De Solterra, Subaru’s eerste volledig elektrische SUV, staat vanaf begin november bij de Belgische Subaru-dealers en is beschikbaar voor een uitgebreide proefrit on- en offroad

zaterdag, 29 oktober 2022 19:57
De Solterra, Subaru’s eerste volledig elektrische SUV, staat vanaf begin november bij de Belgische Subaru-dealers en is beschikbaar voor een uitgebreide proefrit on- en offroad
  • Subaru Solterra per direct te bestellen vanaf 55.745 euro
  • Leaseprijs vanaf € 635 voor full operation lease
  • Rijbereik tot 414 en 465 km, afhankelijk van gekozen uitvoering
  • Drie uitvoeringen leverbaar, uitgerust met rijhulpassistent en permanente vierwielaandrijving

Zaventem, 28 oktober 2022 – De Subaru Solterra is gearriveerd. Testritten met Subaru’s eerste volledig elektrische SUV zijn mogelijk vanaf begin november 2022 bij elke Subaru EV dealer. Voor de snelle beslissers is een klein aantal Solterra’s meteen uit voorraad leverbaar. De verrassende, veelzijdige en stoer gelijnde batterij-elektrische SUV met een rijbereik tot 465 km, inclusief All-Wheel Drive, is leverbaar vanaf € 55.745. Leasetarieven beginnen bij € 635 (*) voor de zeer complete Solterra-uitvoering.

Rasechte Subaru
De Solterra is een rasechte Subaru, want net als de Subaru XV, Forester en Outback beschikt de Solterra over permanente vierwielaandrijving, een ruime bodemvrijheid en uitstekende rijeigenschappen die je van een Subaru mag verwachten. Bovendien is het interieur zeer ruim en robuust. Met zijn allround en avontuurlijke karakter zal de Solterra zowel de zakelijke rijder als de particuliere koper aanspreken.  De Solterra biedt een aantal fiscale voordelen. Het grootste voordeel is dat zakelijke rijders in de veiligste omstandigheden hun verplaatsingen kunnen maken, avontuurlijke uitstapjes met het gezin kunnen beleven en tegelijkertijd het wagenpark vergroenen.

Drie uitrustingsniveaus
De Subaru Solterra is te bestellen met de keuze uit drie uitrustingsniveaus: Solterra, Sky Package en Two-tone Package. Net zoals het een rasechte Subaru betaamt, beschikt de instapversie van de Solterra over een zeer uitgebreide standaarduitrusting met onder meer permanente All-Wheel Drive, X-MODE, 18-inch lichtmetalen wielen, stoelverwarming voor, een warmtepomp en S pedal drive. Dit wordt aangevuld met ‘schakelflippers’ op het stuurwiel om het regeneratief remsysteem te optimaliseren. De Solterra staat garant voor indrukwekkende rijeigenschappen en -prestaties onder meer te danken aan twee geavanceerde eAxle motoren, waarvan één de vooras aandrijft en de andere de achteras. Subaru Safety Sense, het uitgebreide pakket assistentie- en veiligheidssystemen met onder meer Adaptive High-beam System, Dynamic Radar Cruise Control, Emergency Driving Stop System, Lane Departure Alert, Lane Tracing Assist, Pre-Collision System en Road Sign Assist. Safe Exit Assist, Blind Spot Monitor, Panoramic View Monitor, Rear Crossing Traffic Alert, een 360° surround-view camera en achteruitrijcamera en een digitale achteruitkijkspiegel vervolledigen het standaard veiligheidsarsenaal.

Het Sky Package verwent de bestuurder en zijn inzittenden nog meer. Zo behoren een panoramisch glazen dak, 20-inch lichtmetalen wielen, synthetisch lederen bekleding, stoelverwarming achter, verwarmbaar stuurwiel, een high-end Harman/Kardon-speakersysteem, en Subaru’s meest geavanceerde multimediasysteem behoren tot het hoogste uitrustingsniveau. Het Sky Package kan bovendien verder worden uitgebreid met het Two-tone Package. In deze uitvoering wordt de Solterra Sky Package voorzien van Two-tone metaallak Harbor Mist Grey Pearl met raamstijlen, dak en dakspoiler in zwart.

Rijbereik
Dankzij efficiënte motoren, een geavanceerd aerodynamisch ontwerp en een vernuftig energiebeheer tonen de officiële WLTP*-cijfers dat de Solterra met permanente All-Wheel Drive een actieradius heeft tot 465 km met een volledig opgeladen batterij, met een efficiëntie van 161 Wh/km. Voor de Solterra Sky Package (en het Two-tone Package) met 20 inch velgen bedraagt de officiële reikwijdte tot 414 km met een efficiëntie van 180 Wh/km. De Solterra levert een maximaal totaal vermogen van 160 kW/218 pk met een koppel van 337 Nm, goed voor een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h in 6,9 seconden. De topsnelheid blijft met 160 km/h gelijk voor elke uitvoering. 

Subaru Solterra Care App
Subaru biedt de Solterra-eigenaar een uitgebreide app voor smartphones: Subaru Care. De app maakt het onder meer mogelijk om op afstand de klimaatregeling te starten. Slimme navigatie en vergrendelen/ ontgrendelen op afstand dragen allemaal bij aan een comfortabelere en meer verbonden rit. De Subaru Solterra Care App brengt de Solterra-rijder ook naar het dichtstbijzijnde laadstation.

De Solterra staat vanaf € 55.745 bij de Subaru EV dealer klaar voor een uitgebreide en overtuigende proefrit. Bestellen kan per direct bij de dealer, maar ook onder meer via de vernieuwde website www.subaru.be. Op de website staat staat het gebruiksgemak centraal. Dankzij de nieuwe carconfigurator kunnen klanten heel snel hun gewenste wagen samenstellen, kleuren en optiepakket vergelijken, de wagen van alle kanten bewonderen, een offerte aanmaken, een testrit en/of afspraak maken bij de dichtsbijzijnde Subaru EV-dealer.

(*) prijs gebaseerd op 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar en 30% aanbetaling. Exclusief BTW en VAA. Inclusief onderhoud, herstellingen, zomerbanden, vervangwagen, verzekering, pechhulpdienst, technische keuring.

Getagged onder:
subaru

Gerelateerde items (op tag)

Subaru kondigt vier nieuwe volledige elektrische SUV'S aan

EV-productie wordt opgevoerd naar 400.000 eenheden
Subaru Corporation heeft zijn geconsolideerde financiële resultaten voor het afgelopen boekjaar gepubliceerd, inclusief de toekomstplannen voor volledig elektrische voertuigen. Het bedrijf heeft aangekondigd dat tegen eind 2026 vier volledig elektrische SUV-modellen leverbaar zullen zijn.

Subaru op het 100e Autosalon van Brussel

  • Voorstelling Solterra MY2024
  • Lancering XV "Pure Plus"
  • Lancering Forester "Premium Black"
  • Lancering Outback "50 Yr AWD Edition"
  • Subaru 360 en 50 jaar All-Wheel Drive
  • Ongeziene Saloncondities