Zero-emission missie

maandag, 30 januari 2023 10:12
Zero-emission missie

Steeds meer proberen we onze dagelijkse uitstoot te beperken en over te schakelen op groene energie. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er bedrijven zoals Project Zero die deze overstap vergemakkelijken met een uitzonderlijke service en een breed scala aan producten.

Project Zero is een groothandel uit Waregem gespecialiseerd in groene energieoplossingen, zoals zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen en levert deze aan installateurs, elektriciens en professionals. Met deze componenten hoopt het bedrijf een zero-emission leven mogelijk te maken voor meer mensen, wat meteen de bedrijfsnaam verklaart.

Vijf stappen
Project Zero baseert zijn aanbod op vijf stappen die tot een CO2-neutraal leven leiden. De eerste stap is groene energie produceren, namelijk met zonnepanelen. Het bedrijf biedt dan ook allerlei soorten zonnepanelen en accessoires aan. Met thuisbatterijen kan je vervolgens het overschot aan energie stockeren, zodat er zeker niets verloren gaat. Energie slim beheren is de derde stap, bijvoorbeeld met de intelligente Smappee domotica-oplossingen voor o.a. laadpalen en zonnepanelen. Verder biedt het bedrijf slimme laadpalen aan voor elektrische wagens, zodat ook het energieverbruik optimaal verloopt. De smart-charging laadpalen houden rekening met de energieprijzen en de eventueel beschikbare zonne-energie, waardoor je altijd zo voordelig mogelijk kan laden. De vijfde stap is het beperken van het stroomgebruik met bijvoorbeeld energiebesparende ledverlichting. Voor elk onderdeel van een zero-emission leven kunnen klanten dus bij Project Zero terecht!

At your service
Wat Project Zero onderscheidt op de markt, is de uitzonderlijke klantenservice. In de sector van de groene energie volgt de ene innovatie de andere zodanig snel op dat het moeilijk kan zijn om altijd helemaal mee te zijn. Energie-installateurs worden daarom optimaal begeleid bij hun project. ‘We zien dat installateurs veel behoefte hebben aan extra informatie over de nieuwe technieken’, zegt Jan Cieters, sinds twee jaar hoofd van het bedrijf. ‘Daarom biedt onze technical support afdeling ondersteuning aan bij de plaatsing van de producten.’ Bovendien zijn alle salesmedewerkers van Project Zero voorzien van de nodige technische kennis om elke klant zo goed mogelijk te begeleiden. Dat geldt trouwens voor het volledige traject: vanaf de eerste kennismaking tot de levering van de goederen. Zo staat de installateur er nooit alleen voor.
Ook op het gebied van levering haalt het bedrijf het onderste uit de kan voor de klant. ‘We hebben dankzij onze specialisatie erg nauwe contacten met onze leveranciers,’ zegt Jan, ‘waardoor we minder leveringsproblemen ervaren dan vele anderen in de sector. Zelfs in deze periode van lange wachttijden hebben wij altijd voldoende stock gehad.’ Zo kan je je klanten zo snel mogelijk voorzien van de gewenste energieoplossing.

Bidirectionele laadpalen
Wie zero-emission zegt, zegt elektrisch rijden. Project Zero houdt het assortiment van laadpalen dan ook up-to-date. ‘Onze laadpalen zijn altijd complementair met de rest van ons gamma’, zegt Jan. ‘Sinds enkele jaren werken we bijvoorbeeld samen met Wallbox. Dankzij ons goede contact met hen, kunnen we vandaag al hun bidirectionele Quasar laadpaal aanbieden. Met deze innovatieve laadtechnologie kunnen klanten hun EV niet enkel opladen, maar ook ontladen als ze het elektriciteitsnet van stroom willen voorzien met de accu van hun voertuig.’ De accu van een EV is erg krachtig en maakt dus een grote hoeveelheid stroom vrij. Deze technologie maakt zo een sterke daling van de energiekosten mogelijk, en dat klinkt velen als muziek in de oren in deze tijd van exorbitante energieprijzen.

Voor meer informatie, surf naar Project Zero!

Tekst: Mirte Spaey
Foto’s: Project Zero

 

Laatst aangepast op maandag, 30 januari 2023 10:22