Kia kondigt verkoopresultaten voor januari 2023 aan

woensdag, 08 februari 2023 18:15
Kia kondigt verkoopresultaten voor januari 2023 aan

- Wereldwijde verkoop in januari steeg met 9,0% op jaarbasis tot 232.437 stuks
- Verkoop in Korea steeg met 4,8% op jaarbasis tot 38.678 stuks
- Verkoop buiten Korea steeg met 9,9% op jaarbasis tot 193.456 stuks
- 34% Meer inschrijvingen op de Belgische markt in januari (bron: Febiac)
- Kia zet zijn transformatie naar aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen voort via nieuwe modellen zoals EV9

 

Kia Corporation noteerde in januari 2023 een totale wereldwijde verkoop van 232.437 stuks, goed voor een stijging van 9,0 procent op jaarbasis.

Kia’s populairste model in januari was de Sportage SUV waarvan een recordaantal van 32.521 stuks werd verkocht, gevolgd door de Seltos SUV met 27.075 stuks en de Sorento met 16.386 stuks.

In januari zette Kia sterke prestaties neer in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India. In 2023 wil Kia wereldwijd 3,2 miljoen wagens verkopen, waarbij de nadruk zal liggen op de verkoop van competitieve nieuwe modellen zoals de volledig elektrische grote SUV EV9.

Verkoop buiten Korea
De verkoop van Kia buiten Korea steeg ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar met 9,9 procent tot 193.456 verkochte exemplaren.

Op markten buiten Korea zorgde vooral de Sportage SUV voor een verkoopimpuls met een recordaantal van 27.029 verkochte exemplaren. De Sportage werd gevolgd door de Seltos SUV met 23.709 verkochte exemplaren en de K3 met 14.865 verkochte exemplaren.

Verkoop in Korea
Kia verkocht in Korea 38.678 exemplaren, goed voor een stijging van 4,8 procent ten opzichte van januari 2022.

Op zijn thuismarkt stond de Carnival MPV bovenaan de verkooptabellen van het bedrijf, met een verkoopcijfer van 6.904 exemplaren. De Sportage SUV was met 5.492 exemplaren het op één na meest verkochte model, gevolgd door de Sorento SUV met 4.611 exemplaren.

Toekomstige stappen
Kia verwacht dat het aanhoudende onderdelentekort in 2023 geleidelijk zal verbeteren. In lijn met de verbeterende marktomstandigheden wil het bedrijf de productie uitbreiden, nieuwe competitieve voertuigen lanceren en de rentabiliteit verbeteren.

In 2023 zal Kia zijn elektrificeringsinspanningen en zijn transformatie tot aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen blijven versnellen door innovatieve mobiliteitsproducten en -diensten te introduceren.

Het bedrijf zal de verkoop van zijn volledig elektrische EV6 blijven uitbreiden, een model dat in januari werd uitgeroepen tot North American Utility Vehicle of the Year voor 2023. Kia zal ook voortbouwen op het verkoopmomentum van elektrische wagens dankzij de introductie van de EV9, Kia’s volledig elektrische grote SUV die later dit jaar zijn debuut maakt op het wereldtoneel.

Met de EV9 zal Kia een ongeëvenaarde EV-ervaring bieden die de EV-markt radicaal wil veranderen met zijn opvallend eigentijdse koetswerk- en interieurdesign, updates ‘over-the-air’ (OTA) en autonome rijcapaciteiten van niveau 3.

Screenshot 20

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.