Kia Niro en Kia EV6 GT bij top drie finalisten in World Car Awards 2023

maandag, 13 maart 2023 11:11
Kia Niro en Kia EV6 GT bij top drie finalisten in World Car Awards 2023

Voor de World Car Awards 2023 werden twee Kia-modellen in twee categorieën geselecteerd als finalist. De Kia Niro behoort tot de top drie finalisten in de categorie World Car of the Year, terwijl de Kia EV6 GT is uitgeroepen tot finalist in de categorie World Performance Car.

De erkenning komt van een jury van 100 gerenommeerde internationale autojournalisten uit 32 landen, die een breed scala aan voertuigen van over de hele wereld beoordeelden.

De Kia Niro, kanshebber voor de prestigieuze titel van ‘World Car of the Year’, introduceert een nieuw niveau van duurzame mobiliteit met zijn innovatieve voorzieningen en gebruiksvriendelijke technologie. De potentiële prijs voor de Kia Niro dit jaar zou opnieuw een belangrijke verwezenlijking zijn voor het merk in dezelfde categorie als de overwinning van de Kia Telluride in 2020.

De Kia EV6 GT, finalist in de categorie World Performance Car, beschikt over indrukwekkende acceleraties met 567 pk, gecombineerd met een grote actieradius en een ruim interieur, allemaal verpakt in een strak en verfijnd design. De Kia EV6, waarop de EV6 GT is gebaseerd, schreef al eerder geschiedenis door twee prestigieuze prijzen in de wacht te slepen: de European Car of the Year 2022 en de North American Utility Vehicle of the Year 2023.

De winnaars worden live bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking op het internationale autosalon van New York op 5 april 2023.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op maandag, 13 maart 2023 11:14

Gerelateerde items (op tag)

Kia wil mobiliteit in Europa transformeren

Op een speciale merktop in Duitsland introduceert Kia de EV9 in Europa, geeft de constructeur een update over zijn gedurfde bedrijfsstrategie en toont hij de nieuwste innovaties die het merk zullen helpen om de mobiliteit in Europa te transformeren en zo bij te dragen tot een betere toekomst voor iedereen.

Rijprestaties van Kia EV9 blijven ook in extreme ijsomstandigheden onaangetast

De Kia EV9 toont zich zelfs in extreem koude weersomstandigheden de perfecte auto. Tijdens wintertests in het Zweedse Arjeplog, niet ver van de poolcirkel, hebben Kia-ingenieurs de wagen aan de tand gevoeld om optimale batterij- en laadprestaties te verzekeren, ondanks de bitterkoude vriestemperaturen. Bovendien optimaliseerden ze het tractiecontrolesysteem voor de best mogelijke prestaties op sneeuw en ijs.

Kia wil met zijn elektrische top-SUV EV9 een nieuwe koers uitstippelen voor het tijdperk van de softwaregedefinieerde voertuigen

Kia heeft vandaag zijn SDV-technologie (Software Defined Vehicle) gelanceerd via de on-demand-functies en de software-updates over-the-air (OTA) van zijn EV9 SUV. Zo kunnen klanten vanop afstand nieuwe softwarefuncties kopen en installeren naargelang hun behoeften. Kia, dat deel uitmaakt van Hyundai Motor Group, lanceerde onlangs zijn elektrische vlaggenschip, de SUV EV9. Hij biedt als eerste model van de Groep een reeks digitale functies en diensten aan die toegankelijk zijn via de Kia Connect Store.

Kia behaalt dubbelzege op prestigieuze iF Design Awards 2023

Tijdens de iF Design Award 2023 mocht Kia twee uiterst belangrijke onderscheidingen in ontvangst nemen. Het succes van het merk in de prestigieuze categorieën iF Design ‘Company Branding’ en ‘Shop / Showroom Store Identity’ bevestigt de aanhoudende kracht en doeltreffendheid van Kia’s creatieve benadering van klantenbetrokkenheid en zijn competitiviteit op het vlak van wereldwijd design sinds de herlancering van het merk in 2021.