Abarth gaat elektrisch

woensdag, 11 januari 2023 14:44
Abarth gaat elektrisch

Abarth gaat een nieuw tijdperk in met de lancering van de Nieuwe Abarth 500e om haar modellengamma te verrijken.
De Nieuwe Abarth 500e is de meest responsieve en opwindende Abarth. “More Abarth than EVer”. De elektrische architectuur presteert beter dan de benzineversie dankzij een betere gewichtsverdeling, een geoptimaliseerd koppel en een bredere wielbasis en spoorbreedte.

Voor Abarth betekent elektrificatie meer rijplezier. Elektrificatie staat niet alleen synoniem voor de zoektocht naar groenere oplossingen, maar ook met intens, puur en hardcore genot aan boord van de wagen. De Nieuwe Abarth 500e is één van de meest opwindende lanceringen in de geschiedenis van het merk: een geweldige nieuwe toevoeging aan het Abarth gamma.

In feite is elke wijziging aan een Abarth gericht op het bereiken van de beste rijprestaties.
Dat is precies hoe de oprichter van het merk, Carlo Abarth, het altijd deed. Laten we dus zeggen dat er niets is veranderd: betere acceleratie, betere handling, meer plezier. En dan is er nog de legendarische Abarth-signatuur: het geluid.  Er is maar één reden om een elektrische Abarth te produceren: het streven naar de allerbeste prestaties. Dit doel wordt door Abarth al meer dan 73 jaar nagestreefd met scherpe, adrenalineverhogende race-ervaring. Abarth is altijd synoniem geweest voor prestaties, competitie, sensatie en een houding die mensen sinds 1949 heeft bewogen. Vandaag vernieuwt de Scorpione de uitdaging met een revolutionair model dat de prestaties naar ongekende nieuwe hoogten tilt, in overeenstemming met de essentie van Carlo Abarth's leven en zijn mantra: "Ga sneller dan gisteren. Win meer". De Nieuwe Abarth 500e is ook sneller buiten de stad, bijvoorbeeld in haarspeldbochten, waar hij van 40 tot 60 km/u in slechts 1,5 seconden de beoogde snelheid bereikt - veel sneller dan zijn benzineversie, die 15 meter achterblijft en pas één seconde later de 60 km/u bereikt.

Daarnaast zorgen de beter reagerende elektromotor, de langere wielbasis, de verbeterde wendbaarheid dankzij de bredere spoorbreedte en de betere balans tussen de assen voor een geweldig rijgedrag en rijdynamiek, waardoor de Nieuwe Abarth 500e sneller reageert, beter de bocht ingaat en de bocht sneller verlaat.

De Nieuwe Abarth 500e is uitgerust met een krachtige 42 kWh batterij, wat zich vertaalt in 113kW/154pk, en combineert de prestaties van de Scorpione met de innovatie van elektrische mobiliteit. Voor je het weet accelereert hij in slechts 7 seconden van 0 naar 100 km/u. Hij heeft de beste acceleratie in zijn klasse en produceert tegelijkertijd geen uitstoot.

Turismo, Scorpion Street et Scorpion Track


Er zijn drie exclusieve, prestatiegerichte rijmodi beschikbaar - Turismo, Scorpion Street en Scorpion Track.

Oplaadsnelheid

Om de oplaadtijd te minimaliseren is de New Abarth 500e uitgerust met het 85 kW snellaadsysteem om de batterij van de auto zeer snel op te laden en eindeloos plezier te garanderen. Het duurt bijvoorbeeld minder dan 5 minuten om een energiereserve op te bouwen die voldoende is voor uw dagelijkse kilometers (ongeveer 40 km), minder dan de tijd die nodig is om uw volgende bestemming te kiezen. Als je haast hebt, kun je met snelladen in slechts 35 minuten 80% van de batterij opladen. Over het effectieve rijbereik geeft Abarth voorlopig geen cijfers mee, alsook niet over de prijs.

Laatst aangepast op woensdag, 11 januari 2023 14:52