Renault opent het 29 Minute Restaurant: een ongezien duel tussen Renault Megane E-Tech 100% electric en sterrenchef Yves Mattagne

dinsdag, 15 november 2022 19:08
Renault opent het 29 Minute Restaurant: een ongezien duel tussen Renault Megane E-Tech 100% electric en sterrenchef Yves Mattagne

Met Renault Megane E-Tech 100% electric is een nieuw elektrisch tijdperk definitief aangebroken. De wagen, die deze zomer werd gelanceerd, zit boordevol baanbrekende technologische innovaties: 26 rijhulpsystemen, 220 pk, een autonomie van 470 km én de mogelijkheid om te snelladen in minder dan 30 minuten. Dat laatste bracht Renault op een verrukkelijk idee.

Het 29 Minute Restaurant is een uniek duel tussen nieuwe Megane E-Tech 100% electric en Yves Mattagne, de beroemde tweesterrenchef van La Villa Lorraine. De uitdaging? Een gastronomisch 3-gangen menu creëren én opdienen in slechts 29 minuten... vóór de wagen klaar is met snelladen.

Het duel werd aangekondigd in een teaser video waarin de twee protagonisten – Yves Mattagne en Megane E-Tech 100% electric – voor het eerst met elkaar oog in oog kwamen te staan . Na weken wachten was het zover: op 15 september opende het 29 Minute Restaurant voor één dag zijn deuren in Gare Maritime (Tour & Taxis).

Het duel was super exclusief: slechts 20 gasten werden uitgenodigd voor het 29 Minute Restaurant. De gelukkigen waren winnaars van een exclusieve wedstrijd georganiseerd door Renault. 

Op 15 september om klokslag 12 uur begon Yves Mattagne samen met zijn souschef en maître d’hôtel aan het epische duel: een gastronomisch driegangenmenu voorbereiden en opdienen in minder dan 29 minuten, vóór Renault Megane E-Tech 100% electric een rijbereik van 300 kilometer kon snelladen. De drie uitzonderlijke gerechten werden geïnspireerd op drie belangrijke troeven van de wagen: de ultradunne batterij, de stilte in de cabine en het iconische design.

De spanning was te snijden in  het  29 Minute Restaurant. Vanaf het moment dat de wagen begon op te laden, startte de klok. En wie er eerst klaar was, de wagen of de chef, dat ontdek je via deze link https://youtu.be/rYhEwlph5yU !

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Scenic E-Tech electric – Vijf generaties geboren in Douai

De vijfde generatie van Scenic E-Tech electric, die binnenkort wordt gecommercialiseerd, loopt van de band in Douai, de vestiging waar het model in 1996 het levenslicht zag. Niemand kan ons meer vertellen over de evolutie van dit iconische model en van de fabriek waar het wordt gebouwd, dan afdelingshoofd Franck Lucas, die dit jaar 41 jaar dienst heeft in de vestiging. Franck heeft van bij zijn debuut deelgenomen aan de productie van elke Scenic-generatie en was getuige van de technologische vooruitgang van de opeenvolgende generaties, maar ook van de verbeteringen die werden aangebracht aan de werkposten en productiemethoden in de fabriek. We praten met Franck over de evolutie van deze Franse industriële parel van Renault, die nog steeds dezelfde teamgeest weet te genereren als in zijn beginjaren.

Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

Iedereen herinnert zich nog de Renault Espace. Toen de eerste generatie in 1984 gelanceerd werd, was dit – samen met de ter ziele gegane Chrysler Voyager – de pionier onder de monovolumes, oftewel de MPV voor multi-purpose vehicle. Met vijf- of zeven plaatsen die op allerlei manieren moduleerbaar waren. Ondertussen zijn wij aan de zesde generatie van die Espace toe. Wij gaan na of hij zijn oorsprong als monovolume kan waarmaken.