Waarom Toyota niet in enkel de elektrische auto gelooft

dinsdag, 07 februari 2023 13:16
Waarom Toyota niet in enkel de elektrische auto gelooft

Toyota verklaart waarom ze een 100% elektrische autotoekomst niet zien zitten.

Hoewel Toyota een specifiek productplan volgt voor de elektrische bZ-modellen, blijven ze weigerachtig staan tegenover een toekomstbeeld met enkel batterij-elektrische auto's (BEV). De Japanse constructeur pleit voor een inteliigente elektrificatie, die niet mag voorbijgaan aan evidente realiteiten zoals de beschikbaarheid van grondstoffen. Vooral lithium wordt een probleem, toch als je de hele wereld in elektrische auto's wil steken die over een accupakket met een capaciteit tussen de 40 en de 100 kWh wil steken. Naast de ontwikkeling van een performante laadinfrastructuur noemt Toyota ook de productie van hernieuwbare energie als concrete hindernis voor.

Volgens Toyota zal een wagenpark dat volledig uit batterij-elektrische auto's bestaat niet mogelijk zijn. Ze weren zich dan ook tegen het afschaffen van hybride verbrandingsmotoren, maar pleiten voor een meervoudige benadering. Daarbij wordt ook gewezen in de richting van synthetische brandstoffen en naar waterstof om de wereldwijde CO2-uitstoot van het wagenpark te verminderen.

Ook het concept van een BEV met gigantische batterij wordt gelaakt. Dergelijk accupakket belooft een rijbereik van 450 kilometer, maar die autonomie is slechts zelden nodig. Maar die massa sleep je wel elke keer mee, wat resulteert in een enorme verspilling van middelen - zowel van oplaadinfrastructuur als van grondstoffen voor de accu's.

toyota hybrid 2

 

Lees de rest van dit artikel op Autogids.be

Getagged onder:
toyota
Laatst aangepast op maandag, 06 februari 2023 22:21

Gerelateerde items (op tag)

Test: Toyota bZ4X AWD Premium, Smaken en kleuren

Een nogal vreemde naam voor Toyota’s eerste volledig elektrisch model. De “bZ” in de naamgeving staat voor “Beyond Zero”, want dit is de eerste in een reeks EV’s bij Toyota,.die telkens dat voorvoegsel zullen meekrijgen.

Test: Toyota Corolla Cross Hybrid, Onopvallende zuinigheid

Na de Aygo X en Yaris Cross, kan Toyota’s populaire model de Corolla niet achterblijven, met ook een SUV- of cross-over-afgeleide. Dixit Toyota Corolla Cross. De gelijkenissen met een gewone Corolla zijn echter ver te zoeken. Dit is een eigen ontwerp, waar geen koetswerk- of uiterlijke kenmerken overeenkomen met zijn hatchback- of break-broer. De Corolla Cross meet 4,46 meter lang, voor een breedte van 1,83 meter en 1,62 meter hoogte. Ware het niet van zijn opvallende rode kleur van onze testversie – een optie van 1.250 euro – valt de Corolla Cross niet op in het straatbeeld. Maar dat hoeft helemaal geen nadeel te zijn, niet iedereen loopt er graag opvallend bij.