Jaguar Land Rover onthult Future Skills Programme om 29.000 mensen op te leiden voor een zuiver elektrische toekomst van moderne luxe

zondag, 02 oktober 2022 06:29
Jaguar Land Rover onthult Future Skills Programme om 29.000 mensen op te leiden voor een zuiver elektrische toekomst van moderne luxe
  • Meer dan 60 procent van alle medewerkers van Jaguar Land Rover en zijn concessiehouders* over de hele wereld wordt de komende drie jaar omgeschoold om elektrische voertuigen met moderne luxe te ontwikkelen, produceren en onderhouden
  • De meeste technici bij concessiehouders van Jaguar Land Rover zullen dit boekjaar worden opgeleid in elektrificering om komende leemtes in vaardigheden aan te pakken
  • Meer dan 9.500 stagiairs volgen opleidingen bij Jaguar Land Rover en zijn concessiehouders. Volgend jaar worden er nog eens honderden aangeworven

Antwerpen, 28 september 2022: Jaguar Land Rover kondigt vandaag een wereldwijde bijscholing aan om de komende drie jaar 29.000 mensen op te leiden voor zijn geconnecteerde en gegevensgerelateerde capaciteiten en om de snelle overgang naar elektrificering te ondersteunen.

In het kader van het Future Skills Programme van de onderneming zullen meer dan 10.000 werknemers van Jaguar Land Rover en bij zijn concessiehouders in het Verenigd Koninkrijk worden opgeleid. In de rest van de wereld zullen bijna 19.000 werknemers worden opgeleid in vaardigheden die cruciaal zijn voor elektrificering en voor digitale en zelfrijdende wagens. Dit onderstreept het engagement van de onderneming om haar toekomstige technische en productievaardigheden te ontwikkelen en ondersteunt de realisatie van de ‘netto nul’-doelstellingen van Jaguar Land Rover.

Barbara Bergmeier, Executive Director van Jaguar Land Rover Industrial Operations: “Onze plannen om ons productgamma te elektrificeren lopen in sneltreinvaart en we breiden ons programma voor toekomstige vaardigheden snel uit, zodat we over het juiste talent beschikken om ‘s werelds meest begeerde elektrische voertuigen met moderne luxe te leveren. De ontwikkeling van de bekwame wereldwijde arbeidskrachten die nodig zijn om de voertuigen van de toekomst te ontwerpen, bouwen en onderhouden, is van fundamenteel belang. Ik kan met trots zeggen dat we ons engageren om de kloof op het gebied van elektrische en digitale vaardigheden te dichten met een uitgebreid, wereldwijd opleidingsprogramma, dat de elektrificering zowel hier in het Verenigd Koninkrijk als in het buitenland zal aandrijven.”

Het Future Skills Programme is de sleutel tot het succes van de Reimagine-strategie van Jaguar Land Rover. Tegen het einde van dit decennium zullen alle moderne luxewagens van Jaguar en Land Rover verkrijgbaar zijn in zuiver elektrische vorm.

Momenteel biedt ongeveer 80 procent van de bijna 1.300 concessiehouders van Jaguar Land Rover over de hele wereld onderhoud van elektrische voertuigen aan. Om de vaardigheidskloof te dichten zorgt de constructeur ervoor dat de meeste onderhoudsmonteurs dit jaar een elektrificeringsopleiding zullen volgen.

Naast technici is Jaguar Land Rover van plan om duizenden hoogopgeleide auto-ingenieurs en productiemedewerkers, die eerder werkten aan de ontwikkeling van auto's met een interne verbrandingsmotor, om te scholen op het vlak van elektrificering, digitale en zelfrijdende auto's.

Nu de productie van elektrische auto's in de fabrieken van Jaguar Land Rover op dreef komt, zullen de werknemers op alle niveaus opleiding nodig hebben om veilig te kunnen werken naast de hoogspanningssystemen in elektrische voertuigen.

Karl ‘Freddy’ Gunnarsson, Lead Cell Engineer bij Jaguar Land Rover, maakte in zijn eerste rol deel uit van het Emissions After Treatment-team en werkte aan dieselkatalysatoren. Hij maakt sinds januari deel uit van het Battery Cell-team.

Een aspect van het werk is dat Karl en zijn team de energiedichtheid van de batterijen van Jaguar Land Rover verhogen om het rijbereik te maximaliseren. Dit wordt deels bereikt door het celformaat te veranderen, waardoor meer cellen in de batterij kunnen worden gestopt, en door de celchemie te upgraden.

Karl ‘Freddy’ Gunnarsson, Lead Cell Engineer bij Jaguar Land Rover verklaarde: “De overgang van werken aan interne verbrandingsmotoren naar werken aan elektrische motoren was vrij eenvoudig. Beide vereisen een goed begrip van materiaalchemie en ik kon ongeveer 30 procent van mijn tijd besteden aan zelfstandig leren. Nu ik aan elektrische voertuigen werk, zie ik de duurzaamheid van het programma en hoe het de Reimagine-strategie van de onderneming ondersteunt.”

Om ook de volgende generatie de nodige vaardigheden te geven voor de toekomst, versterkt de onderneming haar wereldwijde stageprogramma door nog eens honderden stagiairs de opleidingen van Jaguar Land Rover en zijn concessiehouders over de hele wereld te laten volgen.

Getagged onder:
jaguar landrover

Gerelateerde items (op tag)