RENAULT ELEKTRIFICEERT HET RÉTROMOBILE-SALON 2023 EN VIERT 30 JAAR TIJDLOZE TWINGO

vrijdag, 27 januari 2023 11:45
RENAULT ELEKTRIFICEERT HET RÉTROMOBILE-SALON 2023 EN VIERT 30 JAAR TIJDLOZE TWINGO
Renault zal aanwezig zijn op het Rétromobile-salon 2023 in Parijs met een stand die echt hulde wil brengen aan de iconische wagens van het merk. Van 1 tot 5 februari 2023 nodigt het merk bezoekers uit om zich onder te dompelen in zijn tijdloze en tegelijk resoluut toekomstgerichte universum.

NIEUWE 100% ELEKTRISCHE GARAGE

Een eerste zone, The Originals Renault Garage, zal drie 100% elektrische retrofitmodellen tentoonstellen: Renault 4, Renault 5 en een vernieuwde Twingo die voor het eerst aan het grote publiek zal worden voorgesteld. Ter gelegenheid van de 30e verjaardag van Twingo heeft Renault Design de logica van de slogan “Twingo, creëer het leven dat erbij hoort” tot het uiterste gedreven door een onverwacht eerbetoon te brengen aan een andere merkwaardige autotrend uit de jaren 90, de Californische lowriders.

Dit deel van de stand zal ook plaats bieden aan de showcars R5 Turbo 3E en Suite N°4 en een verrassende showcar van een nieuw type: “Mute the hot rod”. “Mute the hot rod”, die gebaseerd is op een Renault Type MT uit 1924, is geïnspireerd op de snelheidsrecords en hot rods uit de jaren 40 in combinatie met een elektrische aandrijflijn. De showcar die in de vorm van een ruw project in avant-première wordt voorgesteld, zal in de loop van 2023 worden gefinaliseerd.

1993-2023: 30 JAAR TWINGO-SAGA

Een tweede zone is volledig gewijd aan Twingo, een model dat zijn publiek verleidde met zijn leuke kleuren en zijn innemende design. Van de eerste generatie Twingo, een echte beroemdheid in zijn tijd, werden meer dan 2,4 miljoen exemplaren verkocht. Voor zijn 30e verjaardag besluit het merk hem te eren door verschillende gezichten voor te stellen, van verfijnd over sportief tot braaf, met een van de allereerste Twingo’s uit 1993, Twingo Lecoq uit 1995, Twingo Coupe uit 1995, Twingo Benetton uit 1996 en Twingo uit 2004.

Ter plaatse kunnen bezoekers kennismaken met 11 historische voertuigen, verspreid over 600 m².

ANDERE ACTIVITEITEN OP DE STAND

Als grote nieuwigheid na de lancering van de campagne ‘reinvent Twingo’ zal Renault zijn bezoekers in wereldpremière ook de kans bieden om creatief aan de slag te gaan door originele Twingo-modellen tot leven te brengen op basis van generatieve artificiële intelligentie en hun verbeelding. In een digital-to-real transformatie brengt Renault vervolgens een showcar tot leven die rechtstreeks gebaseerd is op creaties van het publiek.

Bezoekers zullen ook terechtkunnen in een corner met The Originals Renault Services rond de vereenvoudiging van administratieve formaliteiten voor verzamelaars van Renault-voertuigen ouder dan 30 jaar. Ze krijgen ter plaatse advies en persoonlijke begeleiding.

Tot slot zullen de bezoekers ook de gelegenheid hebben om zich te verwennen met de collectie merchandise van het merk. The Originals Renault Store biedt een gevarieerd gamma producten om mee te nemen.

Getagged onder:
renault
Laatst aangepast op vrijdag, 27 januari 2023 11:48

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Renault Scénic E-Tech electric : de eerste zuiver elektrische gezinswagen die duurzamer is ontworpen

Na Mégane is de beurt aan Scénic om zich opnieuw uit te vinden en uit te groeien tot de speerpunt van de nieuwe generatie elektrische wagens van Renault. Nieuwe Scénic E-Tech electric werd ontworpen voor gezinnen en aangepast aan hun behoefte om in alle vrijheid en veiligheid te reizen. Hij sluit dan ook naadloos aan bij het strategische plan 'Renaulution' door elektrische moderniteit te verenigen met nuttige, intuïtieve technologieën en een duurzamer ontwerp. Hij wordt het eerste seriemodel dat concreet gestalte geeft aan de ambitie van Renault Group om te evolueren tot een autobedrijf van de volgende generatie, ten dienste van een correcte transitie. Op dat vlak belichaamt hij zijn duurzame-ontwikkelingsstrategie via drie pijlers: milieu, veiligheid en inclusie.

Renault Mégane E-TECH Electric: herovering van het C- segment

Met de nieuwe Mégane E-TECH Electric stelt Renault het eerste model van zijn elektrische wagens van “generatie 2.0” voor en opent het een nieuw hoofdstuk in zijn elektrische revolutie, die meer dan tien jaar geleden begon. De Mégane E-TECH Electric is voor Renault ook het begin van de aangekondigde herovering van de compacte wagens in het C-segment. De Mégane van morgen is er al.

Nieuwe Renault Arkana: een vereenvoudigd, competitief gamma

De Renault Arkana, onthuld in oktober 2020, belichaamt volledig het succes van Renaulution. Naast het originele design dat soepelheid, uitstraling en robuustheid combineert, wordt nu ook de nieuwe identiteit van het merk geïntegreerd om nog meer mee te surfen op de “Nouvelle Vague”.