Immersief geluid en hoogwaardig design komen samen in de nieuwe volledig elektrische Volvo EX90 SUV

donderdag, 11 mei 2023 11:45
Immersief geluid en hoogwaardig design komen samen in de nieuwe volledig elektrische Volvo EX90 SUV

Volume? Omhoog. Kippenvel? Gegarandeerd.

Wat is er beter dan omringd te zijn door een perfect samengestelde symfonie van geluid? Wat ooit voorbehouden was aan studioprofessionals en andere audiofielen, is nu beschikbaar in de Volvo EX90.

In onze nieuwe volledig elektrische SUV bieden wij een audiosysteem dat voor een immersieve geluidservaring met hoge resolutie zorgt. Het Bowers & Wilkins High Fidelity-geluidssysteem past perfect bij onze stilste Volvo tot nu toe.

Geluid zoals het moet worden gehoord

Zelfs toen de Volvo EX90 nog niet meer dan een schets op papier was, werkten onze ontwerpers samen met de audiotechnici van Bowers & Wilkins om ervoor te zorgen dat u, ongeacht waar u ook zit in onze zevenzitter, kunt genieten van ultrarealistisch 3D-surroundgeluid uit de 25 luidsprekers in het hele interieur.

"Voor de nieuwe Volvo EX90 was Bowers & Wilkins een natuurlijke en voor de hand liggende keuze als partner voor ons hoogwaardige audiosysteem. Zijn veelgeprezen benadering van geluid straalt kwaliteit uit en vult onze designtaal naadloos aan", aldus Jorge Furuya, hoofd UX van Volvo Cars. "Onze klanten zijn deze hoogwaardige audio-ervaring van ons gaan verwachten en we zijn blij dat we kunnen samenwerken met enkele van de meest gerespecteerde namen in audio om die ervaring te leveren."

Dankzij een optimale plaatsing van de luidsprekers en luidsprekertechnologie uit studio’s vloeit muziek door het 1610W-systeem precies naar uw oren zoals de artiest het bedoeld heeft. Die filosofie noemt Bowers & Wilkins 'True Sound'.

Om het meeste te halen uit de optimaal geplaatste luidsprekers kunnen luisteraars het geluid in hun Volvo ook ervaren als nooit tevoren met Dolby Atmos. Wanneer artiesten of creatievelingen een nummer, podcast of andere content in Dolby Atmos maken, kunnen ze individuele geluiden doelbewust in de driedimensionale ruimte plaatsen om zo een rijke en gedetailleerde ervaring voor luisteraars te creëren. In de Volvo EX90, met Dolby Atmos via het luidsprekersysteem van Bowers & Wilkins, kan iedereen in de auto genieten van een immersievere geluidservaring met meer diepte, details en helderheid.

Het audiosysteem wordt nog versterkt door de luistermodi met surround sound: daarmee kunnen luisteraars het geluid afstemmen op hun persoonlijke smaak.

De modus Studio bootst de neutraliteit en zuiverheid van het geluid in een opnamestudio na en kan worden geoptimaliseerd voor passagiers op elke stoel. De instelling Individual Stage geeft het gevoel dat een artiest speciaal voor u optreedt, en de modus Concert Hall reproduceert de akoestische sfeer van de concertzaal in onze thuisstad Göteborg.

De zorgvuldig geïntegreerde plaatsing van de luidsprekers – in het dashboard, de deuren, de dakbekleding, de achterwielkast en ingebouwd in de hoofdsteunen van de voorstoelen – draagt bij aan onze minimalistische, Scandinavische designtaal.

Veel van de luidsprekers zijn voorzien van op maat gemaakte, dubbel geperforeerde en geborstelde roestvrijstalen luidsprekerroosters die zijn ondergebracht in houten panelen met achtergrondverlichting. Daardoor wordt een hoge mate van akoestische transparantie bereikt voor de best mogelijke geluidskwaliteit zonder afbreuk te doen aan de hoogwaardige designdetails.

"Nu we al bijna een decennium nauw samenwerken met onze partners bij Volvo Cars, zijn we er trots op dat we het hoogwaardige audiosysteem in de Volvo EX90 op de markt kunnen brengen", zegt Dan Shepherd, Vice President Licensing Partnerships bij Bowers & Wilkins. "Met dit nieuwste en meest geavanceerde entertainmentsysteem voor in de auto dat we samen hebben ontwikkeld, kunnen bestuurders en passagiers genieten van een uitzonderlijk realistische en immersieve luisterervaring."

Getagged onder:
volvo
Laatst aangepast op donderdag, 11 mei 2023 11:49

Gerelateerde items (op tag)

Volvo Cars verdubbelt inzet voor het klimaat

Terwijl de wereldleiders zich voorbereiden op de klimaattop COP28 in Dubai, is het belangrijker dan ooit dat bedrijven nog een stap verder gaan op het gebied van klimaatactie. Vandaag kondigen we aan dat we de inzet voor ons actieplan – dat nu al een van de meest ambitieuze in de auto-industrie is – nog verder zullen uitbreiden door te streven naar 75% minder CO2-uitstoot per auto tegen 2030 ten opzichte van het uitgangspunt in 2018.

Kleine auto in laatste rechte lijn voor grote award: elektrische Volvo EX30 op shortlist voor European Car of the Year

De Volvo EX30, een van de drie nieuwe volledig elektrische modellen die door het merk in de afgelopen 12 maanden werden gelanceerd, staat op de shortlist voor de prestigieuze European Car of the Year-award 2024. De volledig elektrische Volvo EX30 werd geselecteerd door een invloedrijke jury van 59 toonaangevende autojournalisten uit 22 markten en neemt het op tegen zes andere kandidaten in een laatste stemronde eind februari 2024. De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 februari 2024.