Team Jumbo-Visma gaat partnership aan met Lease a Bike

dinsdag, 03 januari 2023 15:37
Team Jumbo-Visma gaat partnership aan met Lease a Bike

Vanaf 1 januari werkt Team Jumbo-Visma samen met Lease a Bike. Deze snelgroeiende speler in de fietsleasewereld maakt deel uit van Pon, mobiliteitsaanbieder en de grootste fietsproducent van de wereld, en heeft als doel om het leasen van fietsen voor werknemers en bedrijven in Europa zo toegankelijk mogelijk te maken.

Team Jumbo-Visma en Pon besloten om Lease a Bike vanaf 1 januari 2023 toe te voegen aan de subsponsorlijst van Team Jumbo-Visma. Dit betekent onder andere dat het merk vanaf volgend jaar te zien is op het wielershirt van de renners.

Voor Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma, voelt de samenwerking met de nieuwe partner heel natuurlijk. “De missie van Lease a Bike is om heel werkend Europa te inspireren en activeren om op hun droomfiets te stappen. In België en Nederland is de fiets verweven in ons leven. Niet alleen voor sport, maar ook in ons dagelijks leven. We hopen samen met Lease a Bike deze fietscultuur te verspreiden over de rest van de wereld.”

Als het aan Lease a Bike ligt, wordt de leasefiets een vast onderdeel van ieder mobiliteitsplan. Marketingmanager Femke de Bruijn: “We vinden dat fietsen niet alleen een manier is om je van A naar B te verplaatsen, maar ook een onderdeel van onze maatschappij. Bovendien is het ook nog eens goed voor je: goed voor je gezondheid, voor je portemonnee en voor het milieu. We willen mensen aanzetten tot gezonder en duurzamer leven en geloven dat het partnerschap met Team Jumbo-Visma helpt om dat te stimuleren. De renners van Team Jumbo-Visma zijn immers een voorbeeld en bron van inspiratie voor jong en oud om ook de fiets te nemen.”

Uit een onderzoek van Lease a Bike bij 1.000 Belgische werknemers blijkt dat bijna 1 op de 6 Belgen (16%) vandaag meestal de fiets neemt om naar het werk te gaan. Gemiddeld willen ze maximum 13 km met de fiets afleggen naar hun werk. Met de leasefietsregeling van Lease a Bike worden koersfietsen, bakfietsen, e-bikes en speed pedelecs tot zo’n 40% goedkoper dan kopen Bovendien zijn de service en verzekering inclusief.

Wie een fiets leaset via zijn of haar werkgever fietst 73% meer dan daarvoor. Ondertussen bieden al meer dan twintigduizend bedrijven in België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk een fiets aan aan hun medewerkers via Lease a Bike. In 2023 willen Team Jumbo-Visma en Lease a Bike dit verder stimuleren.

Over Lease a Bike
Lease a Bike vestigde zich in 2020 in België. Als snel groeiende speler in de Belgische fietsleasewereld richt Lease a Bike zich op elk soort bedrijf. Lease a Bike maakt deel uit van mobiliteitsaanbieder Pon en heeft als doel om fietsleasing beschikbaar te maken voor bedrijven en werkende mensen in Europa. Vandaag is Lease a Bike al actief in België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk, waar het bij meer dan 20.000 bedrijven al zo’n 100.000 klanten aan een leasefiets hielp. Eén van de grootste troeven van Lease a Bike is het geautomatiseerde en gebruiksvriendelijke platform, waardoor fietsleasing eenvoudig en digitaal verloopt. Geen papierwerk en geen kosten voor de werkgever, 40% goedkoper voor werknemers en keuze uit alle merken en types fiets bij hun lokale fietshandelaar. Zo wint iedereen bij de keuze voor het groenste vervoermiddel.

Voor meer informatie: www.lease-a-bike.be

Laatst aangepast op woensdag, 04 januari 2023 09:54