Kia EV6 GT boort nieuw doelpubliek aan via TikTok-content

dinsdag, 06 december 2022 19:15
Kia EV6 GT boort nieuw doelpubliek aan via TikTok-content
  • Samen met TikTok-sterren ‘Ghetto Trio’ creëert Kia video om kenmerken van nieuw, geëlektrificeerd Kia-topmodel in de verf te zetten
  • De inhoud volgt het thema ‘Missie: zoek je vrienden’
  • Ghetto Trio staat bekend om zijn virale video's rond het thema ‘gaming’, die al meer dan 33 miljoen views verzamelden
  • Kadert in Kia-strategie om contact te leggen met een nieuwe generatie van consumenten

In samenwerking met de populaire TikTok-contentmakers ‘Ghetto Trio’ ontwikkelde Kia een innovatieve gamingvideo om contact te leggen met een nieuwe generatie van gamingbewuste consumenten en de belangrijkste kenmerken van zijn zuiver elektrische vlaggenschip EV6 GT in de kijker te zetten. De video is nu live te bekijken op het TikTok-kanaal van Ghetto Trio (@dem_bruddaz): https://www.tiktok.com/@dem_bruddaz/video/7171436422845484294.

 

De clip staat in het teken van het thema ‘Missie: zoek je vrienden’ en omvat de opvallende recreatie van de bewegingen van videogamepersonages waarvoor Ghetto Trio bekendstaat. Hun virale video’s vergaarden al meer dan 33 miljoen views en zijn de drijvende kracht achter de intussen legendarische TikTok-trend ‘videogame in real life’.

 

In de video wordt het hoofdpersonage gevolgd in zijn queeste om de missie van het spel tot een goed einde te brengen door met de EV6 GT te rijden en gebruik te maken van zijn opvallende functies, waaronder ‘Remote Smart Parking Assist’ en de mogelijkheid om externe toestellen aan te drijven. De visuals zijn zodanig gemaakt dat kijkers zich de vraag stellen of het een videogame of realiteit is. De inhoud wordt opgebouwd tot een meeslepend verhaal, afgesloten met een van de onmiskenbare gechoreografeerde dansen van Ghetto Trio.

 

“Deze nieuwe campagne helpt Kia en de EV6 GT om een heel nieuwe generatie van consumenten aan te boren,” aldus David Hilbert, Marketing Director bij Kia Europe. “Het was belangrijk om de culturele voorkeuren van ons doelpubliek te begrijpen en te respecteren en daarom hebben we een sterk merkgerichte aanpak vermeden. In plaats daarvan onderzoeken we een nieuwe creatieve stijl waarvan we weten dat hij echt weerklank zal vinden en een enorm potentieel zal hebben. Cruciaal is dat de EV6 GT op authentieke en entertainende wijze in de content werd geïntegreerd en dat hij een ander belangrijk karakter krijgt dat de in het verhaal verankerde ‘missie’ nastreeft.”



Het nieuwe vlaggenschip van Kia

De zuiver elektrische, emissievrije EV6 GT is de krachtigste productiewagen die Kia ooit heeft gebouwd. Hij sprint in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u dankzij zijn twee elektromotoren, die samen 585 pk (430 kW) en een koppel van 740 Nm leveren. Het nieuwe vlaggenschip van Kia staat op het Electric Global Modular Platform (E-GMP) van het merk, dat werd ontwikkeld om het hoofd te bieden aan het aanzienlijke elektrische vermogen van de auto. 

 

Met zijn krachtige motor op elke as en zijn grote batterij van 77,4 kWh onder de vlakke vloer biedt de EV6 GT een royale interieurruimte in een gestroomlijnd cross-overdesign met coupétrekjes. En behalve zijn rijbereik van 424 km (gecombineerde WLTP-cyclus) beschikt hij ook over 800V-technologie om het laden te versnellen: aan een ultrasnelle lader kan hij in nauwelijks 18 minuten van 10 tot 80 procent worden opgeladen.

 

In het kader van zijn ‘Plan S’-strategie zal Kia tegen 2027 een gamma van veertien zuiver elektrische modellen lanceren. Het volgende model dat op de markt komt is de langverwachte EV9, waarvan het productiemodel in 2023 debuteert. De nieuwe EV9, die zich opwerpt als het nec plus ultra onder de elektrische SUV’s, staat op het E-GMP-platform en luidt een nieuw tijdperk van geavanceerde, hoogtechnologische en duurzame mobiliteit bij Kia in.

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.