Kia Niro is verkozen tot winnaar van Women's World Car of the Year

donderdag, 09 maart 2023 12:38
Kia Niro is verkozen tot winnaar van Women's World Car of the Year

63 vrouwelijke autojournalisten uit 43 landen op vijf continenten hebben Kia Niro verkozen als BEST CAR OF THE WORLD 2023

Alvorens hun stem uit te brengen, hebben de 63 autojournalisten uit 43 landen tientallen modellen getest en elk detail beoordeeld. In de eerste stemronde werden de beste auto's in elke categorie gekozen uit in totaal 59 kandidaten. Daarbij werd Niro bekroond in de categorie ‘Best Urban Car’. En ook voor de 5 andere categoriën werden de finalisten gekozen.

Uit deze 6 finalisten werd tenslotte eindwinnaar gekozen en bekroond als
World's Best Car 2023.

"De verkiezing van dit jaar was bijzonder moeilijk door het uitstekende niveau van alle kandidaten. Elk van de finalisten had voldoende verdienste om de trofee te winnen," zegt Marta Garcia, uitvoerend voorzitter van WWCOTY.

Uiteindelijk kantelde de weegschaal in het voordeel van de Kia Niro. Dit is hoe enkele van de juryleden hun keuze verwoorden.

 Deze nieuwe overwinning is eens te meer een erkenning van Kia’s verdoorgedreven know how om duurzame mobiliteitsoplossingen aan te reiken die optimaal tegemoet komen aan een brede waaier van gebuikersbehoeften.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op donderdag, 09 maart 2023 12:40

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.