The Hidden Backbone : het niet te missen "Beyond the Visible" is er terug

donderdag, 22 december 2022 17:25
The Hidden Backbone : het niet te missen "Beyond the Visible" is er terug
  • The Hidden Backbone" is de derde aflevering van Alfa Romeo's "Beyond the Visible", de spannende docu-reeks die een blik "achter de schermen" biedt van het Alfa Romeo F1 Team ORLEN.
  • Het onderwerp van deze nieuwe aflevering is even fundamenteel als onzichtbaar: logistiek. Van de transfers van de teams en het transport van materialen en de F1-auto, tot de opbouw van de hele paddock op circuits over de hele wereld. 
  • De economische investeringen voor logistieke operaties zijn indrukwekkend. En de verschillende transportmiddelen zijn talrijk : over zee, door de lucht en, indien mogelijk, over de weg met vrachtwagens.
  • De nieuwe aflevering werd gerealiseerd om zelfs degenen die geen Formule 1-experts zijn te prikkelen en is nu beschikbaar op de officiële sociale media en YouTube-kanalen van Alfa Romeo: https://youtu.be/zcCdvR3-STs

Na het succes van de eerste twee afleveringen "Before we hit the ground" en "Trust is gained" is de langverwachte afspraak met "Beyond the Visible", de Alfa Romeo documentaire-serie die achter de schermen en verder gaat met het Alfa Romeo F1 Team ORLEN, beschikbaar. De derde van vijf digitale afleveringen waarin het dagelijks leven vol adrenaline en uitdagingen van het team in de meest bekeken motorsportcompetitie ter wereld wordt onthuld, is nu te zien. 

 

De derde aflevering, getiteld "The Hidden Backbone", neemt het publiek mee op een ontdekkingsreis naar de complexe en manische organisatie van de logistieke operaties die ten grondslag liggen aan een Formule 1-seizoen. Complexe getallen, meeteenheden en parameters worden gebruikt om de verplaatsing van mensen en apparatuur van het ene deel van de wereld naar het andere te organiseren. De hospitality, paddock en garage die de sportieve prestaties van het team herbergen, worden bij elke race opnieuw opgebouwd en uren later weer afgebroken. Het hele proces wordt met grote vaardigheid en precisie beheerd door een zeer gespecialiseerd team dat eindeloos lange intercontinentale verplaatsingen uitvoert, met slopende ploegen om de fysieke structuur waar 's werelds meest bekeken motorsportwedstrijd plaatsvindt tot leven te wekken en onmiddellijk daarna te ontmantelen. 

 

In deze derde aflevering krijgt het grote publiek de kans om de context te ontdekken van deze fundamentele activiteiten die, buiten de schijnwerpers, de opwinding van de Formule 1 tot leven brengen. Laten we beginnen met de cijfers: van een budget van €140 miljoen gaat 15% naar logistiek, overslag en transport. Voor het laatste seizoen wordt ongeveer 230 ton over zee vervoerd, 40 ton door de lucht en de rest wordt op vrachtwagens geladen en over land vervoerd. Daarnaast reizen ongeveer 100 teamleden, waaronder coureurs, monteurs, sporttrainers, artsen, gespecialiseerd cateringpersoneel en marketing- en communicatiemedewerkers, naar elke Grand Prix. De operaties worden ruim van tevoren strategisch gepland: in december van het voorgaande jaar is 90% van alle logistiek voor het komende seizoen afgerond.

Cristiano Fiorio, Alfa Romeo F1 Manager : "We zijn erg trots op dit project. Wij wilden het hebben over onderwerpen die meestal onbekend zijn bij het grote publiek en we hebben vooral geprobeerd al die "onzichtbare" professionals te belichten die van fundamenteel belang zijn voor het beheer van een team. De logistiek in de F1 is indrukwekkend, zeker als je bedenkt dat die strikt ontworpen is om slechts twee auto's optimaal te laten presteren op circuits over de hele wereld.

 

Het belangrijkste doel van "Beyond the Visible” is om het verhaal achter de schermen te vertellen van een wereld gebaseerd op adrenaline en prestaties. Wanneer de stoplichten doven op de rechte stukken van de Grands Prix van de wereld, gaat de grote show, de meest geliefde van de autosportcompetities, van start; dit alles wordt verwezenlijkt door even succesvolle logistieke professionals. "The Hidden Backbone" wordt uitgezonden op Alfa Romeo's officiële sociale media en YouTube-kanalen.

Getagged onder:
alfaromeo

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Alfa Romeo Milano: Sportiviteit gaat voor compact

 Sportief in hart en nieren, compact van formaat en Italiaanse stijl op het eerste gezicht. Het wachten is voorbij. Alfa Romeo presenteert de nieuwe MILANO aan de internationale pers in Milaan, in het historische hoofdkwartier van de Automobile Club Milano, op een onconventionele manier en met een tweeledig doel: aan de ene kant om Alfa Romeo's nieuwe taal te demonstreren, aan de andere kant om dat viscerale en trotse partnerschap met de stad waar Alfa Romeo in 1910 werd opgericht te bevestigen als symbool van de perfecte balans tussen innovatie en traditie, stichtende kenmerken die het merk aan zijn geboortestad binden

Alfa Romeo, highlights 2022 en nieuws 2023

  • 2022 sluit af met sterke groei voor Alfa Romeo in België
  • Uitstekende start voor de Tonale, die nu al 65% van de Alfa Romeo verkopen vertegenwoordigt.
  • De Tonale PHEV betekent 60% van de modellenmix en staat hiermee in de Europese top 3.
  • 2023 wordt sportief: lancering van de vernieuwde Giulia en Stelvio en de Tonale Plug-in Hybrid Q4, de sportiefste versie binnen het gamma