Kia’s Europese marktaandeel bereikt 5,2%, terwijl de verkoop blijft stijgen

zaterdag, 24 september 2022 15:18
Kia’s Europese marktaandeel bereikt 5,2%, terwijl de verkoop blijft stijgen
 • In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het marktaandeel van Kia 4% 
 • In totaal had Kia eind augustus 372.729 exemplaren verkocht in Europa, 12,4% meer dan vorig jaar
 • De prestaties van Kia staan in contrast met de algemene markt voor personenwagens, die met 11,9% kromp
 • Sterke resultaten dankzij het uitgebreide gamma geëlektrificeerde voertuigen van Kia

Volgens de cijfers die eind vorige week door de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA*), steeg het Europese marktaandeel van Kia in de eerste acht maanden van 2022 tot een indrukwekkende 5,2%, tegenover 4% in dezelfde periode vorig jaar. Terwijl het marktaandeel stijgt, blijft Kia klanten aantrekken met zijn groeiende gamma bekroonde elektrische voertuigen. Ook op de Belgische markt noteerden we een aanzienlijke stijging met 17,7% tov dezelfde periode vorige jaar, zijnde de periode januari tot eind augustus.

Kia Belgium staat met een marktaandeel van 4,39% op de negende plaats in de ranking van nieuw ingeschreven voertuigen, en dat is voor het eerst dat het merk doorbreekt in de top 10 in ons land. De forse groei hebben we ondermeer te danken aan de succesvolle EV6 en de geslaagde lancering van de nieuwe Sportage, waarbij ook steeds meer bedrijven Kia op hun shopping lijst zetten.

 

In de EU, de EVA-landen en het Verenigd Koninkrijk waren eind augustus 372.729 Kia’s ingeschreven, een aanzienlijke stijging van 12,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het merk 331.624 exemplaren verkocht. Deze resultaten staan in schril contrast met de algemene Europese markt voor personenwagens, die met 11,9% kromp en goed was voor een verkoop van bijna 6 miljoen nieuwe personenwagens.

 

Uit de jongste ACEA-resultaten blijkt ook een bijzonder sterke maand juli voor het merk Kia, met een verkoop van 45.238 exemplaren, goed voor een marktaandeel van 5,2%, tegenover 4,6% het jaar voordien. Juli was ook de eerste maand waarin het moederbedrijf van Kia, Hyundai Motor Group, op de derde plaats eindigde voor de algemene Europese autoverkoop.

 

Jason Jeong, president van Kia Europe, legt uit: “De internationale automarkt wordt nog altijd geconfronteerd met grote uitdagingen, waaronder aanhoudende tekorten aan onderdelen en de stijgende kosten van het levensonderhoud die een invloed hebben op de vraag van de consument. Toch blijft Kia indrukwekkende verkoopresultaten neerzetten. Dankzij ons uitzonderlijke productgamma, dat een groeiend aantal bekroonde geëlektrificeerde modellen omvat, staan we er goed voor. Meer Europese consumenten zoeken immers naar duurzame mobiliteitsoplossingen die tegelijk efficiënt, aantrekkelijk en op hun behoeften afgestemd zijn.”

 

Eerder dit jaar lanceerde Kia zijn volledig nieuwe Niro, een compromisloze oplossing voor wie op zoek is naar een stijlvolle en praktische milieuvriendelijke compacte cross-over. De volledig nieuwe Niro, die verkrijgbaar is als hybrideversie (HEV), oplaadbare hybrideversie (PHEV) en zuiver elektrische versie (EV), is de ideale keuze voor klanten die hun gebruikskosten willen drukken. Terwijl de HEV- en PHEV-modellen over de uiterst efficiënte Smartstream 1.6 GDI-benzinemotor van Kia beschikken, biedt de Niro EV een zuiver elektrisch rijbereik tot 460 km (WLTP, gecombineerd). 

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

Europees marktaandeel van Kia blijft sterk met 5,1%

 • De verkoopcijfers van Kia tonen een groei van 8,8% tegenover vorig jaar
 • Totale markt voor personenwagens daalt met -7,8%
 • Het Europese marktaandeel van Kia blijft voor de tweede opeenvolgende maand op 5,1%
 • Geëlektrificeerde aandrijflijnen dragen bij tot een derde van de Kia-verkoop

Kia EV6 wint ‘Best Car Award’ in de categorie ‘Electric Compact’

De door de Autogids jaarlijks georganiseerde ‘Best Car’verkiezing omvat 10 categoriën, waaronder ‘Electric Compact’ en de jurering gebeurt door drie groepen, met name door de lezers (20% van de punten), de redactie (50%) en een onafhankelijke jury (30%).

Als nieuwkomer dit jaar schiet de EV6 meteen de hoofdvogel af, zowel bij de interne jury als bij de lezers, bij wie de Kia EV6 in beide gevallen de eerste plaats haalde. 

Kia zegeviert in Duitse Goldenes Lenkrad-awards

 • Kia Niro EV behaalt eerste plaats in categorie van ‘compacte SUV’s’; tweede plaats gaat naar Kia Sportage Plug-in Hybrid
 • Hoogwaardige EV6 GT behaalt tweede plaats bij middenklassers en luxewagens
 • Deze toekenning volgt op eerdere zeges in 2020 (Sorento) en 2019 (XCeed) 

Kia biedt EV6-software-update aan om sneller op te laden bij koud weer

 • Batterijconditionering nu beschikbaar op alle EV6-modellen van MJ22  
 • Tot 50% kortere laadtijden dankzij nieuwe functie, wanneer de batterij haar optimale bedrijfstemperatuur bereikt
 • Omvat een upgrade van het satellietnavigatiesysteem – activeert indien nodig automatisch de batterijconditionering wanneer een DC-snellader als bestemming is ingesteld