Europees marktaandeel van Kia blijft sterk met 5,1%

woensdag, 23 november 2022 19:47
Europees marktaandeel van Kia blijft sterk met 5,1%
 • De verkoopcijfers van Kia tonen een groei van 8,8% tegenover vorig jaar
 • Totale markt voor personenwagens daalt met -7,8%
 • Het Europese marktaandeel van Kia blijft voor de tweede opeenvolgende maand op 5,1%
 • Geëlektrificeerde aandrijflijnen dragen bij tot een derde van de Kia-verkoop

Uit de recentste cijfers van de European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA*) blijkt dat de verkoopcijfers van Kia eind oktober een groei vertonen van 8,8% tegenover vorig jaar. De totale markt voor personenwagens kromp in dezelfde periode met 7,8% in de EU, de EVA-landen en het Verenigd Koninkrijk.

 

In de eerste tien maanden van het jaar werden 468.295 Kia’s ingeschreven, met in oktober alleen al 42.413 verkochte exemplaren. Het marktaandeel van Kia voor het lopende jaar kwam overeen met dat van september (5,1%). Op hetzelfde moment in 2021 bedroeg het Europese marktaandeel van Kia in de markt voor personenwagens 4,3%, een bewijs van het succes van het merk ondanks de dalende markt. 

 

Deze trend is ook op de Belgische markt te merken. De verkoopcijfers tonen een groei van 14% ten opzichte van vorig jaar, wat resulteerde in een marktaandeel van 4,2%, terwijl de totale markt met 7% afnam. De best verkopende modellen zijn de Sportage en de Stonic.

 

Het groeiende geëlektrificeerde gamma van Kia ondersteunde zijn sterke verkoopcijfers, waarvan ruim 29% afkomstig was van de geëlektrificeerde aandrijflijnen die in de meeste modellen verkrijgbaar zijn.

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

Kia EV6 wint ‘Best Car Award’ in de categorie ‘Electric Compact’

De door de Autogids jaarlijks georganiseerde ‘Best Car’verkiezing omvat 10 categoriën, waaronder ‘Electric Compact’ en de jurering gebeurt door drie groepen, met name door de lezers (20% van de punten), de redactie (50%) en een onafhankelijke jury (30%).

Als nieuwkomer dit jaar schiet de EV6 meteen de hoofdvogel af, zowel bij de interne jury als bij de lezers, bij wie de Kia EV6 in beide gevallen de eerste plaats haalde. 

Kia zegeviert in Duitse Goldenes Lenkrad-awards

 • Kia Niro EV behaalt eerste plaats in categorie van ‘compacte SUV’s’; tweede plaats gaat naar Kia Sportage Plug-in Hybrid
 • Hoogwaardige EV6 GT behaalt tweede plaats bij middenklassers en luxewagens
 • Deze toekenning volgt op eerdere zeges in 2020 (Sorento) en 2019 (XCeed) 

Kia biedt EV6-software-update aan om sneller op te laden bij koud weer

 • Batterijconditionering nu beschikbaar op alle EV6-modellen van MJ22  
 • Tot 50% kortere laadtijden dankzij nieuwe functie, wanneer de batterij haar optimale bedrijfstemperatuur bereikt
 • Omvat een upgrade van het satellietnavigatiesysteem – activeert indien nodig automatisch de batterijconditionering wanneer een DC-snellader als bestemming is ingesteld