Alfa Romeo op de Brussels Motor Show 2023

donderdag, 15 december 2022 17:40
Alfa Romeo op de Brussels Motor Show 2023
  • Tonale Plug-In Hybrid Q4 : sportiviteit opnieuw uitgevonden
  • Tonale Hybrid : 100% efficiënte technologie
  • Nieuwe Giulia en Stelvio : nog verleidelijker !

Tonale Plug-In Hybrid Q4 : sportiviteit opnieuw uitgevonden 

Alfa Romeo's metamorfose wordt voortgezet met de introductie van de Tonale Plug-In Hybrid Q4, een uitdrukking van "efficiënte sportiviteit" en de eerste stap naar het sportieve rijden van de toekomst. De Tonale Plug-In Hybrid Q4 is een cruciale stap in Alfa Romeo's "zero to zero"-proces, dat het merk zal brengen van geen elektrificatie begin 2022 tot een 100% geëlektrificeerd gamma in 2027. De Tonale PHEV Q4, die trouw blijft aan zijn sportieve Italiaanse DNA uit 1910, stoot slechts 26 g CO2/km uit, heeft een bereik van 80 km in volledig elektrische modus en een totaal bereik van 600 km.

Het plug-in hybride systeem combineert een 180 pk sterke 1,3-liter viercilinder turbomotor die het vermogen naar de voorwielen overbrengt en een 90 kW sterke elektromotor die de achteras aandrijft. De 306 volt, 15,5 kWh lithium-ion batterij kan in minder dan 2,5 uur volledig worden opgeladen wanneer de 7,4 kW on-board lader wordt gebruikt.

Met vierwielaandrijving is de auto sportief en dankzij de 280 pk kan hij in 6,2 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren, 206 km/u bereiken in hybride modus en 135 km/u in volledig elektrische modus. Voor de lancering is de Tonale Plug-In Hybrid Q4 beschikbaar in een beperkte "EDIZIONE SPECIALE" versie.

 

Tonale Hybrid : 100% efficiënte technologie 

De Tonale symboliseert de vernieuwing van Alfa Romeo en is de eerste geëlektrificeerde C-segment SUV van het merk. Zijn hybride motor met het gloednieuwe VGT (Variable Geometry Turbo) aandrijfsysteem van 48 volt is in staat om beweging over te brengen op de wielen, zelfs wanneer de verbrandingsmotor is uitgeschakeld. Dit elektrische systeem is ontworpen ten dienste van het DNA van Alfa Romeo voor een authentieke hybride rijervaring.

Dankzij innovatieve technische oplossingen zijn rijdynamiek en wendbaarheid aan boord van de Tonale aan de orde van de dag. De besturing is de meest directe in zijn segment, terwijl Dynamic Torque Vectoring en de elektronische vering zorgen voor een uitstekende wegligging. De motoren ontwikkelen 130 pk voor de versies Super en Sprint en 160 pk voor de Ti en Veloce, beide gecombineerd met een zeventraps automaat met dubbele koppeling.

De Tonale is de technologisch meest geavanceerde Alfa Romeo aller tijden. Het is het eerste model van het merk dat is uitgerust met een digitaal NFT-certificaat en met een infotainmentsysteem dat is ontworpen om "Over The Air"-updates en integratie met Amazon Alexa te bieden.

Nieuwe Giulia en Stelvio : nog verleidelijker !

Voor het modeljaar 2023 krijgen de Giulia en Stelvio een nieuwe look. De voorkant is de belangrijkste verandering, met een grille die Alfa Romeo's beroemde 'Trilobo' grille op een eigentijdse manier herinterpreteert. De koplampen zijn ook nieuw. Ze zijn rechtstreeks geïnspireerd op die van de Tonale en herinneren ook aan de iconische SZ Zagato en de Proteo concept car. In het interieur betreft de belangrijkste verandering het dashboard met zijn 'telescopische' ontwerp. Er zijn drie configuratiemodi: Evolved, Relax en Heritage.

Naast de uitvoeringen Super, Sprint, Ti en Veloce is er voor de Giulia en Stelvio een speciale Competizione-serie, gebaseerd op de Veloce-uitvoering en leverbaar met alle motoren. Het exterieur heeft 21-inch aluminium wielen en een exclusieve Moon Light matte kleur. Binnenin is deze speciale serie uitgerust met het Harman/Kardon audiosysteem en lederen bekleding met rode stiksels.

Getagged onder:
alfaromeo

Gerelateerde items (op tag)

Alfa Romeo, highlights 2022 en nieuws 2023

  • 2022 sluit af met sterke groei voor Alfa Romeo in België
  • Uitstekende start voor de Tonale, die nu al 65% van de Alfa Romeo verkopen vertegenwoordigt.
  • De Tonale PHEV betekent 60% van de modellenmix en staat hiermee in de Europese top 3.
  • 2023 wordt sportief: lancering van de vernieuwde Giulia en Stelvio en de Tonale Plug-in Hybrid Q4, de sportiefste versie binnen het gamma

The Hidden Backbone : het niet te missen "Beyond the Visible" is er terug

  • The Hidden Backbone" is de derde aflevering van Alfa Romeo's "Beyond the Visible", de spannende docu-reeks die een blik "achter de schermen" biedt van het Alfa Romeo F1 Team ORLEN.
  • Het onderwerp van deze nieuwe aflevering is even fundamenteel als onzichtbaar: logistiek. Van de transfers van de teams en het transport van materialen en de F1-auto, tot de opbouw van de hele paddock op circuits over de hele wereld. 
  • De economische investeringen voor logistieke operaties zijn indrukwekkend. En de verschillende transportmiddelen zijn talrijk : over zee, door de lucht en, indien mogelijk, over de weg met vrachtwagens.
  • De nieuwe aflevering werd gerealiseerd om zelfs degenen die geen Formule 1-experts zijn te prikkelen en is nu beschikbaar op de officiële sociale media en YouTube-kanalen van Alfa Romeo: https://youtu.be/zcCdvR3-STs

De Tonale Plug-In Hybrid Q4, efficiënte sportiviteit volgens Alfa Romeo

  • Alfa Romeo's metamorfose wordt voortgezet met de introductie van de Tonale Plug-In Hybrid Q4, een toonbeeld van "efficiënte sportiviteit" en de eerste stap naar het sportieve rijden van de toekomst.
  • De meest efficiënte Alfa Romeo, met een CO2-uitstoot van 26 g/km in de stadscyclus en een bereik van meer dan 80 km in volledig elektrische modus, maakt van de Tonale Plug-In Hybrid Q4 de ideale auto om de stadscentra te bereiken. Bovendien beschikt hij over een totale actieradius van meer dan 600 km buiten de stad.
  • De Tonale Plug-In Hybrid Q4 is een belangrijke stap in het "zero to zero"-proces van het merk. Alfa Romeo zal het snelste merk ter wereld zijn dat van zero-elektrische voertuigen (begin 2022) naar een volledig gamma nul-emissievoertuigen zal gaan tegen 2027.
  • Het DNA van Alfa Romeo: de Tonale Plug-In Hybrid Q4 is de sportiefste versie uit het gamma en de beste in zijn klasse op het vlak van wendbaarheid en rijdynamiek. 
  • Zijn Q4 plug-in hybride motorsysteem levert een totaal vermogen van 280 pk en een Q4 vierwielaandrijving die de meest optimale tractie en veiligheid garandeert.
  • Best-in-class comfort, kwaliteit, ruimte en geluidsisolatie aan boord.
  • Bij de introductie zal hij verkrijgbaar zijn in een exclusieve "EDIZIONE SPECIALE", met een breed scala aan technologische voorzieningen en Alfa Romeo's kenmerkende sportiviteit.
  • De Tonale Plug-In Hybrid Q4 kan worden besteld in de Ti uitvoering, voor een eleganter en meer uitgesproken karakter, en in de Veloce uitvoering, voor maximale prestaties en sportiviteit.