Kia EV6 wint ‘Best Car Award’ in de categorie ‘Electric Compact’

vrijdag, 18 november 2022 17:07
Kia EV6 wint ‘Best Car Award’ in de categorie ‘Electric Compact’

De door de Autogids jaarlijks georganiseerde ‘Best Car’verkiezing omvat 10 categoriën, waaronder ‘Electric Compact’ en de jurering gebeurt door drie groepen, met name door de lezers (20% van de punten), de redactie (50%) en een onafhankelijke jury (30%).

Als nieuwkomer dit jaar schiet de EV6 meteen de hoofdvogel af, zowel bij de interne jury als bij de lezers, bij wie de Kia EV6 in beide gevallen de eerste plaats haalde. 

De EV6 raakt een gevoelige snaar, ongetwijfeld met zijn suggestieve lijnen, maar ook door zijn intrinsieke kwaliteiten, met name zijn architectuur van 800 volt, waardoor hij zeer snel kan opladen aan een DC-terminal (tot 240 kW). 

De klant heeft de keuze tussen de 77,4 kWh-versie met achterwielaandrijving en 229 pk (en tot 528 kilometer WLTP-rijbereik) en dezelfde batterij, maar dan met vierwielaandrijving en 325 pk… of zelfs 585 pk in de GT-uitvoering. De optrektijd van 0 tot 100 km/u bedraagt in dat laatste geval amper 3,5 seconden! De EV6 kan ook prat gaan op een royale binnenruimte, een degelijke fabricage- en afwerkingskwaliteit en een eigenzinnig uiterlijk dat in de smaak valt. Ook de beschikbaarheid van de V2D (Vehicle To Device) technologie, waardoor externe aparaten zoals een elektrische fiets kunnen opgeladen worden, kent de nodige bijval.

 

Olivier Gelas, Managing Director Kia Belux: “De door Autogids georganiseerde jaarlijkse verkiezing krijgt heel wat weerklank en daarom zijn we bijzonder verheugd dat de EV6 verkozen werd tot ‘Best Car’ in de categorie ‘Electric Compact’. Het is na de eerdere bekroning als ‘Car of the Year 2022’, nogmaals de bevestiging dat we, dankzij onze doorgedreven know-how inzake electrificatie, een uitmuntend product in de markt gezet hebben, dat zowel bij de vakpers als het grote publiek bijzonder goed in de smaak valt.”

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

Europees marktaandeel van Kia blijft sterk met 5,1%

  • De verkoopcijfers van Kia tonen een groei van 8,8% tegenover vorig jaar
  • Totale markt voor personenwagens daalt met -7,8%
  • Het Europese marktaandeel van Kia blijft voor de tweede opeenvolgende maand op 5,1%
  • Geëlektrificeerde aandrijflijnen dragen bij tot een derde van de Kia-verkoop

Kia zegeviert in Duitse Goldenes Lenkrad-awards

  • Kia Niro EV behaalt eerste plaats in categorie van ‘compacte SUV’s’; tweede plaats gaat naar Kia Sportage Plug-in Hybrid
  • Hoogwaardige EV6 GT behaalt tweede plaats bij middenklassers en luxewagens
  • Deze toekenning volgt op eerdere zeges in 2020 (Sorento) en 2019 (XCeed) 

Kia biedt EV6-software-update aan om sneller op te laden bij koud weer

  • Batterijconditionering nu beschikbaar op alle EV6-modellen van MJ22  
  • Tot 50% kortere laadtijden dankzij nieuwe functie, wanneer de batterij haar optimale bedrijfstemperatuur bereikt
  • Omvat een upgrade van het satellietnavigatiesysteem – activeert indien nodig automatisch de batterijconditionering wanneer een DC-snellader als bestemming is ingesteld