Geïntegreerde ophangingstechnologie

dinsdag, 03 januari 2023 14:52
Geïntegreerde ophangingstechnologie

De Spark debuteerde met een frameplatform met een geïntegreerde schokdemper en de Lumen volgt hetzelfde principe.

Waarom geïntegreerd vraag je je af? Ten eerste vinden we het er fantastisch uitzien. Maar als we dieper kijken, deze aanpak stelt ons in staat om de suspensie-eigenschappen te verfijnen zonder in te boeten aan gewicht. En bij de ontwikkeling van 's werelds lichtste e-MTB, telt elke gram. Voor de optimale prestaties van een ophangingsschokdemper moet de krachtoverbrenging zo direct mogelijk zijn. Wat we willen vermijden zijn inefficiënte directionele bewegingen, met andere woorden, zijwaartse bewegingen (zijwaarts naar de rijrichting) als de schok gaat door zijn compressie. Het hebben van een geïntegreerde schok stelt ons in staat om dit op verschillende manieren te verbeteren.

Ten eerste kan de frameconstructie rond de schokdemper en met de trunnion mount zo ontworpen worden om vaster te zijn waardoor beweging wordt verminderd en een efficiëntere krachtoverdracht wordt bevorderd. We kunnen ook veel grotere lagers op de zitbuis draaien, waardoor dit gebied verder wordt versterkt en onnodige bewegingen worden verminderd. Terwijl dit misschien individueel kleine verbeteringen lijken, resulteert de som van hun delen in een efficiëntere schokprestaties. Bovendien is de schokdemper volledig beschermd tegen vreemde elementen. Rijden in regenachtig winters ? Geen probleem, je schok zal hoe dan ook op zijn best blijven presteren.

FRAME ONTWERP

Met een veerweg van 130 mm was het volkomen logisch om ons beproefde platform, de Spark 900, te gebruiken. Dit ontwerp is het resultaat van jarenlange technische ervaring en feedback van het meest succesvolle elite-niveau renners in de wereld. Om aan de eisen van een elektrisch systeem te voldoen, waren uiteraard aanpassingen nodig, te beginnen met de dikte van de carbon layup, de kinematica, de schokplaatsing en de geometrie.

Hoewel de Lumen eRIDE en de Spark analoog zijn, is het ontwerp van de Lumen geoptimaliseerd om de motor en de batterij te passen. Het resultaat is dat de motor en de batterij geïntegreerd zijn in een volledige ophangingsframe met een toename in volume van slechts 17% ten opzichte van de Spark. Als je ernaar kijkt, kun je niet zien dat het een elektrische mountainbike is.

SAG

Het instellen van sag is ook eenvoudig, omdat je kunt zien welke sag je gebruikt via een indicator op een van de draaipunten.

Wil je weten of je full suspension travel gebruikt? Kijk eens door een poort in de zitbuis waar je kunt zien waar je o-ring zit. U kunt de ring eenvoudig terug naar beneden verplaatsen om opnieuw in te stellen.

COCKPIT

De Lumen 900 SL en 900 modellen zijn voorzien van de Fraser IC DC combo van Syncros. De ontwerpers werkten op de vorm om de kabels onder de stang en rond de zijkanten van de steel te laten stromen voordat ze verdwijnen in de headset. Dit voorkomt buiging of knikken in de kabels en zorgt voor een minimalistische voorkant. Vanaf de ontwerpfase werd al gedacht aan e-bike kabels.

AFSTANDSBEDIENING op het stuur

Het systeem kan worden bediend via een minimalistische stuurafstandsbediening gekoppeld aan een geïntegreerde bovenbuisbeeldscherm. De modi operandi zijn eenvoudig om doorheen te schakelen en dankzij de ergonomische plaatsing op het stuur, kan ze eenvoudig worden bediend tijdens het rijden, evenals bij het gebruik van de Walk Mode.

VOLG UW RITTEN

De TQ-app biedt echt voordeel en is gemakkelijk te gebruiken. Het is eenvoudig om uw TQ-aangedreven e-bike aan te sluiten, aan te passen en te bedienen met de TQ E-Bike-app. De fiets wordt geleverd met een voorgestelde SCOTT-motortune, met de app kunt u uw aandrijfeenheid afstemmen om de levensduur van de batterij te sparen of het uitgangsvermogen te maximaliseren. U kunt de pedaalrespons voor een snellere motorische opnamerespons wijzigen of om deze te vertragen voor natuurlijker gevoel.

Tenslotte kunt u het display aanpassen, de volgorde en het aantal beschikbare schermen wijzigen, control geluiden in- of uitschakelen.

Geen gezoem, geen extra lawaai - eenvoudige essentiële informatie voor wanneer u en uw e-bike onderweg zijn zodat je meer kunt rijden en kunt genieten van het moment.

www.scott-sports.com/ca/en/sports/bike

Laatst aangepast op dinsdag, 03 januari 2023 15:37