Kia Niro is verkozen tot winnaar van Women's World Car of the Year

donderdag, 09 maart 2023 12:38
Kia Niro is verkozen tot winnaar van Women's World Car of the Year

63 vrouwelijke autojournalisten uit 43 landen op vijf continenten hebben Kia Niro verkozen als BEST CAR OF THE WORLD 2023

Alvorens hun stem uit te brengen, hebben de 63 autojournalisten uit 43 landen tientallen modellen getest en elk detail beoordeeld. In de eerste stemronde werden de beste auto's in elke categorie gekozen uit in totaal 59 kandidaten. Daarbij werd Niro bekroond in de categorie ‘Best Urban Car’. En ook voor de 5 andere categoriën werden de finalisten gekozen.

Uit deze 6 finalisten werd tenslotte eindwinnaar gekozen en bekroond als
World's Best Car 2023.

"De verkiezing van dit jaar was bijzonder moeilijk door het uitstekende niveau van alle kandidaten. Elk van de finalisten had voldoende verdienste om de trofee te winnen," zegt Marta Garcia, uitvoerend voorzitter van WWCOTY.

Uiteindelijk kantelde de weegschaal in het voordeel van de Kia Niro. Dit is hoe enkele van de juryleden hun keuze verwoorden.

 Deze nieuwe overwinning is eens te meer een erkenning van Kia’s verdoorgedreven know how om duurzame mobiliteitsoplossingen aan te reiken die optimaal tegemoet komen aan een brede waaier van gebuikersbehoeften.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op donderdag, 09 maart 2023 12:40

Gerelateerde items (op tag)

Kia wil mobiliteit in Europa transformeren

Op een speciale merktop in Duitsland introduceert Kia de EV9 in Europa, geeft de constructeur een update over zijn gedurfde bedrijfsstrategie en toont hij de nieuwste innovaties die het merk zullen helpen om de mobiliteit in Europa te transformeren en zo bij te dragen tot een betere toekomst voor iedereen.

Rijprestaties van Kia EV9 blijven ook in extreme ijsomstandigheden onaangetast

De Kia EV9 toont zich zelfs in extreem koude weersomstandigheden de perfecte auto. Tijdens wintertests in het Zweedse Arjeplog, niet ver van de poolcirkel, hebben Kia-ingenieurs de wagen aan de tand gevoeld om optimale batterij- en laadprestaties te verzekeren, ondanks de bitterkoude vriestemperaturen. Bovendien optimaliseerden ze het tractiecontrolesysteem voor de best mogelijke prestaties op sneeuw en ijs.

Kia wil met zijn elektrische top-SUV EV9 een nieuwe koers uitstippelen voor het tijdperk van de softwaregedefinieerde voertuigen

Kia heeft vandaag zijn SDV-technologie (Software Defined Vehicle) gelanceerd via de on-demand-functies en de software-updates over-the-air (OTA) van zijn EV9 SUV. Zo kunnen klanten vanop afstand nieuwe softwarefuncties kopen en installeren naargelang hun behoeften. Kia, dat deel uitmaakt van Hyundai Motor Group, lanceerde onlangs zijn elektrische vlaggenschip, de SUV EV9. Hij biedt als eerste model van de Groep een reeks digitale functies en diensten aan die toegankelijk zijn via de Kia Connect Store.

Kia behaalt dubbelzege op prestigieuze iF Design Awards 2023

Tijdens de iF Design Award 2023 mocht Kia twee uiterst belangrijke onderscheidingen in ontvangst nemen. Het succes van het merk in de prestigieuze categorieën iF Design ‘Company Branding’ en ‘Shop / Showroom Store Identity’ bevestigt de aanhoudende kracht en doeltreffendheid van Kia’s creatieve benadering van klantenbetrokkenheid en zijn competitiviteit op het vlak van wereldwijd design sinds de herlancering van het merk in 2021.