Fastned opent snellaadstation bij shoppingcenter Quurne

woensdag, 08 maart 2023 08:53
Fastned opent snellaadstation bij shoppingcenter Quurne

Bij shoppingcenter Quurne heeft het Europese snellaadbedrijf Fastned zijn 19de snellaadstation in België officieel geopend. Het laadstation beschikt over zes laadplaatsen met een maximale capaciteit van 300 kWh en de mogelijkheid om later te verdubbelen. Elektrische rijders kunnen er in een kwartier tot 300 km bereik opladen met groene stroom van zon en wind.

Shoppingcenter Quurne is gelegen aan de Ringlaan in Kuurne, langs een van de belangrijke verkeersaders rond Kortrijk. Op de site is een Jumbo supermarkt gevestigd, en een Jims fitnessclub. Quurne werd in december 2021 geopend en is één van de meest duurzame shoppinglocaties van België. Zo kon het als allereerste retailproject in België beantwoorden aan de hoge duurzaamheidscriteria van het Breeam Outstanding-label.

Quurne, een project van vastgoedontwikkelaar Quest For Property, wordt een belangrijke hub voor Fastned in het zuiden van de provincie. Fastned heeft in West-Vlaanderen al een snellaadstation aan de luchthaven van Oostende en twee in Roeselare.

Het snellaadstation van Quurne kon rekenen op zowel de Belgische Benefic- als de Europese CPT-subsidie voor de plaatsing van snellaad-infrastructuur.

Bruno Janssens, managing director Quest For Property: “Voor onze projecten geloven we sterk in kruisbestuiving met voortrekkers zoals Fastned, zeker op locaties die het moeten hebben van mobiliteit en toegankelijkheid. Het shoppingcenter is nu nog aantrekkelijker voor consumenten. Ze kunnen hier niet alleen winkelen bij Jumbo supermarkt of fitnessen bij Jims, maar ook hun voertuig op een snelle manier opladen.”

Tuur De Coninck, country manager Belgium bij Fastned: “De elektrificatie van het wagenpark komt in een absolute stroomversnelling. De realisatie van dit project toont aan dat private partners als Quest For Property een belangrijke, faciliterende rol spelen in deze enorme omschakeling. Hun doelstellingen zijn heel compatibel met de onze en Fastned blijft ambitieus om gelijkaardige projecten in België en Europa te realiseren, met eenzelfde lokale verankering en betrokkenheid.”

Laatst aangepast op woensdag, 08 maart 2023 09:14