Uitnodiging enquête elektrisch rijden & EV Driver Survey Rapport 2022 door Shell Recharge

zaterdag, 04 februari 2023 13:48
Uitnodiging enquête elektrisch rijden & EV Driver Survey Rapport 2022 door Shell Recharge

EV-rijders, we horen graag jullie feedback! Vertel ons over je ervaring met elektrisch rijden in deze korte enquête. 10-15 minuten van je tijd kan een impact hebben op elektrisch laden!

Neem deel via deze link: http://spr.ly/60403wdL4

Alle antwoorden worden geanalyseerd en de resultaten worden opgenomen in onze uitgebreide jaarlijkse EV Driver Survey rapport. Jouw feedback is belangrijk voor een soepele transitie naar elektrisch rijden. 

EV Driver Survey Rapport 2022

Ons rapport toont de uitkomsten van de jaarlijkse enquête onder bijna 15.000 EV-rijders uit België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het is voor het eerst dat het EV Driver Survey Rapport wordt gepresenteerd onder onze nieuwe naam Shell Recharge Solutions.

Lees het laatste nieuws over de belangrijkste overwegingen voor bedrijven en organisaties binnen de EV-branche. Zoals de 3 belangrijkste factoren die de overstap naar elektrisch rijden stimuleren, de voortdurende uitdagingen op het gebied van EV-laadinfrastructuur, de invloed daarvan op het gedrag van berijders, en de belangrijkste ontwikkelingen in de gebruikerservaring om EV-rijders nog enthousiaster maken.

De ervaring van EV-rijders van dit moment in één oogopslag
Meer publieke laadpunten: 65 procent van de EV-rijders zegt bestemmingen te bezoeken gebaseerd op de beschikbaarheid van laadpunten. Meer dan de helft (54%) van de EV-rijders zegt dat dit van invloed is op waar ze gaan winkelen en reizen.

Minder verschillende laadpassen nodig: 36 procent van de EV-rijders heeft momenteel vier of meer kaarten voor toegang tot publieke laadinfrastructuur. Dat is een stijging van 21 procent ten opzichte van vorig jaar. Onder Nederlandse respondenten ligt dit gemiddelde op 3,3 laadpassen. Meer dan de helft van alle respondenten is bereid extra te betalen voor toegang tot de gehele laadinfrastructuur met slechts één kaart.

Betere beschikbaarheid laadpunten buitenland: toegang tot laadpunten in het buitenland blijft een probleem. Een kwart (26%) van de Nederlandse respondenten geeft aan hierbij problemen te ondervinden.

Sluit je aan bij de moderne EV-rijder: Wat is nieuw en wat is de volgende stap binnen EV?
Als bonus bij het rapport organiseerden we een exclusief online evenement* met Head of Proposition & Marketing Shareen Bodha en Chief Business Development Officer Adam Jones van Shell Recharge Solutions Europa. Deelnemers konden luisteren naar de belangrijkste inzichten over elektrisch rijden uit de enquête van dit jaar en ontdekken hoe we gezamenlijk een elektrische toekomst kunnen stimuleren. Enkele onderwerpen zijn:

  • De belangrijkste inzichten van de EV-rijders van vandaag
  • De voornaamste belemmeringen en kansen die de massale overstap naar elektrisch rijden beïnvloeden
  • Problemen in de ervaring van EV-rijders: van interoperabiliteit tot het gebruik van de app
  • Concrete manieren om de betrokkenheid van EV-rijders bij schoner vervoer te vergroten

Er vond tevens een interactieve sessie plaats waarin deelnemers de mogelijkheid hadden om vragen te stellen en te discussiëren met het panel.

Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2023 17:55