Dan toch een elektrische Volkswagen Golf

zaterdag, 19 november 2022 19:10
Dan toch een elektrische Volkswagen Golf

Het Trinity-project - waarbij een nieuw elektrisch vlaggenschip zou worden gebouwd in een al even nieuwe productiefaciliteit - werd door de nieuwe VW-directie on hold gezet. Wat ineens de deur op een kier zet voor een Golf (en/of Tiguan) EV.

Dat er in de Gigafactory in Berlijn elke 10 uur een Model Y van de band rolt, is Volkswagen al even een doorn in het oog. Voornamelijk omdat de Duitsers zelf 30 uur nodig hebben om een ID afgewerkt te krijgen.

Voormalig VW Group-CEO Herbert Diess blokkeerde dan ook 2 miljard euro om een nieuwe productiefaciliteit uit de grond te stampen die min of meer Tesla's ritme aan zou kunnen. Een fabriek waar - in 2026 - ineens VW's te verwachten paradepaardje (op een kersvers platform) zou worden geassembleerd, op de voet gevolgd door een aantal andere EV's die eveneens voort moeten komen uit het ontwikkelingsprogramma Project Trinity.

Andere bazen, andere wetten. Oliver Blume, die nu de touwtjes in handen heeft, zette het hele project on hold. Of beter: schoof met de lanceerdatum van de luxe-EV. Door die te verleggen naar 2028 bleek er ineens geen nood meer aan een nieuw productiecentrum. Blume verwacht namelijk dat de vraag naar modellen met verbrandingsmotor tegen dan zodanig zal zijn verlaagd, dat er in de bestaande hallen in Wolfsburg afdoende ruimte vrij zal komen om niet alleen het nieuwe elektrische vlaggenschip te bouwen, maar dat ook nagenoeg te kunnen binnen het tijdsbestek van een shift.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
volkswagen

Gerelateerde items (op tag)

Volkswagen ID.Buzz: de prijzen!

We hebben eindelijk de Belgische prijs van de Volkswagen ID.Buzz, het elektrische busje met retrolooks. Verrassing: hij wordt niet goedkoop.