Kia onthult EV9: baanbrekende EV combineert vooruitstrevend, gedurfd design met authentiek SUV-karakter

woensdag, 15 maart 2023 09:03
Kia onthult EV9: baanbrekende EV combineert vooruitstrevend, gedurfd design met authentiek  SUV-karakter

Kia Corporation onthulde vandaag volledige beelden van het exterieur- en interieurdesign van de Kia EV9, zijn eerste elektrische top-SUV met drie zetelrijen, die zich zowel vanbinnen als vanbuiten onderscheidt door een gedurfde stijl en geraffineerde elegantie. De EV9 vertegenwoordigt een cruciale stap voorwaarts in Kia’s streven om uit te groeien tot een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen.

De gedurfde en zelfverzekerde uitstraling van de EV9 is geïnspireerd op Kia’s designfilosofie ‘Opposites United’, die de creatieve spanning tussen de uiteenlopende waarden van natuur en moderniteit gebruikt om een harmonieus geheel af te leveren. De designers van Kia hebben een unieke combinatie van gestroomlijnde, gebeitelde vormen en een zelfverzekerde, assertieve geometrie samengebracht om een opvallend eigentijdse maar elegante en serene SUV af te leveren.

“De Kia EV9 ontgint nieuw terrein met als doel de normen voor design, connectiviteit, gebruiksgemak en ecologische verantwoordelijkheid te herdefiniëren,” aldus Karim Habib, Executive Vice President en Head of Kia Global Design Center. “De Kia EV9 biedt klanten een uitzonderlijk hoogwaardig aanbod en een fris EV-perspectief in het segment van de gezins-SUV’s. Door op innovatieve wijze gebruik te maken van ruimte, technologie en design biedt deze nieuwe voertuigtypologie instinctieve ervaringen en een uitstekend comfort, niet alleen voor de bestuurder, maar voor alle inzittenden.”

Koetswerkdesign: nieuwe designwegen voor toekomstige elektrische SUV’s
Conform de ‘Opposites United’-designfilosofie van het merk willen de ontwerpers van Kia wagens creëren met een ongeëvenaarde visuele aantrekkingskracht. Vooral de pijler ‘Bold for Nature’, die als inspiratiebron fungeert voor de combinatie van elementen uit de natuur- en materiaalwereld, heeft een belangrijke rol gespeeld in het koetswerkdesign van de EV9. Dat resulteerde in een wagen die zijn onmiskenbare aura van robuuste capaciteiten in de meest uiteenlopende omstandigheden moeiteloos combineert met de serene rust van een geraffineerde elektrische wagen die nieuwe wegen inslaat voor het elektrische SUV-design van de toekomst.

De voorzijde van de EV9 is te herkennen aan zijn eenvoudige, heldere lijnen en koetswerkoppervlakken, die in gelijke mate vertrouwen, helderheid en kalmte uitstralen. De ‘Digital Pattern Lighting Grille’ en de opvallende verticale koplampen geven het typische digitale tijgergezicht van de EV9 een visionaire en futuristische uitstraling. Het ‘Digital Tiger Face’ omvat twee clusters van kleine kubuslampen in het koetswerk naast elke koplamp. De innovatieve 'Star Map Led’-dagrijlichten van de EV9 creëren een nieuwe verlichtingservaring en bieden een gesofistikeerd lichtpatroon dat het digitale tijgergezicht van Kia zal flankeren voor de toekomstige EV-modellen van het merk.

Het zijprofiel van de EV9, dat op een veelhoekige designtaal steunt, combineert moeiteloos een sterke en onmiskenbare SUV-identiteit met een uitzonderlijke aerodynamische efficiëntie. De dynamische driehoekige spatbordstructuren en uitgesproken geometrische wielkasten sluiten naadloos aan op de romp en verenigen de veelhoekige elementen tot een samenhangende structuur met een vastberaden look. De verzonken deurgrepen en aflopende daklijn zorgen voor een vloeiende en efficiënte beweging.

De eenvoudige, zuivere lijnen van de achterklep, die elegant worden geaccentueerd door de slanke achterlichten die het design van de koplampen overnemen, weerspiegelen de krachtige en zelfverzekerde uitstraling van de achterkant van de EV9.

Interieurdesign: nieuwe vormen van ruimte, comfort en beleving voor alle inzittenden
Kia’s ‘Opposites United’-designfilosofie ‘Technology for Life’ zorgt ervoor dat er enkel technologieën en innovaties worden ontwikkeld die positieve, intuïtieve interacties tussen mens en machine bevorderen en zo nieuwe mogelijkheden voor mobiliteit creëren. Die waarden hebben een cruciale rol gespeeld in het ontwerp van het EV9-interieur. Ze hebben de Kia-ontwerpers geholpen om ruimte, comfort en technologie voor alle passagiers tot een prioriteit te maken en nieuwe normen te bepalen voor wat een gezins-SUV moet bieden.

De lange wielbasis, de lage gordellijn en de volledig vlakke elektrische architectuur van de EV9, die op Kia’s Electric Global Modular Platform (E-GMP) rust, laten alle inzittenden op de drie zetelrijen genieten van een royaal plaatsaanbod en comfort in loungestijl. Kia, dat de EV9 aanbiedt met zes of zeven plaatsen, verzamelde feedback van gezinnen om de zetelconfiguraties en -voorzieningen te evalueren en ervoor te zorgen dat de auto al zijn inzittenden dezelfde mate van ruimte, comfort en ervaring biedt in plaats van de focus volledig op de bestuurder te leggen.

De inzittenden op de eerste en tweede zetelrij kunnen hun zetel tegelijk verstellen om te ontspannen en te rusten terwijl de EV9 wordt opgeladen. De zetels op de tweede rij laten zich moeiteloos 180 graden draaien, zodat de inzittenden vlot kunnen communiceren met de passagiers op de derde rij. De derde zetelrij omvat ook bekerhouders en oplaadpunten voor mobiele toestellen.

Doorheen de ruime, lichte en luchtige cabine belichaamt de EV9 een elegant, eenvoudig, hoogwaardig en bijzonder gebruiksvriendelijk design. Het open, zwevende panoramadashboard loopt van het stuurwiel tot in het midden van de wagen. Twee 12,3”-aanraakschermen en een 5”-scherm verbeteren de digitale ervaring en bieden een moeiteloze bediening van de functies van de wagen door het aantal fysieke knoppen tot het minimum te beperken.

De middenconsole is uitgerust met tal van opbergmogelijkheden, waaronder een ruim vak onderaan. De kleppen van de middenconsole zijn voorts ontworpen om de globale verfijning van de interieurruimte te verhogen.

Het uitgebreide hogeresolutiescherm voor audio, navigatie en telematica (AVNT) creëert een rijke en meeslepende ervaring in de EV9. Het biedt de inzittenden meer mogelijkheden om naadloos verbinding te maken en te communiceren met de digitale wereld. Onder het AVNT-scherm zit een reeks verborgen aanraakknoppen voor de start-stopfunctie, evenals bedieningstoetsen voor het AVNT-systeem en de verwarming, verluchting en airco (HVAC).

Aanstaande wereldpremière: The Kia EV9, here to reshape the way we move
De Kia EV9 beleeft eind maart zijn wereldpremière. Tijdens de voorstelling zal Kia alle productinformatie bekendmaken en de wereldwijde campagne met de slogan ‘Here to reshape the way we move’ lanceren.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op woensdag, 15 maart 2023 09:05

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.