-elektrische Opel Mokka-e, winnaar van het gerenommeerde Gouden Stuurwiel in Duitsland in 2021, maakt niet alleen indruk met zijn gedurfde en pure design, maar ook met zijn prestaties. De elektromotor met 100 kW/136 pk en 260 Newtonmeter maximumkoppel levert een krachtige, bijna geruisloze aandrijving. Tot 338 kilometer lokaal emissievrij rijden is mogelijk op één lading van de 50 kWh batterij volgens WLTP. De elektronisch begrensde topsnelheid bedraagt 150 km/u. Een ultramodern regeneratief remsysteem maakt de Mokka-e nog efficiënter, zodat het elektrische voertuig energie kan recupereren tijdens het vertragen of remmen. De batterij kan in ongeveer 30 minuten tot 80% worden "bijgeladen" bij een 100 kW DC laadstation.

 

De levendige maar zuinige benzine- en dieselmotoren bieden vermogens van 74 kW (100 pk) tot 96 kW (130 pk). Een gematigd brandstofverbruik en superieure prestaties zijn kenmerkend voor alle aandrijflijnen (gecombineerd brandstofverbruik WLTP: 6,0-4,4 l/100km, 136-116 g/km CO2) . Hoge efficiëntie is kenmerkend voor de motoren, interne wrijving en verliezen worden geminimaliseerd. De turbolader reageert ook onmiddellijk, met een sterke koppelontwikkeling bij lage toerentallen. De motoren worden geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een soepel schakelende achttrapsautomaat met schakelpaddles.

 

De Mokka blijft ook trouw aan Opels merkbepalende traditie om innovatieve technologieën uit hogere marktsegmenten beschikbaar te maken voor een brede groep kopers. Daartoe behoren "high-tech" zoals Active Drive Assist - inclusief Advanced Cruise Control (ACC) en Active Lane Positioning. Ook het verlichtingssysteem is state-of-the-art met de adaptieve en dus niet-verblindende Intelli-Lux LED® matrixverlichting met 14 elementen. Alle modelvarianten zijn standaard uitgerust met een elektrische parkeerrem en verkeersbordherkenning. Een 180-graden achteruitrijcamera, automatische parkeerhulp, Flank Guard en Side Blind Spot Alert zijn ook leverbaar.

 

Met zijn combinatie van een gedurfd design, de keuze tussen batterij-elektrische aandrijving of verbrandingsmotoren en innovatieve technologieën is de Opel Mokka al lang een hit bij klanten. 

Getagged onder:
opel

Gerelateerde items (op tag)

Eerste blik op verbluffende Opel Experimental Vooruitkijken: Opel Experimental geeft inzicht in de toekomst van het merk

Rüsselsheim. Nadat het Duitse merk vorige week de naam van zijn nieuwe conceptcar, Opel Experimental, onthulde, geeft het nu een paar teaser shots vrij van deze designstudie. De foto's onthullen de extreme precisie en het oog voor detail van de Opel Experimental, die de toekomst van het merk Opel zal tonen met zijn meer technische en extreme interpretatie van de Bold and Pure designfilosofie.

Eerste Test: Opel Astra Electric

Nadruk op zuinigheid 
Opel wordt vanaf 2028 een volledig elektrisch merk en breidt zijn gamma geleidelijk aan uit. Momenteel zijn reeds 15 modellen beschikbaar als plug-in hybride of volledige elektrische versie, met bedrijfsvoertuigen inbegrepen. Ook de populaire hatchback Astra springt mee op de kar en krijgt een volledig elektrische aandrijving onder de naam Astra Electric. Later wordt ook de Sports Tourer leverbaar als Electric. Wij mochten naar Berlijn voor de eerste testritten.

Eerste Test: Opel Astra en Grandland GSe

Wie herinnert zich nog Opel-modellen met GSE als achtervoegsel ? Jawel, de Commodore GSE uit 1970 of Monza GSE uit 1983. GSE stond toen voor Grand Sport Einspritzung oftewel Grand Sport Inspuiting. Zeg maar de GTI onder de Opels.

Nieuwe Opel Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe onthuld

  • Opels sportieve toekomst is elektrisch met de nieuwe Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe
  • Beide nieuwkomers bieden een optimale balans tussen rijcomfort en prestatiegerichte rijkwaliteiten
  • Kenmerkend GSe-design: lichtmetalen 18-inch wielen, geïnspireerd op het befaamde Manta GSe-concept en exclusieve, AGR-gecertificeerde GSe-voorszetels