Smart onthult de nieuwe #3: de allereerste sports utility coupé van het iconische merk gaat in wereldpremière

woensdag, 19 april 2023 16:30
Smart onthult de nieuwe #3: de allereerste sports utility coupé van het iconische merk gaat in wereldpremière

Brussel, 17 april 2023 - smart heeft zijn allereerste sports utility coupé, de smart #3, officieel gelanceerd met een exclusief evenement tijdens ‘Auto Shanghai’. Het ontwerp van de smart #3 kenmerkt een nog sportievere interpretatie van de designfilosofie die exclusief is ontwikkeld door het designteam van Mercedes-Benz. Uiteraard met behoud van state-of-the-art connectiviteit als kernthema. Met de lancering van de smart #3 blijft het merk trouw aan zijn oorspronkelijke baanbrekende visie om de beste oplossingen voor toekomstige stedelijke mobiliteit te verkennen.

Dirk Adelmann, CEO smart Europe: ​“We zijn trots om eindelijk onze allereerste sports utility coupé, de nieuwe smart #3, aan de wereld voor te stellen. Als elektrische pionier gaat smart voor compromisloze kwaliteit op vlak van ervaring en gebruik. Ons doel is om steeds tegemoet te komen aan de veelzijdige en veranderende mobiliteitsbehoeften. Daarom zal smart zijn productfamilie blijven uitbreiden om een diversiteit aan automodellen aan te bieden die optimaal passen bij verschillende consumentengroepen en levensstijlen.”

Premium design van binnen en van buiten

Het ontwerp van de smart #3 wordt bepaald door naadloze, vloeiende lijnen en atletische rondingen, met als doel om de aerodynamische prestaties te verbeteren. Verder wordt het design geaccentueerd met talrijke details. Aan de voorkant worden afgeslankte CyberSparks LED-koplampen gecombineerd met een kenmerkende "haaienneus" en een brede A-vormige grille. Aan de zijkanten integreert het prominente tweekleurige dak met de vloeiende, doorlopende e-lijn die de A-stijl en de C-stijl met elkaar verbindt. Hierdoor ontstaat een uitgesproken en elegant sportief silhouet. Verder zorgen de spoiler, C-stijl en het achterspatbord in combinatie met de bumper voor een moderne welving en onderlijnen de achterlichten met gepixelde blokken het premiumgevoel.

In het interieur neemt de cockpit de sportieve energie over met cirkelvormige componenten die doen denken aan de inlaat van een turbine, die vormelijk integreren in een rustige en stijlvolle architectuur. Vervolgens loopt het dashboard naadloos over in een hoge console die het hart van de cockpit vormt met het centrale scherm van 12,8 inch.

De combinatie van natuurlijk licht die via het halo-dak binnenvalt en de veelkleurige sfeerverlichting versterkt de luchtige sfeer in het interieur. Dankzij zijn langere wielbasis biedt de smart #3 een nog ruimer interieur. Bovendien verhogen geïntegreerde hoofdsteunen het rijcomfort en benadrukken ze het sportieve interieurconcept. Het infotainmentsysteem, uitgerust met een Beats® Soundsystem met 13 luidsprekers, vormt de perfecte aanvulling op de avant-gardistische interieurervaring die de smart #3 biedt.

De smart #3 zal bovendien verkrijgbaar zijn in nieuwe en levendige kleuren, waaronder het opwindende Photon Orange Metallic en het futuristische Electric Blue Matte exterieur, aangevuld met het eveneens nieuwe Vibrant Brown voor het interieur.

In september 2023 zal de smart #3 op de IAA in München aan het Europese publiek worden voorgesteld, voordat hij begin volgend jaar op de respectieve Europese markten wordt gelanceerd. Verdere details over de nieuwe smart #3 voor de Europese markt zullen later worden vrijgegeven.

Getagged onder:
smart
Laatst aangepast op woensdag, 19 april 2023 16:35

Gerelateerde items (op tag)

Test: Smart #1 Brabus, Hippe SUV

Smart was tot op heden gekend als fabrikant van ultra-stadsauto’s. Voor de nieuwe smart, werpen ze dit imago van zicht door een SUV te lanceren. En uiteraard is hij elektrisch. Wij mochten onderweg met de topversie, de smart #1 Brabus.

De nieuwe smart is 4,30 meter lang en duidelijk groter dan alle vorige voertuigen die ze bouwden. Hij komt met een leuk design, wat ervoor zorgt dat smart nog altijd een “hippe” auto blijft.

25 jaar smart: het iconische automerk vindt zichzelf opnieuw uit met een uitgesproken engagement voor duurzame mobiliteit

Brussel, 17 juli 2023. Na meer dan 9.000 dagen en ter gelegenheid van zijn 25e verjaardag blikt het baanbrekende merk terug op de talrijke mijlpalen uit een kleurrijke carrière in de auto-industrie. smart heeft zijn stempel gedrukt met innovatieve en unieke producten, van het radicaal heruitvinden van stedelijke mobiliteitsoplossingen met de praktische stadsauto's tot het beantwoorden van hedendaagse mobiliteitsbehoeften met de nieuwe generatie van volledig elektrische compacte smart premium SUV's. Met de introductie van de volledig nieuwe smart #1 in 13 Europese landen, schrijft smart verder geschiedenis met een uitgesproken engagement voor elektrische aandrijving en houdt het merk zoals voorheen de vinger aan de pols van de tijdsgeest.