myStromer AG blikt tevreden terug op 2022 – een jaar van groei

vrijdag, 17 februari 2023 14:05
myStromer AG blikt tevreden terug op 2022 – een jaar van groei

myStromer AG blikt tevreden terug op het boekjaar 2022, een moeilijk jaar voor de fietsbranche. Ondanks grote uitdagingen in de toeleveringsketen en meer werknemers in home office kon Stromer de verkoop in 2022 met 17% doen stijgen. In 2023 staan in het bedrijf uit het Zwitserse Oberwangen enkele functiewissels gepland, waarmee de marktleider op het gebied van s-pedelecs verder wil blijven schrijven aan zijn succesverhaal.


GROEI EN MARKTAANDEEL 2022
Vol trots rapporteert myStromer AG 17% groei in de verkoopcijfers voor 2022. De ST3 met Pinion versnelling was het meest verkochte model, terwijl het nieuwe high-end vlaggenschip ST7, ‘s werelds eerste s-pedelec met elektronische schakeling Pinion Smart.Shift en Carbon Belt Drive, de lat voor bereik en power een stuk hoger legde. Vooral in de Benelux is Stromer koploper qua marktaandeel (België: 37% met een groei van 3% tegenover het jaar ervoor; Nederland: 49,7% met een groei van 11%). Hoewel het door moeilijkheden in de supply chain en schommelingen in de wisselkoersen geen gemakkelijk jaar was voor de hele e-bikebranche, kon de marktpositie in Zwitserland behouden blijven en liet de Duitse markt zelfs dubbele groeicijfers optekenen.

Bovendien werd de leverperformance van de Stromer Group significant verbeterd doordat er in het EU servicecenter in het Nederlandse ‘s-Hertogenbosch veel extra personeel werd aangeworven. Sinds vorig jaar maakt ook het merk Desiknio (e-bikes tot 25 km/u) deel uit van het portfolio van de Stromer Group. Door de uitbreiding van het dealernetwerk vond de premium e-bikefabrikant uitermate succesvol zijn weg naar de markt.

Co-CEO Tomi Viiala vat samen: «Het jaar 2022 met 17% groei toont aan dat we met Stromer en ons aanbod op goede weg zijn. Het onderwerp mobiliteit in Europa en Noord-Amerika staat volgens mij nog in zijn kinderschoenen en zal de volledige branche nog veel groei opleveren. We zien deze positieve trend ook aan onze Stromer klanten, die in het voorbije jaar 30 miljoen km meer reden dan in het Covid-jaar. In totaal werd er in 2022 met Stromer s-pedelecs 99 miljoen km afgelegd.»


VOORUITZICHTEN VOOR 2023
Voor 2023 wordt er opnieuw naar dubbele groeicijfers gestreefd, aangezien verwacht wordt dat de s-pedelecmarkt zich positief zal ontwikkelen. Daarvoor zal er extra personeel worden aangeworven met een strategische focus op Retailer Support en Sales. Gezien de buitengewoon sterke groei van de e-bikebranche in de VS werd daar bijvoorbeeld een volledig nieuw Salesteam opgericht. Om de uitbreiding van de Duitse s-pedelecmarkt te ondersteunen, zet myStromer samen met het lobbykantoor Politik + Strategie en andere s-pedelecfabrikanten zijn schouders onder het project Allianz Zukunft S-pedelec.

Stromer biedt samen met nationale partners innovatieve financieringsoplossingen aan voor bedrijven en particulieren. Als eerste fietsmerk ooit heeft Stromer met AMAG in Zwitserland een all-inclusive leasingoplossing gelanceerd, waarbij alle kosten voor onderhoud, verzekering of nieuwe banden gedurende de duur van het leasingcontract gedekt zijn.

Co-CEO Karl Ludwig Kley vult aan: «We kijken vol vertrouwen en met een solide kapitaalbasis uit naar 2023. Het voorbije jaar konden we maatregelen treffen om onze toeleveringsketens en een verhoogde productiecapaciteit voor de toekomst te waarborgen en om flexibel op marktinvloeden te kunnen reageren. Daarnaast werken we continu aan ons productassortiment en aan nieuwe innovaties om onze marktpositie verder uit te bouwen.»


PERSONEELSWIJZIGINGEN BIJ STROMER

Op het gebied van personeel gaat Stromer met enkele veranderingen het nieuwe jaar in. Tomi Viiala, die naast zijn functie als Co-CEO ook de globale leiding had over Sales, zal zich in 2023 volledig concentreren op zijn rol als CEO in tandem met Karl Ludwig Kley. De functie van Sales Director Global wordt met onmiddellijke ingang ingevuld door Kobe Broos, die al sinds 2018 het Salesteam van Benelux leidde en sinds 2021 ook General Manager voor Benelux was. Pieter de Greef wordt de nieuwe General Manager van myStromer B.V., terwijl hij zijn functie als Head of Retailer Support zal blijven uitoefenen. Zowel Broos als de Greef brengen jaren ervaring uit de automobielsector met zich mee.

STROMER X ALINGHI RED BULL RACING
Sinds de herfst van 2022 is Stromer de officiële e-bikeleverancier van Alinghi Red Bull Racing en ondersteunt het bedrijf het zeilteam met moderne mobiliteitsoplossingen in zijn voorbereiding voor de 37e America’s Cup. Met de Stromer s-pedelecs kunnen de teamleden zich gemakkelijk verplaatsen in de verkeersdrukte metropool Barcelona, waar het trainingscentrum van Alinghi Red Bull Racing gelegen is. In de voorbereiding op de America’s Cup spelen fietsen zowel aan land als op het water een cruciale rol. De energie voor de mechanische systemen aan boord wordt immers gegenereerd via pedalen waar vier teamleden op trappen. Zo vormen speed-pedelecs als moderne mobiliteitsoplossingen de link tussen Stromer en Alinghi Red Bull Racing door een gezamenlijke interesse in efficiëntie en performance. Deze samenwerking is er een voor de lange termijn en in het teken hiervan lanceert Stromer in de lente van 2023 een Special Edition in de kleuren van Alinghi Red Bull Racing.

Voor meer informatie, surf naar Stromer!

Getagged onder:
ebikes
Laatst aangepast op vrijdag, 17 februari 2023 14:11

Gerelateerde items (op tag)

De ÅSKA Supercommuter: de beste speedpedelec met een Belgisch meesterwerk frame

Als je op zoek bent naar de ultieme speedpedelec, dan is de ÅSKA Supercommuter een naam die je niet mag missen. Deze speedpedelec staat niet alleen bekend om zijn indrukwekkende prestaties en functionaliteiten, maar ook om zijn opvallende frame, dat wordt gemaakt met Belgische precisie en innovatie. Laten we eens dieper ingaan op wat de ÅSKA Supercommuter tot de beste keuze maakt voor veeleisende fietsers.

RS-bicycles & Components: “Unieke technologie zodat je heel natuurlijk fietst”

Bakfiets met high end kwaliteit

Het type e-bakfiets MK1-E heeft een uniek systeem dat de fiets heel wendbaar en stabiel maakt. Je begeeft je veilig in het verkeer. RS Bicycles & Components heeft een unieke bakfiets van topkwaliteit in het gamma. Het gaat om het type MK1-E van het Deense bedrijf Butchers & Bicycles. De fiets behoort tot de top qua vormgeving en design. Ook de prijszetting is ijzersterk. Het bedrijf zet bovendien stevig in op high end kwaliteit en viel met de bakfiets al in de prijzen.

Carqon: premium bakfietsen met stijl

“Kwaliteit en design gaan erg goed samen”

Carqon heeft twee modellen innovatieve bakfietsen. Ze springen eruit omwille van technologie en een fraai sportief design. Handige accessoires versterken het fietsplezier nog meer.

Bergamont ziet steile opmars van de longtail en e-cargo

De longtail en e-cargo bikes kennen een stijgende opmars bij de jongere generatie. De e-cargo neemt zelfs meer en meer de functie van een wagen over. Johan Huygens, CEO/Owner bij Scott Sportech Benelux - dat het fietsenmerk Bergamont verdeelt - spreekt niet van een trend maar van een heuse omslag. De opmars komt door een toenemend bewustzijn voor het klimaat en het slecht functionerend openbaar vervoer.