Laaddiensten met een West-Vlaamse touch

maandag, 23 januari 2023 11:02
Laaddiensten met een West-Vlaamse touch

Belgische laadbedrijven groeien sneller dan het licht met de huidige EV-revolutie. Het laadbedrijf Electricea is geen uitzondering, maar tegelijkertijd houdt deze West-Vlaamse onderneming bewust vast aan een familiale aanpak. Volgens CEO Jean-Philippe Herman is deze unieke benadering de sleutel tot hun succes.

Broer en zus Jean-Philippe en Caroline Herman richtten drie jaar geleden Electricea op. Met deze onderneming voorzien ze wagenparken van bedrijven en zij die een vrij beroep uitoefenen, zoals architecten, van high-end laadpalen met als doel het klimaat positief te beïnvloeden. Ondertussen is Electricea actief in heel de Benelux.

Geen nummer
Ondanks de double-digit groeicijfers van het bedrijf, is de kantoorsfeer bij Electricea allesbehalve onpersoonlijk en hiërarchisch. “Onze werksfeer is die van een typische, West-Vlaamse KMO,” zegt Jean-Philippe, “waarbij onze werknemers niet zomaar een nummer zijn. Er heerst net een gemoedelijke sfeer, waarbij collega’s aangesproken worden met de voornaam in plaats van met ‘meneer’ of ‘mevrouw’. Verder organiseren we regelmatig evenementen om de teamspirit te bevorderen, zoals: uitstappen, barbecues, een nieuwjaarsfeestje… Ik ben er sterk van overtuigd dat deze werksfeer bevorderlijk is voor onze werknemers én voor ons bedrijf.”

Waarden
De waarden die gelden op kantoor worden doorgetrokken naar de klantenservice. “Ook als klant ben je bij ons geen nummer”, zegt Jean-Philippe. “We proberen de persoonlijke aanpak die we hanteren bij onze werknemers namelijk ook toe te passen op ons contact met klanten. Onze belangrijkste waarde rond klantenservice is reactiviteit. Ik weet dat veel bedrijven in deze sector door drukte moeilijk te bereiken zijn. Denk maar aan elektriciteitsleveranciers waar je een halfuur aan de lijn moet hangen vooraleer er iemand antwoordt. Dat willen wij te allen koste vermijden door altijd bereikbaar te zijn voor onze klanten en hen persoonlijk te woord te staan.”

Ook bij de levering zet Electricea hard in op reactiviteit. “Wij hebben exclusiviteit in een Europees designmerk van laadstations dat wij verdelen onder onze eigen naam. We houden erg veel stock van dat merk in ons magazijn en worden bovendien binnen vier weken tijd beleverd vanuit de fabriek in Europa. Daarom kunnen wij op een maand tijd een volledig project van tien laadpalen uitvoeren, wat momenteel de uitzondering op de regel is.” Zo’n snelle levertermijn komt vaak goed van pas bij dringende situaties. “Na de aankoop van een EV kan de levertermijn van de wagen bijvoorbeeld plots vervroegd worden. Dan moet je op korte termijn aan een laadpunt raken en dat is bij veel bedrijven niet mogelijk. Bij ons kan dat wel omdat we zo’n korte keten hebben met nauwe contacten. Onze mate van reactiviteit speelt dus echt in ons voordeel.”

Het oog wil ook wat
Een ander aspect waar Electricea op focust, is het design van de laadpaal. “Wij geloven dat een laadpaal geen doorn in het oog mag zijn”, zegt Jean-Philippe. “Het is net een kans om iets toe te voegen aan het exterieur. We bieden daarom zwarte, aluminium laadpunten op maat aan met een strak design en een mooie afwerking. In de Brusselse Rand werken we momenteel aan een groot project op een mooie, moderne kantoorsite. De klant was grote fan van het design van onze laadstations. De kantoorsite is namelijk zo knap dat het belangrijk is dat het laadstation daar naadloos bij aansluit. Ook architecten kiezen vaak voor onze laadpalen omdat wij die moderne look aanbieden.” Voor een laadpaal om trots op te zijn, ben je bij Electricea dus aan het juiste adres!

www.electricea.com
Tekst: Mirte Spaey
Foto’s: Electricea

Laatst aangepast op maandag, 23 januari 2023 11:05