De nieuwe Trek Domane+ AL brengt elektrische racefietsen binnen bereik van een breder publiek.

donderdag, 13 oktober 2022 23:41
De nieuwe Trek Domane+ AL brengt elektrische racefietsen binnen bereik van een breder publiek.

[Harderwijk] - Met de vandaag gepresenteerde Domane+ AL breidt Trek zijn collectie e-racefietsen uit met een prestatief, lager geprijsd model. Bij de nieuwste Domane+ gaat de bekende comfortabele geometrie gepaard met een soepele naafmotor, zodat fietsen gemakkelijker gaat en langere ritten mogelijk zijn.

Het hart van de Domane+ AL is een HyDrive-achterwielmotor die voor een natuurlijk aanvoelende ondersteuning zorgt. In de onderbuis zit een slanke accu van 250 Wh ingebouwd met een rijbereik van tot 100 km op één acculading. Voor langere fietsavonturen is het prettig om te weten dat het rijbereik kan worden verdubbeld met behulp van een Range Extender, zodat je op één lading tot wel 200 km ver kunt geraken.

 

Om het strakke uiterlijk van een racefiets geen geweld aan te doen, zorgde Trek ervoor dat het display onopvallend in de bovenbuis werd geïntegreerd. Op het display kun je onder andere de resterende acculading en het ondersteuningsniveau aflezen.

 

De Domane+ AL geeft rijders letterlijk de controle in handen met bediening vanaf de shifters. Schakelen tussen de drie verschillende ondersteuningsniveaus kan met een simpele druk op de knop, en je hoeft daarvoor je handen niet van het stuur te nemen.

 

In tegenstelling tot andere instapmodellen e-bikes die vaak aan de ‘gewichtige’ kant zijn, is de Domane+ AL licht genoeg om vlot te kunnen manoeuvreren. Hij weegt net 13,60 kg en is dus gemakkelijk te stallen, op een fietsdrager te tillen of een trap op te dragen.

 

De Domane+ AL heeft 700c wielen en ruimte voor banden tot 38 mm breed, voor uiteenlopend gebruik op de weg of voor offroad ontdekkingstochten. De grote bandenruimte zorgt samen met het endurance-georiënteerde frame voor fantastisch fietscomfort op lange ritten.

 

De Domane+ AL komt in oktober 2022 bij dealers in de winkel.