Kia triomfeert bij Britse What Car?

dinsdag, 24 januari 2023 13:11

Kia triomfeerde bij de prestigieuze What Car? Awards in het Verenigd Koninkrijk; zowel de Kia Sportage als de aankomende zuiver elektrische Kia EV9 SUV wonnen in hun categorie. De jury van What Car? riep de Kia Sportage uit tot ‘Beste Gezins-SUV’ en onderstreepte daarbij een reeks kenmerken die hem onderscheiden in een van de felst bevochten segmenten in het Verenigd Koninkrijk. Het team van wegtesters van What Car? beoordeelde het ene na het andere model op de Britse wegen en in een speciaal testcentrum.

De Sportage, die verkrijgbaar is met geëlektrificeerde aandrijflijnen, waaronder ‘mild hybrid’ (MHEV), ‘hybrid electric’ (HEV) en ‘plug-in hybrid’ (PHEV), is al snel uitgegroeid tot een van de populairste SUV’s in Europa. Tot eind december 2022 werden er in de regio in totaal 136.293 Sportages verkocht.

Ook de aankomende Kia EV9 won in een categorie, nl. die van ‘Lezerskeuze’ van het tijdschrift. Deze prijs werd toegekend door de lezers van What Car?, die de EV9 bestempelden als de nieuwe auto van 2023 waar ze het meest naar uitkijken. De EV9, Kia's grote elektrische SUV, is het volgende batterijelektrische voertuig dat gelanceerd zal worden in het kader van Kia's 'Plan S'-strategie voor toonaangevende elektrificering. Hij volgt de Kia EV6 (uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022) en de volledig nieuwe Kia Niro EV op als een van de negen Kia EV’s die tussen 2021 en 2027 op de markt komen.

David Hilbert, Marketing Director bij Kia Europe, verklaarde: “Twee prestigieuze What Car? Awards winnen is een prestatie waarop we echt trots mogen zijn. Terwijl de Kia Sportage SUV zijn klasse aanvoert met zijn opvallende design, efficiënte motoren en indrukwekkende gebruiksgemak, benadrukt het feit dat de lezers al vóór zijn onthulling op de nieuwe EV9 stemmen de sterke verwachtingen die mensen hebben voor onze toekomstige producten. Het wordt opnieuw een opwindend jaar op onze reis om een toonaangevende wereldwijde aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen te worden.”

De nieuwe Kia Niro, ‘Auto van het Jaar 2023’ in Finland
Die zeges in het Verenigd Koninkrijk volgen op bijkomende erkenning op andere Europese markten, zoals in Finland, waar de compacte cross-over Niro eind vorig jaar werd uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2023’. Elk jaar kiest de Association of Auto & Transport Providers de belangrijkste nieuwe auto die op de Finse markt is gekomen, rekening houdend met prijs-kwaliteitverhouding, technologie, veiligheid en rijgemak. De Niro is verkrijgbaar met een hybridemotor, oplaadbare hybridemotor en zuiver elektrische aandrijving. Hij werd ontworpen om aan alle vereisten te voldoen, zodat meer klanten vlot kunnen overschakelen op duurzame mobiliteit.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op dinsdag, 24 januari 2023 13:15

Gerelateerde items (op tag)

Kia onthult EV9: baanbrekende EV combineert vooruitstrevend, gedurfd design met authentiek SUV-karakter

Kia Corporation onthulde vandaag volledige beelden van het exterieur- en interieurdesign van de Kia EV9, zijn eerste elektrische top-SUV met drie zetelrijen, die zich zowel vanbinnen als vanbuiten onderscheidt door een gedurfde stijl en geraffineerde elegantie. De EV9 vertegenwoordigt een cruciale stap voorwaarts in Kia’s streven om uit te groeien tot een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen.