Renault werkt samen met R-FIT om in Frankrijk elektrische ombouwkits te lanceren voor iconische modellen uit zijn verleden

vrijdag, 27 januari 2023 11:35
Renault werkt samen met R-FIT om in Frankrijk elektrische ombouwkits te lanceren voor iconische modellen uit zijn verleden

Renault, de Franse marktleider op het gebied van elektrische wagens, verlegt opnieuw grenzen, dit keer voor klassieke wagens: in samenwerking met R-FIT lanceert het merk in Frankrijk elektrische ombouwkits voor enkele van zijn populaire iconen, Renault 4, Renault 5 en Twingo van de eerste generatie.

De elektrische ombouwkit voor Renault 5 wordt in september 2023 gecommercialiseerd op de Franse markt, terwijl die voor Twingo in een tweede fase zal worden aangeboden.

De drie modellen met ombouwkit worden tentoongesteld op de Renault-stand van Rétromobile . Daar kunnen bezoekers het aanbod ontdekken en advies inwinnen alvorens een elektrische ombouwkit voor hun 4L te bestellen op de stand van onze partner R-FIT. De elektrische ombouwkit voor Renault 4 zal vanaf 1 februari ook online te koop zijn op de website rfitvintage.com, voor een prijs vanaf 11.900 euro (inclusief montage).

DE VELE VOORDELEN VAN OMBOUW

De ombouw omvat het verwijderen van de verbrandingsmotor en de brandstoftank en de montage van een elektromotor en batterij. De ombouw naar een elektrische auto verlengt de levensduur van oudere voertuigen. Ze stoten namelijk geen CO₂ meer uit en lenen zich perfect voor de hedendaagse rijomstandigheden in de stad, met name in lage-emissiezones (ZFE-m).

Aangezien de ombouwkit de verschillende homologatietests bij UTAC heeft doorstaan, beantwoordt hij aan de marktnormen.

Het aanbod komt in Frankrijk ook in aanmerking voor nationale en regionale steun (naargelang het inkomen en de regio) terwijl de gebruiks- en onderhoudskosten lager liggen.

Zodra het voertuig is omgebouwd, kan de eigenaar met een gerust gemoed rondrijden, want alle homologatie- en inschrijvingsbewijzen vermelden elektriciteit in plaats van benzine als energietype.

“We zijn bijzonder enthousiast over de lancering van de elektrische ombouwkits waarmee zowel liefhebbers die erg gehecht zijn aan hun wagen als jongere generaties de kans krijgen om overal in Frankrijk te rijden met onze iconische Renault 4, Renault 5 en Twingo. De nieuwe elektromotoren sluiten niet alleen aan bij de merkinspanningen inzake circulaire economie, maar bieden ook een oplossing om rijplezier, zuinigheid en betrouwbaarheid te verenigen zonder afbreuk te doen aan de stijl en de originele, tijdloze lijnen van deze populaire iconen,” benadrukt Hugues Portron, Directeur van The Originals Renault – la collection.

Met de nieuw gelanceerde elektrische ombouwkits voor cultmodellen uit zijn erfgoed toont Renault eens te meer zijn wil om het merk een plaats te geven in de moderne wereld en tegelijk zijn leiderspositie te bestendigen op het vlak van elektrische stadsvoertuigen die verankerd zijn in hun tijd.

Technische fiche van de elektrische ombouwkit voor Renault 4:

Originele mechanische transmissie behouden
Synchrone borstelloze motor 
Lithium-ijzerfosfaatbatterij (LiFePo)
Gewichtsverdeling identiek aan die van de wagen met verbrandingsmotor
Rijbereik van ongeveer 80 km
Volledig opgeladen in 3u30 
Elektronische laadmeter
Opladen via huishoudstopcontact 16A – 220V
Batterijpack 10,7 kWh met een spanning van 105V 
Motorvermogen 14,5 kWp/48 kWp 
2 jaar garantie

 

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2023 11:41

Gerelateerde items (op tag)

RENAULT ARKANA FAST TRACK: LEVERING BINNEN 30 DAGEN GEGARANDEERD

Met dit aanbod kan de klant er zeker van zijn dat zijn nieuwe wagen binnen een termijn van maximaal 30 dagen wordt geleverd. Deze korte en gegarandeerde leveringstermijn is te danken aan een doordacht industrieel programma en een specifiek distributieproces tot op de uiteindelijke plaats van levering.

Human First Program - Safety by Renault

Al meer dan vijftig jaar stelt Renault alles in het werk om bestaande veiligheidssystemen te optimaliseren en de systemen van morgen te ontwikkelen. Sinds 1970 werden er al meer dan tweeduizend patenten voor veiligheidssystemen aangevraagd. Dat werk heeft – samen met de maatregelen van de ‘Service Routière’ en de opeenvolgende regeringen – geholpen om 350.000 levens te redden en 5,8 miljoen mensen te behoeden voor letsels, aldus Stéphane Buffat, directeur van het Laboratoire d’Accidentologie, de Biomécanique et du Comportement Humain.

RENAULT ESPACE : DE ZESDE GENERATIE WORDT DEZE LENTE ONTHULD

De naam Espace, die internationaal alom bekend is, werd al snel gekozen om de zesde generatie van Renaults nieuwe grote SUV met 5 en 7 zitplaatsen te belichamen.
Bij elke generatie evolueerde de Espace om beter aan de verwachtingen van de klant te voldoen en met zijn tijd mee te gaan.
Vandaag begint hij aan een nieuw hoofdstuk waarin hij aan de vernieuwing van het merk Renault zal bijdragen, terwijl hij trouw blijft aan de traditie van de vorige generaties: comfortabel, innovatief en premium.
De nieuwe Espace is gebaseerd op het CMF-CD-platform van de Alliantie en biedt plaats aan maximaal zeven passagiers in een binnenruimte die ontworpen is voor lange reizen.
De nieuwe Renault Espace zal in wereldpremière worden voorgesteld in het voorjaar van 2023.